17 / 07 / 2024

Erhan Sarışın

Erhan Sarışın

Tarih meraklısı göz doktoru Erhan Sarışın, adeta bir arkeolog gibi çalışarak İstanbul'daki kayıp camileri tespit edip aynılarının inşa edilmesini sağlıyor.

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı tarla, tarım arazisi, zeytinlik vasfında birçok mülkün banka icraları yüzünden satıldığını gündeme getirdi. İşte Sarı'nın o açıklamaları...

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Erhan Nama İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erhan Nama İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de Erhan Nama tarafından kuruldu.

Erhan Adalı kimdir?

Yapı Kredi Koray GYO Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Adalı kimdir? Erhan Adalı, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Erhan Adalı'nın biyografisi...

Denizli'de mermer ıslah OSB kurulması için ilk adım atıldı!

Denizli'de mermer ıslah organize sanayi bölgesi kurulmasını isteyen sektör temsilcileri, MAKSIAD Başkanı Mehmet Sarı'nın ev sahipliğinde AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile bir araya gelerek taleplerini dile getirdi.

İBB’nin Eyüp'teki 3 kez mühürlediği inşaat ile ilgili önerge reddedildi!

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı’nın Eyüp’te İBB’nin 3 kez mühürlediği dere yatağındaki inşaata ilişkin soru önergesi kabul edilmedi. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, bu konunun İBB’yi ilgilendirmediğini belirterek, “Burası şov yeri değildir. Meclisi boşuna meşgul etmeyin” dedi.

Taşsar İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşsar İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mücahit Sami Taşkın ve Vahdettin Sarıkaya ortaklığında kuruldu.

Duygu Sarışın, Çağatay Ulusoy'un evine taşındı!

Çağatay Ulusoy’un, üç senedir beraber olduğu Duygu Sarışın’la aynı evde oturmaya başladığı iddia edildi. Çiftin önümüzdeki sene nikah masasına oturabileceği konuşuluyor.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa’nın köklü eğitim kurumları arasında yer alan ve yıkılan eski binası 1968 yılında yeniden yapılan Demirtaşpaşa İlkokulu, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından modern bir eğitim kurumu haline getirildi.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından baştan aşağı yenilenen Demirtaşpaşa İlkokulu’nda eğitim, 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Feab Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Feab Yapı Anonim Şirketi 500 bin TL sermaye ile bugün Ferhat Aydınlı ve Erhan Aydın ortaklığında kuruldu. 

Bos Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bos Proje İnşaat Taahhüt Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Erhan Akgün tarafından kuruldu.

Evkalade Gayrimenkul Yatırım Ve Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evkalade Gayrimenkul Yatırım Ve Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Erhan Aydın tarafından 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Erhan Sarışın Haberi

Erhan Sarışın


Yıkılmış 800 tarihi eserden 580'ini bulmayı başardıklarını belirten Sarışın, Beyoğlu'ndaki Bereketzade Ali Paşa Camii'nin temellerini de bir otoparkın altında bulmuş


Erhan Sarışın, İstanbul'un önde gelen göz doktorlarından biri. Ancak tarihe duyduğu yoğun ilgi, onu diğer meslektaşlarından ayırıyor. Boş vakitlerini İstanbul'daki kayıp tarihi eserleri araştırmaya ayıran Sarışın, aralarında Prof. Dr. Hayrettin Karaman'ın oğlu Prof. Dr. İhsan Karaman'ın da yer aldığı 30 akademisyen arkadaşını bir araya getirerek İstanbul Kayıp Tarihi Eserleri Koruma ve Araştırma Derneği (İSDED)'i kurdu. Doktor Sarışın, üç yıl süren araştırma neticesinde İstanbul'daki kayıp 800 camiden 580'nin yerini tespit etti.


İZİN ALMAK CAMİ YAPTIRMAKTAN ZOR


Erhan Sarışın ilk icraatları olarak İstanbul'un Beyoğlu semtinde yıllar önce yıkılmış Bereketzade Ali Paşa Camii'ni aslına uygun inşa ederek ibadete açılmasını sağladıklarını söyledi. İSTED'in başkanlığını da yürüten...