04 / 05 / 2024

enka inşaat gürcistan hes

enka inşaat gürcistan hes

Enka ile Norveçli enerji devi Clean Energy Group, 960 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. 8 milyar Norveç Kronu’na denk gelen bu yatırım 433 MW’lik Namakhvani projesi. Enka ve Clean Energy arasındaki bu yatırım hidroelektrik santrali üzerine olacak.

Deprem yönetmeliğine kafa tutan bu inşaat görenlere 'pes' dedirtti! 

Depremler sonrası, kentsel dönüşüm ve bina güçlendirmenin önemi bir kez daha anlaşılırken sosyal medyada güçlendirme çalışması yapılan bir binanın fotoğrafları görenleri 'pes' dedirtti. İşte o inşaat...

Enka İnşaat Yönetim Kurulu üyelerini seçti!

Enka İnşaat'ın genel kurul toplantısında, Yönetim Kurulu üyelikleri için İcracı Üye olarak Agah Mehmet TARA ve Cem Çeliker, İcracı Olmayan Üye olarak Erdoğan Turgut, İcracı Olmayan Bağımsız Üye olarak Mehmet Mete Başol ve Fatih Osman Tar'ın seçilmesine karar verildi. 

Enka İnşaat 2021'de ne kadar hasılat elde etti? 

Enka İnşaat tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre, şirket, 25 milyon 782 bin 36 TL hasılat elde etti. 

Enka İnşaat 2021'de ne kadar satış yaptı?

Enka İnşaat tarafından yayınlanan gelir tablosuna göre, şirketin net satış rakamı ise 2 milyar 289 milyon 89 bin 138 TL oldu. 

Enka İnşaat'ın acı günü! Nejat Gül vefat etti!

Enka İnşaat Yönetim Kurulu eski üyesi Nejat Gül hayatını kaybetti. 

Enka İnşaat'ın Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,28!

Enka İnşaat'ın Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,28 olarak güncellendi.

Enka İnşaat'tan 2021'in ilk yarısında 3 milyon TL'lik satış!

Enka İnşaat'ın raporlarında yer alan bilgilere göre; şirket 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 döneminde 5 milyon 662 bin 663 TL'lik hasılat elde etti. 

Enka İnşaat, gayrimenkul ve inşaat faaliyetlerinde atağa geçti!

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Serhan Gök, Enka İnşaat'ın inşaat ve gayrimenkul sektöründeki konumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Enka İnşaat'ın net kar oranına ve projelerine değinen Serhan Gök, Enka İnşaat'ta karın beklenenin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Enka İnşaat kar payı avansı dağıtmayacak!

Enka İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri, KAP'a yaptıkları açıklamada bu hesap dönemi için kar payı avansı dağıtmayacaklarını bildirdi. 

Elazığ'daki Alışveriş ve Yaşam Kompleksi'nin inşaatı gündemde!

Elazığ’da AKP ve MHP ortaklığındaki Alışveriş ve Yaşam Kompleksi'nin inşaatı devam ediyor. Yüksek kat sayısıyla dikkat çeken yapıya ilişkin tartışmalar da gündemde...

Enka İnşaat'ın yönetim kurulu komitesi değişti!

Enka İnşaat'ın denetim komitesine 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Fatih Osman Tar'ın ve Mehmet Mete Başol'un seçilmelerine karar verildi. 

Enka İnşaat'ın kar payı stopaj oranı yüzde 35,714286!

Enka İnşaat, yıl sonu karından dağıtılacak olan brüt 2 milyar TL ner, 1 milyar 700 milyon TL için 1 TL nominal değerli hisseye isabet eden kar payı brüt yüzde 35,714286 net yüzde 30,357143 olup stopaj oranı yüzde 15 uygulanacak.

Enka İnşaat 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Enka İnşaat'ın yıl sonu karından dağıtılacak olan brüt 2 milyar TL, net 1 milyar 700 bin TL için 1 TL nominal değerli hisseye isabet eden kar payı brüt yüzde 35,714286 net yüzde 30,357143 olup stopaj oranı yüzde 15 uygulanacak.

enka inşaat gürcistan hes Haberi

enka inşaat gürcistan hes


Türk şirketlerinin enerjideki haritası oldukça geniş bir coğrafyaya yayılmış durumda. Hindistan’dan Libya’ya, Rusya’dan Bangladeş’e bir çok ülkede Türk şirketleri enerji yatırımları yapıyor veya inşaat projelerini üstleniyor. Özellikle yenilenebilir enerjide…


Geçtiğimiz hafta buna örnek olarak iki önemli proje imzalandı. Bunlardan biri Pakistan’ın Lahor kentine yapılacak güneş santrali…


Hatırlanacağı gibi Zorlu Grubu’nun üstlendiği proje 100 MW’lik bir güce sahip olacak. Ülkedeki en büyük santral olması planlanan yatırımla Zorlu Grubu’nun 2013’te girdiği pazardaki gücü daha da artacak. Zorlu’nun yurtdışındaki kurulu gücü şu anda 447 MW. Bunun 56 MW’si Pakistan’daki Jhimpir Rüzgar Santrali’ydi.


Norveçli ortakla inşa edilecek


Gelelim ikinci imzaya. Bu ise Gürcistan’da atıldı. Gürcistan, Anadolu Grubu, Çalık Holding gibi birçok Türk şirketinin enerji yatırımına ev sahipliği yapıyor. İşte bu yatırımlara bir yenisi daha ekleniyor. Bu yatırım...