16 / 05 / 2024

engelli vatandaşlara göre kamu binalarının düzenlenmesi

engelli vatandaşlara göre kamu binalarının düzenlenmesi

Türkiye genelindeki 80 bin kamu binası engelli vatandaşlar için yeniden dizayn ediliyor. Düzenlemeye yeşil alan, park, tiyatro, sinema, spor merkezi, yol, kaldırım ve toplu ulaşım da dahil edilecek...

Bankalar artık toplumsal faydaya göre not alacak! Vatandaşlar ne diyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bankalara toplumsal faydalarına göre not vermeye başlanacağını bildirdi. Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun X sosyal medya hesabından paylaşıtığı o gelişmeye gelen yorumlar... 

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, güneyde bir deprem aktivitesi başladığını belirterek vatandaşlara göç etmelerini değil, daha güvenli bina ve şehirlerde kalmalarını söyledi.

Bakan Işıkhan açıkladı! İŞKUR ile 2002'den bugüne 463 bin 270 engelli vatandaş işe yerleştirildi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR ile 2002 senesinden bugüne kadar 463 bin 270 engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Halkbank'tan ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara büyük müjde. Verecekleri rakamı açıkladılar

Halkbank'tan ev sahibi olmayı hedefleyen vatandaşlara yönelik çok güzel bir haber geldi. Banka tarafından ev almak isteyen vatandaşlara verilecek kredi miktarı açıklandı. 

Hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranlarında güncellemeye gidildi ve 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ile mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için katına yükseltildi. Peki hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Müjde! Yaşlılık ve engelli maaşı alan vatandaşlara erken ödeme!

Yaklaşık 1.4 milyon yaşlı ve engelli vatandaşımız, Temmuz ayı ödemeleri için sevindirici bir haberle karşılaştı. Toplamda 2.7 milyar lira tutarındaki ödemeler, normalden önce dün itibariyle hesaplara yatırıldı.

Bu kadar destek ödemesi daha önce hiç verilmedi! Miktar çocuk sayısına göre belirlenecek

Devlet, gereksinim sahibi vatandaşlara yardım etmek koşuluyla destek ödemeleri yapmayı sürdürmektedir. Son açıklamalara göre, bu destek ödemeleri PTT vesilesi ile doğrudan yapılacak. detaylar haberimizde.

SGK vatandaşlara duyurdu! 5 yıl içerisinde başvuranlara 2 bin 54 TL ödeyecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2 bin 54 TL ödeme yapılacağını vatandaşlara duyurdu. İşte detaylar!

Sosyal yardım alan vatandaşlara güzel bir haber: TCKN son hanelerine göre e-Devlet üzerinden ödeme yapabileceksiniz! 

Hükümet tarafından verilen sosyal destek ödemeleri, düzenli olarak yapılırken, yeni bir duyuru yapıldı. Bu ödemeler artık e-Devlet sistemi aracılığıyla alınabilecek! Tüm ayrıntılara haberimizden erişebilirsiniz.

Bayram öncesi araçlara zam! Vatandaşlar o alternatife yöneldi

Araba almak isteyen milyonlarca vatandaşa flaş uyarı geldi. Bayram öncesi araç fiyatlarına dev zam geldi. Fiyatları sıfır ve ikinci el araçlara göre daha uygun olan ağır hasar kayıtlı araçlara talep iyice yükseldi. İşte tüm detaylar...

Aile Bakanlığı vatandaşlara yeni bir ödeme yapacak

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yeni bir ödeme gerçekleştirilecek. Bakanlığın ödemesine ilişkin detaylar önümüzdeki günlerde paylaşılacak.

engelli vatandaşlara göre kamu binalarının düzenlenmesi Haberi

engelli vatandaşlara göre kamu binalarının düzenlenmesi

Türkiye genelindeki 80 bin kamu binası engelli vatandaşlar için yeniden dizayn ediliyor. Düzenlemeye yeşil alan, park, tiyatro, sinema, spor merkezi, yol, kaldırım ve toplu ulaşım da dahil edilecek. 9 milyon engellinin haklarının takip edileceği sistem tamamlandı. Söz konusu alanların engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi için bir yıllık ek süre veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu süreçte "Ulusal Erişebilirlik İzleme Sistemi"ni hayata geçirecek. Sisteme, tüm alanların engelliler için artı ve eksi yanları girilecek ve tek tuşla takipleri yapılacak.



BURCU ÇALIK / Sabah...