02 / 10 / 2024

erişim

erişim

Sosyal paylaşım platformu Twitter'da meydana gelen erişim sorunu gündeme oturdu. Twitter çöktü mü? Twitter’a erişim sorunu düzeldi mi? İşte 14 Temmuz Twitter çökme sorununun detayları...

Markalı konut projelerinin satışında yeni sistem! Emlakçılar projelere daha kolay erişecek

Markalı konut projelerinde satış yetkisi almak, emlak ofisleri için genellikle karmaşık ve zaman alıcı bir süreç olabilir. Emlakjet Link, bu süreci kolaylaştırarak, emlak ofislerinin markalı projelere dijital ortamda kolayca erişim sağlamasını sağlayacak.

Konut sektörü faizlerin düşmesini bekliyor!

MTC Holding Onursal Başkanı Mustafa Togay Cömert yaptığı açıklamada konut sektöründeki durgunluğun yüksek faiz oranları ve krediye erişim zorlukları sebebiyle yaşandığını söyledi.

Konuta erişim, küresel sorun oldu! Diğer ülkeler barınma krizi için hangi çözümleri kullanıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişimin küresel bir sorun haline geldiğine dikkat çekerek, "Diğer ülkeler barınma krizi için hangi çözümleri kullanıyor?" sorusunun yanıtını verdi. İşte ayrıntılar...

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!

Konut yatırımcılarının yeni adresi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) oldu. Ülkemizde konut yatırımının pahalı hale gelmesi ve finansmana erişim sorunları Türk gayrimenkul yatırımcıları Kıbrıs’a yöneltti.

Satılan üç konuttan 2’si ikinci el, yeni projeler ise butik boyutlarda

Konuta erişim her geçen gün zorlaşırken, inşaat sektöründe de durgunluk devam ediyor. Ekonomimcom yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde konut satışları ve inşaat sektörünü mercek altına aldı. Özdemir, “İkinci el konut pazarı azman gibi büyüdü, inşaat ve konut üretimi geriledi” dedi.

Konut alırken de kiralarken de bazı kısıtlamalar var! Barınma krizi için farklı alternatifler üretilmeli!

Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü köşesinde konuta erişim konusunu kaleme aldı ve sektör için farklı çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi. İşte o yazı...

Konut ve tüketici kredisinde online erişim dönemi başlıyor! Artık bankaya gitmeye gerek olmayacak!

Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi komisyonda kabul edildi ve detaylar da belli oldu. Buna göre, tüketici ve konut kredisi sözleşmelerinin elektronik ortamda uzaktan yapılabilmesine imkan tanınacak. İşte ayrıntılar...

e-Devlet üzerinden "Miras Sorgulama" işlemi nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden yapılan miras sorgulama işlemleri, vatandaşlara çok daha hızlı ve kolay bir şekilde miras durumlarını öğrenmeleri için önemli bir fırsat sağlamaktadır. Bu gelişme ile beraber, mirasçılar artık belge ve bilgilere erişim konusunda daha pratik bir yöntem kullanabilirler.

Konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor?

Pandemiden bu yana uçuşa geçen konut piyasasında durgunluk yaşanıyor. Konuta yatırım yapanların sayısı azalırken, krediye erişim en büyük engel olarak görülüyor. Peki konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor? 

Türkler yurt dışından, yabancıların Türkiye’den aldığından 1 milyar dolarlık fazla konut aldı!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı, kredi faizlerinin yüksekliği ve erişim zorluğu, gayrimenkule ek vergi söylentileri Türkleri yurt dışı yatırımına yönlendirdi.  Konutta 1 milyar dolarlık dış ticaret açığı oluştu. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Ev sahibi düşmanı uygulamalar bitmeli" dedi.

2024'ün 5 ayındaki konkordato sayısı geçen yılı yakaladı: İnşaat 2'nci sırada! 

Ekonomideki yavaşlama ve maliyet artışına ilave olarak finansmanda yaşanan erişim sorunu, konkordato başvurularının artmasına neden oldu. Sayı şimdiden geçen yılı yakaladı. İşte ayrıntılar...

Konuta erişim zorlaştı! Gayrimenkul yatırım fonlarına talep yüzde 127 arttı!

Konut fiyatlarındaki artışa konut kredisi faizlerinin yükselmesi de eklenince gayrimenkule erişim zorlaştı. Emlak sektörü temsilcileri pazardaki yavaşlamaya işaret ederken, bireysel olarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) öne çıktı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! 38 bin konuta erişim sağlayacak yol yapım çalışmaları tam gaz devam...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 yılındaki depremlerden etkilenen şehirlere 38 bin konuta erişimi sağlayacak toplam 210 kilometre uzunluğundaki bağlantı ve imar yolunun yapım çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

erişim Haberi

erişim

Sosyal paylaşım platformu Twitter'da meydana gelen erişim sorunu gündeme oturdu. Bir milyardan çok kullanıcısı olan sosyal medya platformunda akış yenilememe ve tweet atamama sorunu yaşandı. Türkiye’de saat 15.00’ten itibaren Twitter'a girmek isteyenler anlık 'hata' mesajı ile karşılaştı.

Dünyada en çok kullanıcısı olan sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter'a girenler erişim problemi ile karşılaştı. 15.00'te başlayan erişim probleminin nedeni hala bilinmezken, kullanıcılar ana sayfadaki hareketleri yaklaşık bir saat boyunca görüntüleyemedi.

"SORUN SENDEN KAYNAKLANMIYOR" UYARISI VERİLDİ

Yapılmak istenen işlemlerin ardından kullanıcılara ¨Bir hata oluştu ama endişelenmene gerek yok, senden kaynaklanmıyor. Tekrar deneyelim¨ uyarısı verildi. Konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

DÜNYA ÇAPINDA KESİNTİ YAŞANDI

Bu tür kesintileri izleyen bir internet sitesi olan Down Detector'a göre, çeşitli ülkelerde yaşanan sorun öğle saatlerinde başladı ve devam etti. Down Detector'da binden...