29 / 04 / 2024

Ertan Köse yöresel mimari

Ertan Köse yöresel mimari

Ertan Köse'nin yaptığı, yöreye özgü ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor. Minyatürünü yapacağı yapıyı inceleyen, ölçüler alan, fotoğraflayan Köse, ardından minyatür için kullanacağı ağacı seçiyor ve parçaları teker teker işliyor.

Ertan Köse'nin yaptığı ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor!

Ertan Köse'nin yaptığı, yöreye özgü ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor. Minyatürünü yapacağı yapıyı inceleyen, ölçüler alan, fotoğraflayan Köse, ardından minyatür için kullanacağı ağacı seçiyor ve parçaları teker teker işliyor.

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Kaynak tarafından kuruldu.

Mudo kırlentlerde yüzde 40 indirim! İşte 26 Eylül 2022 Mudo fiyat Listesi!

Mudo’da indirim günleri bitmiyor. Ev dekorasyonunun vazgeçilmez markası Mudo’da bu kez online satış kanalı üzerinden kırlentlerde yüzde 40 indirim kampanyası başlattı. Seçili ürünlerde geçerli kampanyanın fiyat listesi şöyle

Köse Tadilat Dekorasyon Mobilya İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köse Tadilat Dekorasyon Mobilya İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Köse tarafından kuruldu.

Mesa Bodrum Demirbükü'nde yüzde 40 peşin 12 ay vade fırsatı!

Ulaşılabilir lüksü doğayla buluşturan mimarisiyle gayrimenkul sektörünün en seçkin ve özel projelerinden olan Mesa Bodrum Demirbükü'nde yüzde 40 peşin 12 ay vade fırsatı başladı.

Murat Köse'den Ankara Büyükşehir'e raylı sistem eleştirisi!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem yatırımlarını eleştirdi.

Kırsaldaki alanlarda yöresel mimariye uygun konutlar üretilecek!

Koruma Odaklı Kırsal Alan Planlaması Modeli Uygulaması ile Köylerde Yöresel Özellikler ve İhtiyaçlar Dahilinde Yapılaşma Koşullarının Belirlenmesi Projesi ile kırsaldaki yapılaşma koşulları belirlenecek.

Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci 100 günlük Eylem Planı kapsamında Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak. Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak illerinde yöresel konut projesi uygulanacak.

Köyler yöresel konak ve çeşmelerle canlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehirlerde başlattığı kentsel dönüşümü köylere de taşıyarak, yılda, yöresel mimariye uygun bin köy konağının yapımını gerçekleştirecek.

Evini yöresel mimariye göre yapana büyük fırsat!

Yöresel mimariye uygun yapılacak konutlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşlara yıllık yüzde 1 faiz oranıyla ilk 2 yılı geri ödemesiz, 10 yılda ve 10 eşit taksitte ödeme imkanıyla kredi desteği sağlayacak.

Kırşehir Akpınar’a yöresel mimaride 141 konut!

TOKİ tarafından Kırşehir’in Akpınar İlçesi’nde yöresel mimaride inşa edilecek 141 konutun ihalesi gerçekleştirildi..

Yavuz Işık, THBB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi!

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu, yapmış olduğu görev dağılımında Yavuz Işık’ı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Halit İnci’yi Başkan Vekilliği'ne, Cemalettin Danış’ı da Muhasip Üyeliğe seçti.

TOKİ yöresel mimariyle şehirleri 2023'e hazırlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yöresel mimari ve mahalle kültürünü gözeten projelerle şehirleri 2023 Türkiye'sine hazırlıyor. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, ''Kalite kavramını TOKİ olarak 2023 vizyonuna ulaşabilmemizin temel koşulu olarak kabul ediyoruz''dedi.

Essenora Küçükköy satış ofisi iletişim!

Essenora Küçükköy satış ofisi iletişim numarası 444 8 344 olarak belirlendi. Yüzde 50 peşinatta yüzde 7 indirim imkanı sunan projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri yer alıyor.

Ertan Köse yöresel mimari Haberi

Ertan Köse yöresel mimari


Rize'nin Çayeli ilçesi Büyüktaşhane Mahallesi Merkez Camisi imam hatibi Ertan Köse, yaptığı, yöreye özgü ahşap mimari eserlerin minyatürleri ile adından söz ettiriyor. 

Minyatürünü yapacağı yapıyı inceleyen, ölçüler alan, fotoğraflayan Köse, ardından minyatür için kullanacağı ağacı seçiyor ve parçaları teker teker işliyor. Ardından parçaları birleştiren Köse, her biri için yaklaşık 15 günlük çalışmanın ardından yöreye özgü birbirinden güzel ahşap mimari yapıların birer minyatürünü ortaya çıkarıyor. 

Köse, yaptığı açıklamada, evinin bahçesinde kurduğu atölyesinde boş vakitlerini değerlendirmek için Rize yöresinde bulunan serenden cami ve taş evleri gerçek boyutlarına uygun ölçekte küçültüp tüm ayrıntılarıyla yaptığını söyledi. 

Çocukluğundan beri ahşap işlerine karşı büyük ilgi duyduğunu belirten Köse, "Kendi başıma ahşaptan bir şeyler yapmak çocukluğumdan beri çok hoşuma gidiyor. Sekiz yıl önce bir sergide ahşaptan yapılma minyatür seranderler...