29 / 04 / 2024

engelliler vergi rehberi

engelliler vergi rehberi

Vergi dairesine yapılan ödemelerde engelli vatandaşlar belli oranlarda engelli indiriminden yararlanabiliyor. Peki vergide engelli indirimi nedir? Vergide engelli indirimi başvurusu nasıl yapılır? İşte engellilerin vergi indirimi..

Evi, arsası, arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte vergi rehberi...

Emlak vergisi kapsamında 2'nci taksit ödemelerinin son günü 30 Kasım. Peki emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

2022 yılı vergi rehberi!

2022'de geçerli olacak; cezalar, gelir vergisi tarife dilimleri, harçlar, damga vergileri,istisna ve beyan sınırları gibi birçok tutar yeniden değerleme oranını kullanarak hesaplanıyor. İşte 2022 yılı vergi rehberi...

Vergi indirimi ile erken emekli olmak mümkün!

Vergi indirimi ile erken emekli olunabiliyor. Yasalarımız engelliler için çok önemli indirimler ve muafiyetler sunuyor. Engelliler her yıl belirlenen miktarlarda vergi indirimi alıp gelirlerini artırırken, bir yandan da erken emeklilik fırsatı yakalıyor.

2021 yılı vergi rehberi!

Yeni yılda değerleme oranı yüzde 9.11 oldu. Vergi mükellefleri için kapsamlı bir vergi rehberi hazırlandı...

Vergi mükellefleri dikkat! 2020 vergi rehberi!

Ev sahibi ve mirasçılar bu yıl ne kadar vergi ödeyeceklerini merak ediyor. İşte 2020 yılının tüm vergi analizleri...

Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi 2018 yayınlandı!

Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi, vergi kanunlarında yapılan son değişiklikler dikkate alınarak güncellendi. İşte yeni Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi 2018...

Konut kira gelir vergisi rehberi 2017!

2017 kira gelir vergisi 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, hangi konut sahipleri kira gelirleri için vergi ödeyecek? İşte konut kira gelir vergisi rehberi 2017..

Vergi yapılandırma rehberi 2016!

6736 sayılı Kanun ile birlikte vergi mükellefleri borçlarını yapılandırma hakkına sahip oldu. Vergi yapılandırma işlemleri, vergi yapılandırma rehberi ile GİB tarafından açıklanıyor.

Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016!

Dar mükelleflerin Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor. Peki, 2015 yılında kira geliri elde eden dar mükellefler nasıl vergi ödeyecek? İşte dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016..

Engelliler kira gelir vergisi öder mi?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için vergi ödemesi yapılıyor. Peki, kanunda engelliler ile ilgili herhangi bir düzenleme var mı? Engelliler kira gelir vergisi öder mi?

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2016!

Kira geliri elde eden mükelleflerin beyannameleri ile vergi ödeme süreçleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi" yayımlandı. İşte rehber..

Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi!

Vergi mükellefleri, vergi dairesine gitmeden internet üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile vergi borçlarını ödeyebiliyor. İşte ödemenin nasıl yapılacağının anlatıldığı "Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi"...

Kira gelir vergisi hesaplama rehberi 2015!

Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Beyanname verme şekli, süresi ve vergi indirimleri Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehberde açıklanıyor. İşte kira gelir vergisi hesaplama rehberi 2015..

engelliler vergi rehberi Haberi

engelliler vergi rehberi

Vergide engelli indirimi nedir?

Vergide engelli İndirimi; çalışma gücü kayıp oranı asgari % 40 ve üzerinde olanların ücret ve/veya kazançlarına girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanmasına deniyor.


Engellilik bulgularına göre girecekleri derecelere esas oranlar; çalışma gücünün asgari % 80'ini kaybetmiş bulunanlar birinci derece engelli, asgari % 60'ını kaybetmiş bulunanlar ikinci derece engelli, asgari % 40'ını kaybetmiş bulunanlar ise üçüncü derece engelli olarak belirleniyor.


Engelli indirimine hak kazanan kimseler:


-Ücretli hizmet erbabı, 

-Serbest meslek erbabı,


Ailesinde bakmakla yükümlü olduğu özürlü bulunan,

- Ücretli hizmet erbabı,

- Serbest meslek erbabı,


Basit Usulde vergilendirilenler,


Engelli vergi indirimi başvurusu:

Engelli vergi indirimi için Başkanlık Mükellef Hizmetleri Gelir ve Kurumlar Vergileri Müdürlüğü Engelli İndirimi Servisine (Akşemsettin Mah.Vatan Cad.Adnan Menderes Bulvarı No:56 Fatih-İST) müracaat edilmesi gerekiyor.


Ancak  çalışılan işyerinin bağlı olduğu  vergi dairesi Büyük Mükellefler  veya...