28 / 08 / 2024

ermeni konağı otel oluyor

ermeni konağı otel oluyor

Kayseri'nin zengin Ermenilerinden olan Gülbenkyan'ın 200 yıllık konağı butik otel olarak yaptıracak olan Necip Dinçer aslını koruyacağı bildirildi

Khorenyan Ermeni İlkokulu binası restorasyon bekliyor!

1821 yılında eğitim öğretime açılan tarihi Khorenyan Ermeni İlkokulu binası, 24 yıldır ayakta durmaya çalışıyor. Okul, restorasyon projesine onay çıkması durumunda otel olacak..

Tarihi Osman Ağa Konağı butik otel oldu!

Artvin Arhavi Dereüstü Köyü’nde “Tarihi Osman Ağa Konağı” butik otel olarak hizmete açıldı.

Alaçatı Rum Konağı, Taş Otel'e dönüştü!

İzmir Alaçatı'daki tarihi 130 yıllık Rum Konağı, Zeynep Öziş tarafından Taş Otel'e dönüştü. Otel Alaçatı'nın ilk butik oteli olma özelliğine sahip.

Uşak’ta 5 Yıldızlı Otel Konforunda Mahalle Konağı!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yakın zamanda hizmete açılacak Karaağaç Mahalle Konağı’nın 5 yıldızlı otel konforunda olduğunu ifade ederek,”Görenler şimdiden konağımıza hayran kalıyor” dedi.

Hanımkız Konağı Otel açıldı!

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, Avanos Orta Mahalle Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve yeni açılarak faaliyete geçen Hanımkız Konağı Otele hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Altınköy Açık Hava Müzesi'ne köy evi konseptli 5 otel!

Altınköy Açık Hava Müzesi ile 100 yıl öncesinin köy hayatını Ankara’ya taşıyan Altındağ Belediyesi, köy evi konseptindeki 5 butik otel ve bir kına konağının inşaatını tamamlanmak üzere.

Altınköy’e köy evi konseptinde otel!

Altındağ Belediyesi, 650 dönüm büyüklüğündeki açık hava müzesine yeni unsurlar ekliyor, Altınköy Açık Hava Müzesi’ne yapılan köy evi konseptindeki 5 butik otel ve bir kına konağının inşaatı tamamlanmak üzere.

Denizli'deki Şevket Muallim Evi otel olacak!

Denizli'deki 'Şevket Muallim Evi' olarak bilinen Kazım Süren'e ait iki katlı konağın restore edilip, butik otel ve yöresel tekstil ürünlerinin sergilenip, tanıtıldığı mağaza ve hizmet yeri olarak değerlendirileceği belirtildi

Niğde'de tarihi konaklar butik otel olacak!

Niğde’nin en büyük sorunlarından konaklama sorunu tarihi konaklarla çözülecek. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde’de bulunan 150 tarihi konağın kamulaştırılmasının ardından butik otel olarak turizme kazandıracaklarını söyledi.

Yozgat tarihi Rum konağı butik otel olacak!

Yozgat 'ta Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan 1865'lik tarihi konağın restorasyonu için start verildi. Tarihi konak, restorasyonunun tamamlanmasının ardından butik otel olarak faaliyet gösterecek.

Şişli'de otel inşaatı hafriyat çalışmalarında tarihi yapı bulundu!

Şişli Halaskargazi’deki 15 dönümlük arazi üzerine yapılan otel inşaatının hafriyatında büyük bir tarihi yapının izlerine rastlandı. Yapı, Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastırı ve Mektebi Vakfı’na ait..

Ihlamur Konağı Yaşlı Yaşam Merkezi,beş yıldızlı otel konforunda inşa edildi!

Ankara'nın seçkin semti Yaşamkent'te "Bir Gülüşün Yeter" sloganıyla kapılarını açmaya hazırlanan Ihlamur Konağı Yaşlı Yaşam Merkezi, beş yıldızlı otel konforunda inşa edildi. Konak sektördeki hizmet standardını en üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Edirne Mihran Hanım Konağı Butik Otel'i ödül aldı!

‘The Water Diviner’ filminin bazı sahnelerinin çekileceği Edirne Mihran Hanım Konağı Butik Otel’i ise ödül aldı. Otel, ‘Avrupa Korumacılık Ödüller’ töreninde Restorasyon ve Korumacılık dalında ‘Özel Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü.

ermeni konağı otel oluyor Haberi

ermeni konağı otel oluyor


Osmanlı döneminde dünyanın en zengin Ermenileri arasında sayılan Kalust Gülbenkyan'ın Kayseri'deki 200 yıllık konağı butik oluyor. Talas'taki konağı 6 yıl önce satın alan Kayserili işadamı Necip Dinçer şu açıklamalarda bulundu:


İlçenin ilk butik otelini açacağız. Koruma kurulundan raporun çıkmasıyla ilk çiviyi çakacağız.


Ermeni cemaatinin önde gelen mimarlarından Kevork Özkaragöz ise şu sözlerle düşüncelerini ifade etti:


Bölgede onlarca konak yıkıldı. Böyle bir yapı ayakta kalıyorsa bu tarihimiz için bir kazançtır.


1800'lerde yapılan ve iki katlı olan konağın üst katı yıkılmış durumda. Dinçer sözlerine şu şekilde devam etti:


Konak Gülbenkyanlardan bu yana birçok kez el değiştirmiş. Ben İstanbul'da bir doktordan satın aldım. Son olarak da yazlık bağ evi olarak kullanılıyormuş. Bir yıl önce 900 bin TL'lik bir maliyet çıkardık. Konağın adını da Gülbenkyan olarak...