02 / 05 / 2024

erkan yaşacan kentsel dönüşüm

erkan yaşacan kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan, kentsel dönüşümde İzmir'in riskli yapıda İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Erkan Yaşacan: İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı!

Erkan Yaşacan, geçen yılın nisan ayında kurulan müdürlüğün kısa sürede büyük yol kat ettiğini belirterek, il genelinde 5 bölgede toplam 835 hektarlık alanın riskli alan ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandığını ifade etti.

Kentsel dönüşüm kapsamında her 10 binadan biri yıkıldı!

Erkan Yaşacan, kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye genelinde yıkım karan alınan 54 bin 262 bağımsız bölümden oluşan 10 bin binadan, bin 473 'ünün yıkıldığını dile getirdi.

Erkan Yaşacan: Dönüşümde riskli her 10 binadan biri yıkıldı!

İzmir İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye genelinde yıkım kararı alınan 54 bin 262 bağımsız bölümden oluşan 10 bin binadan, 1473'ünün yıkıldığını söyledi...

Erkan Yaşacan: İzmir'de acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, "İzmir'de yüzde 45'ten yüzde 65'e kadar çıkabilen alanlarda acilen kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Çin Şeddi gibi binalarımız var" dedi...

Erkan Yaşacan kimdir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan kimdir? Erkan Yaşacan, İzmir’deki kentsel dönüşümü nasıl anlatıyor? İşte Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan...

İzmir'de dönüşüm için bin 616 bina yıkıldı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, şu ana kadar dönüşüm kapsamında bin 616 binanın yıkıldığını söyledi. Yaşacan, İzmir’de kaçak oranının yüzde 70 olduğu belirtti...

Erkan Yaşacan: Belediyeler riskli yapıları bildirmiyor!

Kentsel dönüşümün İzmir'deki patronu Yaşacan, "Bazı belediyeler, 'biz sizin yasanızı takmayız' diyorlar. Vatandaşlar yasal haklarını kullanmak için savaşsın. İzmir kentsel dönüşümde ikinci sırada" diye konuştu

Beşiktaş Akatlar'daki kentsel dönüşüm mağduriyeti Meclis gündeminde!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, İstanbul Beşiktaş Akatlar'da yaşanan kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İşte detaylar...

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

Narlıdere Belediyesi, dönüşüm komitesi kuracak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onay vererek askıya aldığı kentsel dönüşüm planları çerçevesinde Narlıdere Belediyesi, hak sahipleri için bir toplantı gerçekleştirdi.

Ahmet Akın: Afyonkarahisar'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Afyonkarahisar'da Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın kentteki dönüşüm projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm ilkeleri neler? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de yaşanan deprem sonrasında hayata geçirdiği Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası ile kentsel dönüşümde hayata geçirilecek ilkeler belirlendi. 

10 maddede yaşanabilir kentsel dönüşüm ilkeleri haritası!

CHP, Türkiye'nin deprem gerçeği ve yaşanabilir kent kültürünün korunması için yapılacak kentsel dönüşümün temel ilkelerini belirledi. CHP'nin kentsel dönüşümde temel ilkelerinin olduğu bir sonuç bildirgesi hazırlandı.

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli 13 Mart'ta atılıyor!

Kentsel dönüşüm projeleriyle hem riskli konutlarda oturanların sağlıklı yapılarda oturmasını sağlayan hem de yaşanabilir kentsel alanlar inşa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’de 170 konut ve 20 iş yerini kapsayan 2. etap için temel atmaya hazırlanıyor.

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde nüfus 737 bin 206'ya ulaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm Bağcılar'a olan talebin artırdığını dile getirdi.

erkan yaşacan kentsel dönüşüm Haberi

erkan yaşacan kentsel dönüşüm


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan, kentsel dönüşümde İzmir'in riskli yapıda İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi. 6306 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinin ardından her gün İzmir'de ortalama 20 ila 25 civarında ailenin kendi yaşadıkları binalar için kentsel dönüşüm başvurusunda bulunduklarını hatırlatan Yaşacan, "İzmir'de şu an 734 binada riskli yapı tespiti gerçekleşmiş durumda. Bu binaların içinde 2 bin 298 tane bağımsız bölüm var. Yani 2 bin 300 aile diyebiliriz. Bu aileler yeni konutlarına kavuşacak" dedi. 


'BÜYÜK SES GETİRDİ' 

Kadifekale Heyelan Bölgesi'nde yaşayan vatandaşların TOKİ tarafından Uzundere'de inşa edilen 3080 daireden oluşan toplu konutlara yerleştirildiğini belirten Yaşacan, "TOKİ, Uzundere'de 3 bin 80 konut yaptı. 

Bu da büyük ses getirdi. Şu an İzmir'de 4 bin bina, bireysel...