18 / 05 / 2024

Erkut Şahinbaş Biyografisi

Erkut Şahinbaş Biyografisi

Mimar Erkut Şahinbaş, Türkiye ve Rusya'da projeler hayata geçiren mimardır. Erkut Şahinbaş, 1992 ve 1996 yıllarında Ulusal Mimarlık Ödülü'nün ve 2012'de Mimar Sinan Büyük Ödülü'nün sahibi olmuştur. Peki Erkut Şahinbaş kimdir? İşte biyografisi...

Şahinbaş Grup Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Şahinbaş Grup Yapı İnşaat Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Alaybey Şahinbaş tarafından kuruldu.

Erkut Çavuş kimdir?

CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş kimdir?  Erkut Çavuş bugüne kadar hangi işlerde görev yaptı? 

Yavuz Erkut, İBB Genel Sekreteri oldu!

Tüpraş eski Genel Müdürü Yavuz Erkut, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ne atandı...

Yavuz Erkut kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yavuz Erkut oldu. Peki Yavuz Erkut kimdir? Yavuz Erkut hangi işlerde görev aldı?

Erkut İnşaat yeni projelerle yatırımlarını artırıyor!

Kalıplaşmış mimari anlayışın dışına çıkarak devler liginde var olmayı hedefleyen Erkut İnşaat, 2018 yılı için yeni projelerle yatırımlarını artırıyor..

Erkut Soyak, Ayşe Şan ile tatile çıktı!

İstanbul'un stresli şehir hayatından uzaklaşan işadamı Erkut Soyak ve sevgilisi Ayşe San, Göcek'te tatil yapıyor. Güneş ve denizin tadını çıkaran aşıklar, özel tekneleriyle Ege'nin mavi koylarında gezindiler.

Erkut Time Kayseri projesi bu ay satışa çıkacak!

Erkut Yeşil ve Erkut Center projelerinin satışları devam ederken, Kayserinin en prestijli projesi olarak planlanan Erkut TİME projesini inşa edecek olan firma 2016 Nisan ayı itibari ile satışlara başlayacak.

Çorlu'da Ulusal Mimarlık Sergisi açıldı!

Çorlu Belediyesi ve T.M.M.O.B. İstanbul Şubesi Çorlu Temsilciliği işbirliğiyle gerçekleştirilen "Işıkla Serüven: Erkut Şahinbaş Mimarlığı" adlı sergi açıldı.

Erkut Soyak Anadolu Lisesi yeşil bina sertifikası aldı!

Erkut Soyak Anadolu Lisesi; kullanımda olan binaların çevre, sağlık, verimlilik ve konfor açısından iyileştirilmesini hedefleyen BREEAM In-Use sertifikasını almaya hak kazanarak, çevre dostu okul ünvanının sahibi oldu.

Ankara'daki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi inşaatında çökme meydana geldi!

Ağaçların kesildiği, silahların patladığı ve bir kadın güvenlik görevlisinin kalp krizi geçirdiği Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde dün çalışma yapan özel bir firmaya ait kepçe, kafeteryanın çökmesine neden oldu.

Erkut Korkmaz: Kayseri'de konutta arz fazlası var!

Bu yıl farklı illerde 3 bin konutu teslim etmeyi planladıklarını belirten Erkut Grup Genel Müdürü Erkut Korkmaz, Kayseri'de çevreci ve geri dönüşümü destekleyen detayların önem kazandığı nitelikli projelerle büyüyeceklerini söylüyor...

İzzet Fikirlier kimdir?

Mimar M.İzzet Fikirlier, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği Yönetim Kurulu üyesidir. İzzet Fikirlier, 1989'dan beri birlikte çalıştığı Mimar Erkut Şahinbaş ile 1997'den itibaren ortak oldu. Peki İzzet Fikirlier kimdir? İşte biyografisi...

Erkut Şahinbaş kimdir?

Mimar Erkut Şahinbaş, Türkiye ve Rusya'da projeler hayata geçiren mimardır. Erkut Şahinbaş, 1992 ve 1996 yıllarında Ulusal Mimarlık Ödülü'nün ve 2012'de Mimar Sinan Büyük Ödülü'nün sahibi olmuştur. Peki Erkut Şahinbaş kimdir? İşte biyografisi...

Erkut Şahinbaş Biyografisi Haberi

Erkut Şahinbaş Biyografisi

Erkut Şahinbaş kimdir?


Mimar Erkut Şahinbaş İstanbul’da doğdu. 1956’da Mersin’de Tarsus Amerikan Koleji’ni bitirdi. ODTÜ’de eğitim veren Jakko Kaikkonen ve J.O.Spreckhelsen İskandinav Mimarisi’ne ilgi duymasına neden oldu. 


Erkut Şahinbaş, 1960’da Ahti Korhonen-Eric Krakstorm (Helsinki) Mimarlık bürosunda; mezuniyetinden sonra ise 1961-1965 yıllarında, Halldor Gunlogsson-JornNielsen (Kopenhag) Mimarlık bürosunda çalıştı. Aynı dönemde, 1964’de Yüksek lisans Derecesini aldığı Danimarka Kraliyet Akademisi’nde 1 yıl (1965) Profosör Jorgen Bo’nun asistanı olarak mimari tasarım derslerine girdi. 


Şahinbaş, 1966 yılında Türkiye’ye döndü ve 1975’e kadar ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak mimari tasarım dersleri verdi. 1968’de Mimarlık bürosunu kurduktan sonra kesintisiz olarak serbest mimarlık faaliyeti içinde oldu. 1996-1998 döneminde Türk Serbest Mimarlar Derneğini’nin Başkanlığını yaptı. 


1992’de proje dalı’nda, 1996’da Yapı dalı’nda iki kez Mimarlar Odası’nın ULUSAL MİMARLIK ÖDÜLÜ’nü kazanan Erkut Şahinbaş,...