01 / 05 / 2024

Erivan Nükleer İnşaat Projesinde son durum

Erivan Nükleer İnşaat Projesinde son durum

Ermenistan Bakanlar Kurulu toplantısında, Rusya ortaklığı ile yapılacak olan yeni nükleer inşaat projesi, Erivan'ın yeniden değerleme gerekçesiyle iptal etti.

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

İş arayan mühendislere müjde! Nükleer Güç Santrali’ne 600 kişi alınacak

Akkuyu NÜKLEER A.Ş. Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Mersin’in Gülnar bölgesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) 600 Türk Mühendisi’nin görev alacağını belirtti. İşte detaylar…

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Erivan Nükleer İnşaat Projesi iptal edildi!

Ermenistan Bakanlar Kurulu toplantısında, Rusya ortaklığı ile yapılacak olan yeni nükleer inşaat projesi, Erivan'ın yeniden değerleme gerekçesiyle iptal etti.

Akkuyu Nükleer Santrali ihalesinde ilk aşamayı Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. Santral için toplam 20 milyar doların üzerinde yatırımın gerçekleşmesi öngörülüyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşamasını Cengiz İnşaat yapacak!

Mersin'de yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat kazandı.

Akkuyu Santrali'nin ihalesinin ilk aşaması Cengiz İnşaat'ın!

Mersin'de kurulacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik binalarının anahtar teslimi projelendirmesi ve yapımı ihalesini Cengiz İnşaat kazandı..

Akkuyu Nükleer Santrali ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin limanı ve diğer hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşasını kapsayan ihaleyi Cengiz İnşaat kazandı. İhalenin mali değerine ilişkin bilgi verilmedi...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat ihalesini kim kazandı?

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı.

Ulu İnşaat Mersin'deki nükleer santralin yanına 5 yıldızlı tatil köyü yapıyor!

Mersin'in Gülnar ilçesinde nükleer santralin yapılacağı Yanışlı Koyuna 5 yıldızlı 600 yataklı birinci sınıf tatil köyü yapılıyor. Tatil köyünü yaptıran Ulu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Rıza Ulu bizim hiçbir endişemiz yok" dedi.

Akkuyu'da orman arazisinde nükleer inşaatı yapılıyor!

Mersin Akkuyu' da Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu ( ÇED ) raporu olmadan başlayan nükleer santral inşaatının bir kısmının da izin olmadan orman arazisine yapıldığı ortaya çıktı..

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

TMC Enerji, Sinop'taki nükleer santral için başvuruda bulundu!

Park Grubu-Cengiz İnşaat ortaklığı, Sinop'ta (Arıburnu) 2 bin megavatlık (mW) nükleer santral kurmak için EPDK'ya lisans başvurusu yaptı. Park Grubu (Ciner) daha önceki EPDK'ya nükleer santral lisans başvurusundan olumsuz sonuç almıştı...

Erivan Nükleer İnşaat Projesinde son durum Haberi

Erivan Nükleer İnşaat Projesinde son durum

Ermenistan-Rusya ortaklığı ile yapılacak olan yeni nükleer inşaat projesi, Erivan'ın yeniden değerleme gerekçesiyle iptal edildi. Ermenistan Bakanlar Kurulu toplantısında Rusya ile ortak girişim olan yeni nükleer inşaat birimi yapımını projesinin iptal edildiği açıklandı. RIÂ Novosti ajansının haberine göre, Ermenistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yervand Zaharyan "'konunun daha fazla tartışılmasına ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz" dedi. 2018 yılında başlaması ve 2026 yılında tamamlanması planlanan ve Erivan hükümeti tarafından 5 milyar dolara malolacağı hesaplanan proje için kaynak bulunmaya çalışılırken, hükümet projenin yeniden değerlendirilmesi gerekçesiyle iptal edildiği açıklandı. Ermenistan'daki nükleer santral 1989 yılında tamamlanarak hizmete başlamış ve ancak 25 bin kişinin hayatını kaybettiği Spitak depreminden sonra faaliyeti durdurulmuştu. 1995 yılının Kasım ayında ülkede yaşanan şiddetli enerji krizi sebebiyle nükleer santral yeniden hizmete açılmıştı....