06 / 05 / 2024

erdoğan Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı

erdoğan Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "İstanbul'u İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Uluslararası fon yöneticilerinden seçim yorumu: Erdoğan kazanırsa ekonomik dengesizlik sürer!

Uluslararası fon yöneticileri, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Uzmanlar, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri Erdoğan’ın kazanması halinde ekonomideki dengesizliğin süreceği ve Türkiye'yi yatırım yapılmaz hale getiren politikaların devam edeceğinden kaygılı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Hedef 75 milyar dolar oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Uluslararası müteahhitlik hizmetleri) Ülkemizin bu büyük pastadan aldığı payı, ilk etapta 75 milyar dolara çıkarmayı beraberce hedeflemeliyiz." açıklamasında bulunarak, müteahhitlik sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomi politikası uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin açıklamaları ve yeni ekonomi politikasını içeren mesajları uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ın doğalgaz müjdesinin ardından dolar ve euro'da artış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve uluslararası kamuoyunda merakla beklenen müjdesini açıkladı. Erdoğan'ın Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu duyurmasıyla birlikte dolar/TL ve euro/TL'de kar satışları geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam İktisadı çağrısına Eminevim'den destek!

Türkiye’de faizsiz model sunan Elbirliği Sistemi ile 30 yıl boyunca ev ve araç sahibi yapan Eminevim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam iktisadı açıklamasını destekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İngiltere Cambridge Camisi açılış töreni daveti!

Söz yazarı ve yorumcu Yusuf İslam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İngiltere'de inşası devam eden Cambridge Camisi'nin açılış törenine davet etti. İslam, Erdoğan'a caminin yapım sürecindeki yardımları için teşekkürlerini iletti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapıp memnun kalmayan yoktur!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ülkemize yatırım yapıp da memnun kalmayan, sıkıntı ve sorunlarına çözüm bulunmayan hiçbir girişimci yoktur. Bizler uluslararası doğrudan yatırımları sadece yasal düzenlemelerle desteklemiyoruz, bilfiil kurumsal olarak da destekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek faizden dikkatli dönüş yapmalıyız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki uluslararası basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda önemli mesajlar verdi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Köln'de cami açılışına katılacak!

Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti sırasında Köln Merkez Camii'nin resmi açılışını yapacağını açıkladı. 

Özdemir Erdoğan: Uluslararasında bizi temsil edecek güzel bir yapı!

Yeni AKM projesi kültür sanat dünyasından beğeni topladı. Sanatçı Özdemir Erdoğan yeni AKM projesi ile ilgili yaptığı açıklamada "Gerçekten uluslararası alanda bizi gururla temsil edecek güzel bir yapı." dedi

Akyurt Uluslararası Kongre Merkezi'nde söz Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Yapımı yılan hikayesine dönen Ankara Akyurt Uluslararası Kongre Merkezi ve Fuar Alanı için anlaşma bir türlü sağlanamadı. Projeyle ilgili son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. .

Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı!

Erdoğan, Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslararası Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Külliyesi'nin açılışında, eğitimde güzel binalar yaptıklarını yüz binlerce öğretmen atadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, yatırımcısını mahcup etmez!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, kendisine inanan, güvenen, yatırım yapan kimseyi mahcup etmedi, mahcup etmez. Uluslararası yatırımcıların önemli bölümü, bu gerçeği gördükleri için ülkemize yaptıkları yatırımları artırarak sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

erdoğan Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı Haberi

erdoğan Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Kalkınma Bankasının kuruluşu olan İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsünün koordinasyonunda, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezinin ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliğiyle bu sene 12. kez gerçekleştirilen Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı'na (IIEFC) telekonferansla katıldı.

"İstanbul'u İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz"


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıtaların ve kültürlerin kavşağında yer alan İstanbul'umuzu İslami finans ve ekonominin de merkezi yapmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konferansın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Konferansın ülke, bölge, dünya ve insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinliğe yurt içi ve yurt dışından katılanlara da katkıları için şükranlarını sundu.

Hedefimiz Türkiye'yi dünyada faizsiz finansın merkezi...