05 / 07 / 2024

Ertuğrul Menteşe ataköy

Ertuğrul Menteşe ataköy

Türkiye’de uygulanmış ilk uydu kent projelerinden birisi olan Ataköy 1. Kısım ve 2. Kısım’ların mimarı Ertuğrul Menteşe kimdir? Ertuğrul Menteşe, hangi projelere imza attı? İşte Ertuğrul Menteşe...

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Ertuğrul Çalışkan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Ertuğrul Çalışkan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı oldu...

Ataköy Marina AVM geliyor!

Bakırköy'e Ataköy Marina AVM geliyor. AVM içerisinde 431 ticari alan, 22 odalı butik otel, meydanlar, sokaklar, yarı açık alanlar ve parklar yer alacak..

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

Çağlar Ertuğrul İzmir'e taşındı!

Genç oyuncu Çağlar Ertuğrul'da şehrin gürültüsünden bunalıp, çareyi doğaya sığınmakta buldu. Yakışıklı oyuncunun İzmir'e taşındığı öğrenildi.

Sea Pearl Ataköy'de 31 Ekim'e kadar yüzde 10 KDV indirimi!

Sea Pearl Ataköy'de 31 Ekim'e kadar yüzde 10 KDV indirimi imkanı sağlanıyor. Sea Pearl Ataköy'de "Denizin kıyısında, hayatın zirvesinde!" yaşam sunuluyor.

Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı imar planı askıda!

Zeytinburnu'ndaki Ataköy Turizm Merkezi Kazlıçeşme Yat Limanı'nın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Artaş İnşaat Avrupa Konutları Ataköy fiyatları!

Artaş İnşaat Avrupa Konutları Ataköy fiyatları konutların metrekarelerine bağlı olarak değişiyor. Yenibosna E-5 üzerinde yer alacak proje 8 bin 796 metrekare arsa üzerinde yükselecek.

Ertuğrul Şen: Su yalıtımı binaları depreme karşı koruyor!

İzoder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, "Depremlerin yol açtığı büyük yıkımların en önemli nedenlerinden biri korozyon. Herhangi bir yoldan binaya sızan suyun yol açtığı korozyonu önlemek ancak su yalıtımıyla mümkün" dedi.

Avrupa Konutları Ataköy projesi Eylül'e kaldı!

Artaş İnşaat'ın Avrupa Konutları Ataköy projesinde çalışmalar devam ediyor. Yaz aylarında satışa çıkması planlanan Avrupa Konutları Ataköy projesinde satışlar ertelendi. Projede satış süreci Eylül ayında başlayacak...

Ertuğrul Bul: Konut satışlarındaki artış riskleride arttırıyor!

FU Gayrimenkul Genel Müdürü Ertuğrul Bul, TÜİK verilerine göre yılın ilk dört ayı sonucunda konut satışları 416 bin 535 olarak gerçekleşirken bu rakamın son 3 yılın rekoru olduğunu belirtti.

Kuzu Grup Ataköy Sea Pearl'de metrekaresi 7 bin 200 dolara!

Fiyatların metrekare bazında hesaplandığı projede daire tipleri 1+1'den başlayarak 4,5+1'e kadar yer alıyor. Ataköy Bakırköy lokasyonunda yer alan projede Kuzu Grup imzası bulunuyor.

Ertuğrul Menteşe ataköy Haberi

Ertuğrul Menteşe ataköy

Ertuğrul Menteşe kimdir?

Ertuğrul Menteşe, Türkiye’de uygulanmış ilk uydu kent projelerinden birisi olan Ataköy 1. Kısım ve 2. Kısım’ların mimarıdır. Ayrıca Modern Cumhuriyet Mimarlığı’nın en önemli uygulamalarından olan Mersin Halkevi binası’nın da mimarıdır.


Türkiye’deki önemli toplu konut projelerinin ilklerinden birisi olan Ataköy 1. Kısım ve 2. Kısım projelerinin tasarımı Ertuğrul Menteşe liderliğinde gerçekleştmiştir. Ataköy I. ve II. Kısımlar Türkiye’nin Modern Mimarlık Tarihi’nde gerek planlama açısından gerekse peyzaj ve açık alan düzenlemeleriyle, gerek de kentsel dokusunun bozulmaması nedeniyle hem mimari hem de peyzaj mimarlığının oldukça önemli uygulamalarıdırlar.


Erken Cumhuriyet döneminin en önemli uygulamaları arasından sayılan Mersin Halkevi binası, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarındaki önemli bir devlet örgütlenmesi olan halkevi mimari tekniklerinin başarılı olarak sergilendiği bir yapıdır. Türkiye’de inşa edilmiş en büyük halkevi olan bu...