04 / 05 / 2024

enka inşaat sanayi aş prof dr memduh yaşa

enka inşaat sanayi aş prof dr memduh yaşa

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Eski Üyesi Prof. Dr. Memduh Yaşa vefat etti. Enka İnşaat, Prof. Dr. Memduh Yaşa'nın vefatı üzerine bir taziye ilanı yayımladı. Peki Prof. Dr. Memduh Yaşa kimdir?

Proje Otomotiv Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Proje Otomotiv Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi Kağıthane’de  50  bin TL sermaye bedeli ile Burçin Alpaslan tarafından kuruldu.

Moon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece Şubesi açıldı!

Moon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece Şubesi 500 bin TL bedelle Hasan Akçin tarafından açıldı.

Enka İnşaat, gayrimenkul ve inşaat faaliyetlerinde atağa geçti!

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Serhan Gök, Enka İnşaat'ın inşaat ve gayrimenkul sektöründeki konumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Enka İnşaat'ın net kar oranına ve projelerine değinen Serhan Gök, Enka İnşaat'ta karın beklenenin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Mt Enka Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mt Enka Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Tuna ve Mehmet Mungan ortaklığında kuruldu.

Enka İnşaat kar payı avansı dağıtmayacak!

Enka İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri, KAP'a yaptıkları açıklamada bu hesap dönemi için kar payı avansı dağıtmayacaklarını bildirdi. 

Enka İnşaat'ın kar payı stopaj oranı yüzde 35,714286!

Enka İnşaat, yıl sonu karından dağıtılacak olan brüt 2 milyar TL ner, 1 milyar 700 milyon TL için 1 TL nominal değerli hisseye isabet eden kar payı brüt yüzde 35,714286 net yüzde 30,357143 olup stopaj oranı yüzde 15 uygulanacak.

Aba Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aba Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Alp Burçin Ateşnal tarafından kuruldu.

Erva Dizayn İzolasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erva Dizayn İzolasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Varçin tarafından kuruldu.

Enka İnşaat 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Enka İnşaat'ın yıl sonu karından dağıtılacak olan brüt 2 milyar TL, net 1 milyar 700 bin TL için 1 TL nominal değerli hisseye isabet eden kar payı brüt yüzde 35,714286 net yüzde 30,357143 olup stopaj oranı yüzde 15 uygulanacak.

Enka İnşaat 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Enka İnşaat'ın 2021 yılına ilişkin finansal tablolarının denetlenmesi için KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine ve bu seçimin Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi. 

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin 6'ncı maddesi değişti!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için SPK'ya yapılan başvuru onaylandı.

Enka İnşaat esas sözleşme değişikliği için SPK'ya başvurdu!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı'na başvurulmasına karar verildi. 

Moon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Moon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Akçin tarafından kuruldu. 

enka inşaat sanayi aş prof dr memduh yaşa Haberi

enka inşaat sanayi aş prof dr memduh yaşa


Prof. Dr. Memduh Yaşa, dün Zincirlikuyu Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.


Dünya Gazetesi yazarı Tevfik Güngör, 21 Temmuz 2014 Pazartesi günü defnedilen Prof. Dr. Memduh Yaşa'nın hayatını şu satırlarla kaleme aldı; 


"Memduh Yaşa, 1919’da Siirt’te doğdu. İlk ve ortaokulu Siirt’te okudu. İstanbul Şişli Terakki’de başladığı lise tahsilini İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde 1936-1937 ders yılında bitirdi. 1937-1938 ders yılında, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne girdi. 14 Aralık 1936 yılında eğitime açılan İktisat Fakültesi’nin ikinci dönem öğrencisidir. 


1941 yılında İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 


Fakülteden mezun olduktan sonra sınava girerek Gümrük ve İnhisarlar Vekâleti Müfettiş Muavini oldu. Yine sınavla müfettişliğe yükseldi. 1950 Ekim ayına kadar bu görevde kaldı. 


Bir yıl Sümerbank’ta Müessese Müdür Muavinliği ve sonra İstanbul Ticaret Odası Etüt Şubesi Müdürlüğü yaptı. 


Müfettiş olduğu...