03 / 05 / 2024

engelsiz binalara turuncu bayrak

engelsiz binalara turuncu bayrak

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Mimar Yrd. Doç Dr, Gülay Yedekçi Arslan, Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi üyelerine "Mimarlar Engelleri Aşıyor " başlığı altında konferans düzenledi.

Mimarlar Engelleri Aşıyor Konferansı Eskişehir'de düzenlendi!

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Mimar Yrd. Doç Dr, Gülay Yedekçi Arslan, Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi üyelerine "Mimarlar Engelleri Aşıyor " başlığı altında konferans düzenledi.

Nizip Engelsiz Yaşam Merkezi'nde çalışmalar sürüyor!

Gaziantep Nizip'te hayata geçirilen Nizip Engelsiz Yaşam Merkezi'nde çalışmalar sürüyor. Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan engelli vatandaşlar için yapılan proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da katıldı.

Malatya Battalgazi'de engelsiz yaşam merkezinin temeli atıldı!

Malatye Battalgazi'de inşa edilecek olan engelsiz yaşam merkezinin temeli atıldı.

Kastamonu'ya engelsiz yaşam merkezi müjdesi!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 18 yaşındaki otizmli Alideniz Uğur'un resim sergisini izledi. Babaş, sergide Engelsiz Yaşam Merkezi'nin müjdesini verdi. Merkez için ihaleye çıkılacağını belirtti.

Malatya Engelsiz Yaşam Merkezi'nin kazı çalışması başladı!

Malatya Battalgazi Belediyesi, ilçeye Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracak. Temel kazı çalışmalarının başladığı merkezin temeli 15 gün sonra atılacak.

Bursa Yıldırım'a engelsiz yaşam merkezi inşa edilecek!

Yıldırım Belediyesi, Arabayatağı Mahallesi’nde Yakın Çevre Yolu’na cepheli alana engelsiz yaşam merkezi inşa edilecek.

Ahşap binalara ilgi artıyor!

Mimarlar, çevreye daha duyarlı, yenilenebilir ve güçlü bir inşaat malzemesi ararken tahtayı da bu malzemeler arasında değerlendirdi. Bu değerlendirmeler sonucu ahşap binalara ilgi artıyor.

Ankara'nın ilk engelsiz yaşam merkezi bu yıl açılacak!

Ankara'nın ilk ve Türkiye'nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi Etimesgut'ta inşa ediliyor. Merkezin bu yıl içinde hizmete açılması bekleniyor.

KYK, EPD belgesi ile yeşil binalara çözüm sunacak!

KYK Yapı Kimyasalları, seramik yapıştırıcı ürünleri için EPD belgesi aldı. KYK, bu belgeyle yeşil binalara da çözümler sunabilecek.

Sakarya Engelsiz Yaşam Merkezi'nde son kat tabliyesi döküldü!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Türkiye'nin ilk engelsiz yaşam alanı Kartal'da kurulacak!

Türkiye'nin ilk Engelsiz Yaşam Alanı İstanbul Kartal'da inşa edilecek. Mayıs'ta ihale edilecek projenin 2018'de hizmete açılması planlanıyor.

Kadıköy'de binalara 15 kat sınırı!

Kadıköy'deki yüksek binalara yeni düzenlemeler için çalışmalar devam ediyor. Kadıköy'de binalara 15 kat sınırı teklifi İBB Meclisi tarafından kabul edildi.

Sakarya Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yüzde 50'si tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

engelsiz binalara turuncu bayrak Haberi

engelsiz binalara turuncu bayrak

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Mimar Yrd. Doç Dr, Gülay Yedekçi Arslan, Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi üyelerine "Mimarlar Engelleri Aşıyor" başlığı altında konferans düzenledi. Arslan, mimari yapıların engellilere göre düzenlemesi konusunda neler yapılacabileceğine değinerek, iş yerlerinde uygulanan Mavi Bayrak gibi yapılarda da Turuncu Bayrak uygulamasının gerçekleştirilebileceğini söyledi. Arslan, "Patenti bana ait olan Turuncu Bayrak önerisi ile mimarlar engelliler ile ilgili neler yapabilir bunu ele alıyoruz. Öncelikle engellilikle ilgili üzerinde durulması gereken en nemli nokta farkındalığın geliştirilmesidir bu noktada engellilik bir problem olmaktan çıkabilecektir"...