10 / 05 / 2024

Ertuğrul Menteşe hayatı

Ertuğrul Menteşe hayatı

Türkiye’de uygulanmış ilk uydu kent projelerinden birisi olan Ataköy 1. Kısım ve 2. Kısım’ların mimarı Ertuğrul Menteşe kimdir? Ertuğrul Menteşe, hangi projelere imza attı? İşte Ertuğrul Menteşe...

Ertuğrul Günay: Ilısu Baraj projesi baştan yanlıştı!

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı projesi hakkında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay açıklama yaptı. Günay, projenin Hasankeyf'e zarar vereceğini belirtti...

Çağlar Ertuğrul İzmir'e taşındı!

Genç oyuncu Çağlar Ertuğrul'da şehrin gürültüsünden bunalıp, çareyi doğaya sığınmakta buldu. Yakışıklı oyuncunun İzmir'e taşındığı öğrenildi.

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında flaş gelişme!

İzmir'in gayrimenkul zengini Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında dün flaş bir gelişme yaşandı. 100 milyonluk mirastan men edilen Ayşe Gülden Ünal, hukuk mücadelesinin sonunda mirasın yarısını almaya hak kazandı.

Ertuğrul Özkök'ten Ağaoğlu'na tablo telefonu!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ertuğrul Özkök bugün köşesinde sosyal medyada dolaşan bir fotoğraf üzerine Ali Ağaoğlu'nu aradığını yazdı. İşte o yazı..

Muğla Menteşe'de 11.3 milyon TL'ye satılık 11 gayrimenkul!

Menteşe Belediye Başkanlığı, Muğla Menteşe'nin 8 mahallesinde bulunan 11 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin toplam bedeli 11 milyon 338 bin 750 TL olarak belirlendi.

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'ndan kızına miras şoku!

İzmir'in gayrimenkul zenginlerinden Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu, kendisine vasi tayin edilmesini isteyen doktor kızı Ayşe Gülden Ünal'ı 100 milyon liralık mirasından men etti.

Mehmet Ertuğrul Hatay, Betüla Peyzaj'a dava açtı!

HATKO AŞ'nin yönetim kurulu başkanı, eski FB'li yönetici Mehmet Ertuğrul Hataylı, Sarıyer Reşitpaşa'daki evinin bahçesinin peyzaj işlerini istediği gibi yapmayan şirkete dava açtı.

Ertuğrul Gazi Türbesi yeniden restore edilecek!

Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin Söğüt’teki türbesi dökülüyor. 1 yılda iki defa restore edilen tarihi türbe drenaj sistemindeki hatadan dolayı alttan nem alıyor. Duvarlar şişmeye başladı.

TOKİ Muğla Menteşe Emirbeyazıt Mahallesi'nde 1.106 konut yaptırıyor!

TOKİ Muğla Menteşe Emirbeyazıt Mahallesi'nde 1.106 adet konut, 32 adet ticaret ve 3 adet cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlenmesi işi ihalesi 28 Nisan 2016 tarihinde yapılacak.

Muğla Menteşe Küçük Sanayi Sitesi'ne konut ve dükkan yapılacak!

Menteşe Sanayi Sitesinin Akkaya-Yerkesik Yolu üzerine taşınması için Menteşe Belediyesi çalışmalara başladı. Gümüş, Şu anda kullanımda olan küçük sanayi sitesinin bulunduğu alanın zemin kat ticari ve konut olarak kullanılacağını belirtti.

Muğla Menteşe'de parklar yenileniyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehre yeni bir soluk kazandıran Menteşe Belediyesi, parkları ve sosyal donatı alanlarını yeniliyor. Menteşe Belediyesi, Akyol Parkı ve Nazım Hikmet Parkında revize çalışmalarına başladı.

Bilecik Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi onarılmayı bekliyor!

Son 21 ay içince 2 kere tadilat gören Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi'nin içindeki çatlaklar ve duvarlardaki şişmelerin önüne geçilemezken, gelen ziyaretleri hoş olmayan görüntülerle karşılaşıyor.

Muğla Menteşe'deki gazetecilere TOKİ'den müjde!

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Menteşe'deki basın mensuplarının konut sahibi olması için TOKİ Başkanı ile görüştüklerini ve olumlu yanıt aldıklarını açıkladı. İşte Öztürk'ün açıklamaları...

Ertuğrul Menteşe hayatı Haberi

Ertuğrul Menteşe hayatı

Ertuğrul Menteşe kimdir?

Ertuğrul Menteşe, Türkiye’de uygulanmış ilk uydu kent projelerinden birisi olan Ataköy 1. Kısım ve 2. Kısım’ların mimarıdır. Ayrıca Modern Cumhuriyet Mimarlığı’nın en önemli uygulamalarından olan Mersin Halkevi binası’nın da mimarıdır.


Türkiye’deki önemli toplu konut projelerinin ilklerinden birisi olan Ataköy 1. Kısım ve 2. Kısım projelerinin tasarımı Ertuğrul Menteşe liderliğinde gerçekleştmiştir. Ataköy I. ve II. Kısımlar Türkiye’nin Modern Mimarlık Tarihi’nde gerek planlama açısından gerekse peyzaj ve açık alan düzenlemeleriyle, gerek de kentsel dokusunun bozulmaması nedeniyle hem mimari hem de peyzaj mimarlığının oldukça önemli uygulamalarıdırlar.


Erken Cumhuriyet döneminin en önemli uygulamaları arasından sayılan Mersin Halkevi binası, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarındaki önemli bir devlet örgütlenmesi olan halkevi mimari tekniklerinin başarılı olarak sergilendiği bir yapıdır. Türkiye’de inşa edilmiş en büyük halkevi olan bu...