20 / 05 / 2024

engellileri mesken sahibi yapma projesi

engellileri mesken sahibi yapma projesi

Avrupa Birliği(AB) Leonardo Da Vinci Programı kapsamında sürdürülen Keçiören Belediyesi'nin de ortağı olduğu "Engelli Yetişkinler için Mesleki Uygunluk Modeli Geliştirilmesi' (DEVOMDA) isimli AB projesinin son toplantısı Keçiören'de yapıldı.

Mesa Koz'dan 120 ay vade imkanıyla ev sahibi olma fırsatı!

Mesa Mesken tarafından Kozyatağı'nda hayata geçen Mesa Koz'da ev sahibi olmak isteyenler için yeni kampanya sunuldu. Proje dahilinde 69 bin TL peşinat ödemelerde 120 ay vade imkanı sunulacak.

Mesa Mesken'den 4 yeni proje! 3'ü İstanbul'da!

Kurulduğu tarihten bu yana onlarca aileyi ev sahibi yapan Mesa Mesken 4 yeni projeye hazırlanıyor. Şirketin ayrıca 9 projesinde de satış süreci devam ediyor...

Kartall Mesa'da kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

Kartall Mesa'da kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Dairelerin 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandığı proje Mesa Mesken imzası ile hayata geçiriliyor.

Konut kredisi vadesi uzatılabilir mi?

Mesken sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların diğer kredilere oranla uzun vadeli ve düşük faili kredi paketlerini kullanabiliyor. Peki, ödemeleri devam eden konut kredisi vadesi uzatılabilir mi? Kredi vadesi nasıl uzatılabilir?

Konut kredisi peşinatı 2015!

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kişiler tarafından kullanılıyor. Kredide belli bir miktarın peşinat olarak ödenmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi peşinatı 2015 ne kadar?

Ev kredisi en fazla kaç ay olur?

Mesken sahibi olmak isteyen kimseler bankaların ev kredisinden yararlanabiliyor. Ev kredisi koşulları bankadan bankaya değişiyor. Peki, ev kredisi en fazla kaç ay olur? İşte yanıtı..

Konut kredisi kimlere verilir?

Mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların uzun vadeli ve düşük faiz oranlı konut kredilerine başvurabiliyor. Peki, konut kredisi kimlere verilir?

Kiracı sözleşmesinde ev sahibi sorumlulukları!

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında, taşınmaz mal sahibi ile kiracı arasında bir sözleşme imzalanıyor. Peki, kiracı sözleşmesinde ev sahibi sorumlulukları nelerdir? İşte tarafların hak ve sorumlulukları..

Ev sahibi kontratta yazılandan fazla zam yaparsa ne olur?

Yasal olarak mesken kiralamalarında senelik sözleşmenin dolması halinde kiracıya ÜFE oranlarından yüksek bir oranda zam yapılamıyor. Peki, ev sahibi kontratta yazılandan fazla zam yaparsa ne olur?

Devlet konut kredisi veriyor mu?

Mesken sahibi olmak isteyen ancak nakit parası olmayan kimseler bankalardan konut kredisi kullanabiliyor. Ancak kredi çekmek için de belli bir peşinatın nakit olarak ödenmesi gerekiyor. Peki, devlet konut kredisi veriyor mu?

Mesken kira artışı neye göre yapılır?

Yıllık olarak düzenlenen kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde, kira sözleşmesi aynı koşullarda yeni kira döneminde de uygulanıyor. Peki, mal sahibi kiraya nasıl zam yapar? Mesken kira artışı neye göre yapılır?

Ev sahibi kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?

Mesken kiralamalarında mal sahibi ve kiracı arasında imzalanan resmi belgeye kira kontratı deniyor. Peki, ev sahibi kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?

Emekliyim iki evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?

1319 sayılı Emlak vergisi kanunu gereğince tek mesken sahibi olup da geliri olmayanlar emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, emekliyim iki evim var emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

engellileri mesken sahibi yapma projesi Haberi

engellileri mesken sahibi yapma projesi

Avrupa Birliği(AB) Leonardo Da Vinci Programı kapsamında sürdürülen Keçiören Belediyesi'nin de ortağı olduğu "Engelli Yetişkinler için Mesleki Uygunluk Modeli Geliştirilmesi' (DEVOMDA) isimli AB projesinin son toplantısı Keçiören'de yapıldı. 2012 yılında başlayan projenin Yonca Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen son toplantısında, engelli yetişkinlerin iş bulması için hangi mesleklerin uygun olduğu, bu mesleklerde çalışmak için nasıl bir eğitim alınması gerektiği ve yetişkin engellilere meslek edindirme konuları görüşüldü. Romanya'dan Daniel Filipos, AB'nin Türkiye kanalından finansman edilen projenin 144 bin Euro bütçeli olduğunu belirtirken, italyan ortağı Giorgio Rosso da D.A.E.L projesinden bu projeye destek verdiklerini hatırlatarak, referanslarının AB'ye katma değer sağlamak olduğunu söyledi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Yıkılmış ise, engelli bireylerin istihdamı konusunda yaşanan güçlüklere dikkat çekerek "İşverenlerle yapmış olduğumuz görüşmelerde engelli...