02 / 05 / 2024

Ercan Bodur

Ercan Bodur

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği üyeleri, lisenin yıkılarak yerine alışveriş merkezi ve rezidans yapılacağı iddiasında bulundu.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri 'Okulumu yıktırmam' eylemi yaptı!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri dün okulun önünde yaptıkları protesto gösterisinde, okulun arazisini imar planı değişikliği yapılarak AVM, otel, rezidans yapılmak istenmesinin Türkiye'yi sarsan 17 Aralık

Ahmet Ercan'dan Çukurova ve Hatay için deprem uyarısı!

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Kıbrıs'ta dün yaşanan 5 büyüklüğündeki deprem için de aylar önce uyarılarda bulunmuştu.

Ahmet Ercan: İzmir'de 5.7 ile 6 arasında beklenen artçı deprem henüz olmadı!

Deprem Uzmanı Jeofizik Y. Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün gece İzmir'de yaşanan depremin 30 Ekim’de Sisam’ın 12 kilometre kuzeyinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğunu söyledi.

Ahmet Ercan: Ankara için olağan bir depremdir!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün gece Ankara'da yaşanan 4.7 büyüklüğündeki deprem için, "Ankara için olağan bir depremdir. Ardından daha büyük bir depremin gelmesi şaşırtıcı olur" diye konuştu.

Ahmet Ercan: İzmir kırığı 7 ve 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretecek!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir Kırığı'nın mutlaka 7 ve 7.3 büyüklüğünde bir deprem üreteceğini vurguladı.

Ahmet Ercan'dan Aydın için uyarı: Aydın’da yıkıcı deprem şaşırtmaz!

Sisam adasında yaşanan ve İzmir'de büyük yıkıma sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dikkatleri Aydın'ın Efeler, Nazilli ile Kuşadası ilçelerine dikkat çekti. Ercan, “Bu üç yerden birinde yıkıcı bir deprem olması şaşırtıcı olmaz”

Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama! İstanbul depremi 2045'te olacak!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, önceki akşam TV100’de canlı yayınlanan Okan Bayülgen’in ‘Nokta’ programına konuk oldu. Ercan, İstanbul depremi için “2045 yılında olacak” diyerek İstanbulluları korkuttu.

Prof Dr. Ahmet Ercan'dan İstanbul depremi açıklaması!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “İzmir'deki deprem İstanbul'da olsaydı korkarım 10 binlerin ölümünden söz ediyor olurduk. Özellikle yıkımlar İstanbul'un Avrupa yakasında yoğun olurdu” diye konuştu. Ercan, riskli ilçelere de değindi.

Ahmet Ercan: İzmir'de yıkılan binaların ortak yanları çok!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, gerginliğin, kırığın Ege Denizi'nin bulunduğu tarafta toplandığını, büyük artçıların Türkiye kıyılarında değil de bu bölgede olacağını belirtti. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: İzmir'deki deprem 40 atom bombası gücünde!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Seferihisar açıklarında yaşanan depremden çıkan enerjinin yaklaşık 40 atom bombası gücünde olduğunu, deprem odağında 2 metre 36 santim yamulma meydana  geldiğini belirtti. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan 12 gün önce İzmir için uyarmıştı!

Prof. Övgün Ahmet Ercan, Sisam’ın kuzeyinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremi bildi. Prof. Ercan, 19 Ekim'de Ege Denizi’nde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklamalarda bulunmuş, bölgede büyük bir deprem beklediğini belirtmişti.

Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama! O fayda yıkıcı deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Ahmet Ercan beklenen Marmara depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kuzey Anadolu kırığının sınır tanımadığını vurgulayan Ercan, Marmara'da İstanbul ve Tekirdağ kolunda deprem beklediklerini bütün odaklanmalarının bu noktada olduğunu kaydetti. 

Ahmet Ercan'dan kritik uyarı: Bu binalar öldürür!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Aydın ve İzmir başta olmak üzere birçok şehirde girişte duvarsız bırakılan katların, deprem güvenliğini yüzde 15 düşürdüğüne dikkat çekti. Prof. Dr. Ercan, "Deprem yönetmeliklerine aykırı bu hatalar nasıl yapılıyor, doğrusu şaşırıyorum" dedi.

Ahmet Ercan'dan Niğde ve Konya depremleri açıklaması!

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Konya çevresinin yakınında Mut kırık kuşağı ve Tuz Gölü kırık kuşağı var. Niğde'nin de hemen batısından Ecemiş kırığı geçiyor ve kuzeybatısından geçen Hasan Dağı açılma çatlağı var. Bunların üretebileceği deprem büyük olmaz" dedi.

Ercan Bodur Haberi

Ercan Bodur

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ercan Bodur ve bazı üyeler, lisenin önünde toplanarak konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. Bodur, okulun üzerinde bulunduğu arazinin Sultan Beyazıt Vakfı'ndan Bulgar okulu yapılması için Cumhuriyet dönemi öncesinde padişah tarafından Bulgar Ekzarhlığı'na tahsis edildiğini belirterek, "Okulun üzerinde bulunduğu 60 dönüm arazi, 2011 yılında azınlık mallarının geri iadesi olarak çıkarılan yasa kapsamında Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'na iade edilmiştir." dedi.


Bodur, okul arazisinin tapusunu 7 Haziran 2012'de alan Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı'nın 31 Temmuz 2012'de bir inşaat şirketi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaptığını ileri sürdü.


İmar planlarına açılan davalar sonucu 60 dönümlük arazinin 17 dönümlük bir kısmının okul alanı olarak ayrıldığını belirten Bodur, şunları kaydetti:


"Arazinin geri kalanına cami, alışveriş...