30 / 04 / 2024

Engelli Vatandaşlara Konut

Engelli Vatandaşlara Konut

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Twitter'dan paylaşım yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projelerinde, engelli vatandaşlar için yüzde 5 kontenjanı ayrıldığını dile getirdi. 

Engelliler için basamaksız girişler, ayarlanabilir mutfak tezgahları yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde engelli vatandaşları unutmadı. Bakanlık, tasarım projeleriyle, basamaksız girişler, ayarlanabilir yükseklikte mutfak tezgâhlarıyla engelli vatandaşların sorunlarını çözecek

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Bakan Işıkhan açıkladı! İŞKUR ile 2002'den bugüne 463 bin 270 engelli vatandaş işe yerleştirildi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR ile 2002 senesinden bugüne kadar 463 bin 270 engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce’den öneri! ‘Yabancılara konut satışı bir süre ertelenmeli’

Son 3 senede yabancıların 197 bin 477 konut aldığını ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, “Ülke çaptında bir süre yabancılara konut satışının ertelenmesi konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacaktır” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Garanti Bankası'ndan vatandaşlara yönelik flaş açıklama. Son tarih verildi

Garanti Bankası'ndan vatandaşlara yönelik önemli bir açıklama geldi. Banka tarafından ayrıca son tarih verildi. Bankanın kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların elini çabuk tutması gerekiyor.

Halkbank'tan ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara büyük müjde. Verecekleri rakamı açıkladılar

Halkbank'tan ev sahibi olmayı hedefleyen vatandaşlara yönelik çok güzel bir haber geldi. Banka tarafından ev almak isteyen vatandaşlara verilecek kredi miktarı açıklandı. 

Bu banka üzerindeki hesabında parası olan vatandaşlara acil duyuru. 2024 yılında bomba gelişme olacak

Bir banka üzerinde parası olan vatandaşlara yönelik çok önemli bir haber verildi. O banka üzerinde parası olan vatandaşlar hakkında 2024 yılında flaş bir gelişme yaşanacak.

Engelli Vatandaşlara Konut Haberi

Engelli Vatandaşlara Konut

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla Twitter'dan paylaşımda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakanlık olarak tüm projeleri engelli vatandaşların şehirlerde huzur ve güven içinde yaşayacakları şekilde tasarladıklarını kaydeden Kurum, "TOKİ ile ürettiğimiz konutlarda engelli vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını gözetiyoruz. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile binaların engelli erişimine uygun olmasını, Otopark Yönetmeliği ile her 20 park yerinden birinin engellilere ayrılmasını zorunlu hale getirdik" dedi. 

Kurum, engelli vatandaşların, millet bahçelerinde özel olarak tasarlanan yürüyüş yolları, rampa ve asansörler ile istedikleri yere kolaylıkla erişebileceklerini, engelli araçlarını da sık yerleştirilen ünitelerde şarj edebilecek ve sesli anlatımlarla yönlendirilerek bilgi alabileceklerini aktardı.


Engelli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerinin hayata geçmeye devam edeceğini söyleyen Kurum şu açıklamalarda bulundu:

"Yaya köprüsü rampa...