04 / 05 / 2024

Ermeni Çocuk Kampı yıkımı

Ermeni Çocuk Kampı yıkımı

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink ve eşi Rakel Dink ile birçok Ermeni yetimin kaldığı Tuzla 'daki Ermeni Çocuk Kampı(Kamp Armen) yıkım çalışmalarına başladı.

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak!

Edirne'de yapımı devam eden Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak...

Evrensel Çocuk Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın vizyon projeleri arasında yer alan ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün yapımında sona yaklaşıldı.

İzmir Evrensel Çocuk Müzesi'nde sona gelindi!

Karşıyaka Belediyesi'nin hayata geçirdiği Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün inşaatında sona gelindi.

Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa ediliyor!

Gazeteci Hrant Dink ile eşi Rakel Dink’in yetiştiği Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa edilecek. Yetimhane için ilk kazma vuruldu.

Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı!

Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in büyüdüğü yetimhane olarak da bilinen ve tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı 2015'te Ermeni toplumuna iade edilen Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı.

Kamp Armen için yeni heyet!

Kamp Armen'in Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfi'na bağışlanmasının ardından kampın yeniden yapılandırılması için çalışmalar başladı. Düşünce Platformu, kampın yeniden nasıl işlerlik kazanacağını tanışmak üzere bir araya geldi.

Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na verildi!

İstanbul Tuzla'daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na iade edildi.

Kamp Armen Avrupa gündeminde!

İnsan Hakları Derneği (İHD), Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi’ni Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’na taşıdı. Konseyin İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks’e mektup gönderildi.

Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nda son durum!

Kampın bulunduğu arazinin sahibi Ulusoy: "Bağışla ilgili işlemlerin başlaması için dilekçemi verdim. Önümüzdeki haftalarda da işlemi yapacağız" dedi. Peki Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nda son durum ne?

Kamp Armen için Başbakan devrede!

Yetim Ermeni çocuklarının yetiştirildiği İstanbul Tuzla’daki Kamp Armen’in yıkılmaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun devreye girdiği belirtildi. Arazinin satın alınması ya da kamulaştırılmasının gündemde olduğu öğrenildi.

Tuzla Kamp Armen yıkımına tepkiler devam ediyor!

Tuzla'daki Ermeni Çocuk Kampı'nın yıkımına tepkiler üzerine ara verilirken, önündeki bekleyiş devam ediyor. Kampın yıkımına engel olmak amacıyla sosyal medya üzerinden grup oluşturularak, buraya destek için çağrı yapıldığı öğrenildi.

Tuzla'daki Ermeni Çocuk Kampı'nın yıkımına ara verildi!

Tuzla'daki Ermeni Çocuk Kampı'nın (Kamp Armen) yıkımına tepkiler üzerine ara verilirken, önündeki bekleyiş sürüyor. Tepkiler üzerine yıkıma ara verilirken kampın içindeki bekleyiş sürüyor..

Tuzla'daki Ermeni Çocuk Kampı'nın yıkımı başladı!

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink ve eşi Rakel Dink ile birçok Ermeni yetimin kaldığı Tuzla 'daki Ermeni Çocuk Kampı(Kamp Armen) yıkım çalışmalarına başladı.

Ermeni Çocuk Kampı yıkımı Haberi

Ermeni Çocuk Kampı yıkımı

İş makinelerinin çalıştığını öğrenen vatandaşlar yıkıma tepki gösterdi. Tepki üzerine yıkım çalışmalarına ara verildi. Tuzla Postane mahallesinde metruk halde bulunan Ermeni Çocuk Kampı arazisi bir kişi tarafından yasal varislerinden satın alındı. Araziyi alan kişi bu sabah iş makinesi ile sözkonusu alana gelerek yıkım çalışmalarına başladı. Yıkım yapıldığı öğrenen aralarında siyasi parti temsilcileri ve bir dönem kampta kalan ermeni vatandaşlar yıkım alanına geldi. Yıkımı yapan işçileri tepki gösteren vatandaşlar işlemin durdurulmasını istedi.


Bir dönem kampta Hrant Dink ile birlikte eğitim gördüğünü anlatan Garabet Orunöz buranın kendileri için manevi değeri olduğunu söyledi. Orunöz “1967 yılında bu kampa geldim.1975 yılında buradan ayrıldım. O gün bugün bura ile hiçbir zaman bağımı koparmadım.1983 yılında burası tamamen devlet tarafından el konularak özel şahıslara satışı yapıldı. Özel...