04 / 05 / 2024

enka libya projeleri

enka libya projeleri

Libya ile ilgili son iki haftada önemli gelişmeler sonrası ENKA, üstlendiği ve 1 milyar doların üzerinde bir maliyeti olan Libya’daki önemli enerji yatırımlarına kaldığı yerden devam kararı aldı.

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Libya'da yarım kalan inşaat projeleri tamamlanacak!

Libya Dış Basın İdaresi Genel Müdürü Muhammed Tavil, Libya'da yarım kalan inşaat projelerin Türk şirketlerinin desteği ile tamamlanacağını dile getirdi.

Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projeleri devam edecek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projelerinin devam etmesini sağlayacak mutabakat zaptının yürürlüğe girdiğini açıkladı.

ENKA, yarım kalan 18 milyar dolarlık iş için Libya'ya dönüyor!

Libya ile ilgili son iki haftada önemli gelişmeler sonrası ENKA, üstlendiği ve 1 milyar doların üzerinde bir maliyeti olan Libya’daki önemli enerji yatırımlarına kaldığı yerden devam kararı aldı.

Mithat Yenigün'den Libya açıklaması!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün Libya'da projeleri devam eden Türk şirketlerinin uzaklaştırılması hakkında açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları...

Libya'daki Türk şirketleri uzaklaştırıldı!

Batılı devletlerce desteklenen Tobruk hükümeti Libya'daki Tobruk Hükümeti'nin ülkede projeleri olan tüm Türk şirketlerini uzaklaştırma kararı aldığı bildirildi. 2011'deki iç savaş öncesinde Türk firmaları Libya'da 15 milyar dolarlık iş yapıyorlardı.

Çalık Enerji Libya ve Irak'ta yeni projeler üstlenmeye hazırlanıyor!

Libya’da Alman ve Çin firmalarını geride bırakarak 350 milyon dolarlık kombine çevrim santrali ihalesini kazanan Çalık Enerji Holding, Irak’ta da petrol yüzey tesisleri kurulumu dahil yeni projeleri sürdürüyor.

Çalık Enerji Holding, Libya'da Alman ve Çinliler'i geride bıraktı!

Libya’da Alman ve Çin firmalarını geride bırakarak 350 milyon dolarlık kombine çevrim santrali ihalesini kazanan Çalık Enerji Holding, Irak’ta da petrol yüzey tesisleri kurulumu dahil yeni projeleri sürdürüyor.

Türk şirketler, 36 ülkede ulaştırma projeleri yürütüyor!

Türk şirketler, 36 ülkede ulaştırma projeleri yürütüyor. Rusya'nın Pulkovo Havalimanı Libya'nın Trablus Limanı Türklere emanet. Türkiye, 2003'te 60 noktayla sınırlı olan dış hat uçuş noktalarını, 2014'te yüzde 294'lük artışla 236 noktaya ulaştırdı...

TML İnşaat, Libya’daki projesini tamamladı!

Libya’da ara verilen altyapı projeleri faaliyete geçiyor. Libya Hükümeti ile ‘yeniden başlama protokolü’ imzalayan TML İnşaat, rejim değişikliğinden sonra yarım kalan projesini tamamlayan ilk şirket oldu.

Libya'yı yeni dönemde Türk şirketler inşa edecek!

TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete "Temennimiz, Libya makamlarının, devam eden ve iptal edilen projeleri bir an önce netleştirmesi ve diğer şirketlerimizle benzer protokollerin imzalanmaya başlamasıdır'' dedi...

Libya'daki projeleri Türk müteahhitlerden başkası yapamaz!

Türk şirketler Libya'da muhalif zaferiyle başlayan yeni dönem için "Alacağı beklemeyiz. Çağırırlarsa gider mesajı verirken, Türk-Libya Konseyi Başkanı Takla, "Projeleri Türk müteahhitlerden başkası yapamaz" dedi

Libya Türk müteahhitler için eskisi gibi olur mu

Libya'da 15 milyar doları bulan taahhüt projesi üstlenmiş durumda olan Türk müteahhitlerin bu projeleri gerçekleştirmek amacıyla 2 milyar dolarlık makine parkını da bu ülkede bulundurduğu tahmin ediliyor...

enka libya projeleri Haberi

enka libya projeleri

Dünya müteahhitler liginde 2’nci sıradaki Türkiye’yi bugüne kadar projeleriyle üst sıralarda tutan Libya ile ilgili son iki haftada önemli gelişmeler yaşandı. 29 Ocak’ta Türkiye Dışişleri Bakanlığı, iki yıldır kapalı olan başkent Trablus’taki büyükelçiliği tekrar açacağını açıkladı. Ardından da geçtiğimiz hafta Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrav, kalabalık bir heyetle Ankara’ya geldi. Önce Cumhurbaşkanı ile görüşen Libya heyetinin ikinci durağı ise Çankaya Köşkü oldu.


Başbakan Binali Yıldırım, Libya yönetimine ülkenin ayağa kalkması için altyapı çalışmalarının tekrar hızlandırılması, artan elektrik ihtiyacının karşılanması için Türk firmalarının şartların zorluğuna aldırış etmeden yapılan telkinlerle göreve başladığını söyledi.


Türk şirketlerine dönün çağrısı


Görüşmeler sırasında Ulusal Mutabakat Hükümeti Ulaştırma Bakanı Milad Matuk’un çağrısı önemliydi. Türkiye’ye gelerek Libya’daki faaliyetlerine ara veren Türk şirketleri ile görüşen Matuk, Türk firmalarını tekrar ülkesine...