17 / 05 / 2024

erciyeste helikopterle kayak

erciyeste helikopterle kayak

Erciyes Dağı'nda adrenalin tutkunlarının tercihi heliski sporu da yapılmaya başlandı. Helikopterle Erciyes'te 3 bin 340 metre yüksekliğe çıkan 4 sporcu kayarak, 2 bin 200 metredeki Tekir bölgesine indi...

Karacadağ Kayak Merkezi ziyaretçi rekoru kırdı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'nin tek kayak merkezi konumundaki Karacadağ Kayak Merkezi, bu yıl yeterli kar düşmemesine rağmen son beş yılın ziyaretçi rekorunu kırdı.

Elmadağ Kayak Merkezi geliştiriliyor!

HACETTEPE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Elmadağ Kayak Merkezi'nin geliştirilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. Prof. Dr. Tuncer, ''Ankaralılar burasını daha iyi kullanmalı" dedi.

Kayaköy'e yapılması planlanan tatil köyü masaya yatırıldı!

Farklı kültürlere ev sahipliği yapmış ve ilk defa Likyalılar tarafından kurulan tarihi "Kayaköy" Çalış Mendos Otelde düzenlenen forum ile masaya yatırıldı. Kayaköy savunması tarafından foruma yoğun katılım oldu.

Yanlızçam ve Cıbıltepe kayak merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor!

Kayak ve doğaseverlerin ilgi gösterdiği Yanlızçam ve Cıbıltepe kayak merkezlerinde, yarıyıl tatilinin son günü dolayısıyla yoğunluk yaşandı. Kızakla kayan ve snowboard yapan vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Erciyes'te kayak sezonu yoğun geçiyor!

Sömestir tatilinin son günlerine yaklaşırken vatandaşlar, aileleriyle Erciyes Kayak Merkezi'ne akın etti. KAYTİD Başkan Yardımcısı Eğlenceoğlu: " Erciyes, en iyi sezonlarından birini geçiriyor " dedi.

Şanlıurfa Karacadağ Kayak Merkezi turizme kazandırılıyor!

Türkiye'nin en sıcak şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa, bünyesinde barındırdığı Karacadağ Kayak Merkezi ile kış turizminden pay almak istiyor. "Güneydoğu'nun Uludağı" olarak nitelendirilen Karacadağ Kayak Merkezi, tercih ediliyor.

Beypazarı'nda kayak keyfi sömestrde canlandı!

Hafta sonunu fırsat bilen Beypazarılılar, kayak yapmanın keyfini çıkardı. Beypazarı ilçesine bağlı Karaşar Mahallesi 'deki 1655 rakımlı Kirazyanı bölgesine gelen vatandaşlar, hafta sonunu eğlenerek geçirdi.

Çambaşı Kayak Tesisi kış turizmine katkı sağlayacak!

Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanması planlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi'nin, bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor..

Burdur Salda Kayak Merkezi kış turizmi sezonunu açtı!

Türkiye’nin ilk ve tek göl manzaralı tesisi Burdur “Salda Kayak Merkezi”, muhteşem bir organizasyonla kayak sezonunu açtı. Vatandaşlar, doğaseverler ve sporcular Salda Kayak Merkezi’nde buluştu.

Akdağ Kayak Merkezi'nde turizm yoğunluğu yaşanıyor!

Akdağ Kayak Merkezi'nde turizm yoğunluğu yaşanıyor. Akdağ Kayak Merkezi'nde 2 yıl aradan sonra yağan karı fırsat bilen aileler, yarıyıl tatilinde çocuklarıyla kayak yapmanın keyfini çıkardı

Güneydoğu'da kayak sezonu açıldı!

Karacadağ Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının istenilen seviyeye gelmesiyle kimileri yöresel kıyafet, kimileriyse deniz yatağıyla pistlere koştu....

Tarihi Kayaköy’e otel projesine tepki!

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, tarihi eski Rum kenti olan Kayaköy Mahallesi’nin bulunduğu Levissi bölgesinde 300 yataklı otel yapılmak istenmesi, bölge sakinleri ve çevrecileri kızdırdı. İşte yaşananlar...

Turizm acenteleri kayak kampı isteyen okullara Erciyes'i öneriyor!

Öğrencileri için kayak kampı planlayan İstanbul'daki pek çok okul kamp yeri olarak Erciyes'i tercih etmeye başladı. İstanbul'daki turizm acenteleri, kayak kampı isteyen tüm okullara Erciyes'i öneriyor.

erciyeste helikopterle kayak Haberi

erciyeste helikopterle kayak


Erciyes Dağı'nda adrenalin tutkunlarının tercihi heliski sporu da yapılmaya başlandı.


Erciyes Dağı'nda adrenalin tutkunlarının tercihi heliski sporu da yapılmaya başlandı. Helikopterle Erciyes'te 3 bin 340 metre yüksekliğe çıkan 4 sporcu kayarak, 2 bin 200 metredeki Tekir bölgesine indi.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Erciyes Dağı'nı dünya çapında kayak ve turizm merkezi haline getirmek yaptığı çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.


Birçok alanda devam eden bu çalışmalarda yaklaşık yüzde 80-90 gibi sportif bütünlüğe ulaşıldığını ifade eden Cıngı, alt yapı olarak Alpler'de veya dünyanın meşhur kayak merkezlerinde ne varsa aynılarının Erciyes'te de yapıldığını belirtti.


Şu anda Erciyes'te 18 mekanik tesis, iki gondol hattı, birbirine entegre farklı zorluk derecelerine sahip 34 kayak pistiyle...