29 / 04 / 2024

erüde inşaat buluşları

erüde inşaat buluşları

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencisiHüseyin Özdemir, inşaatlarda betonu sağlamlaştırmak için kullanılan demir ve çelik çubukların yerine karbon, cam ve bazalt lifleri kullanarak "daha dayanıklı" beton panel geliştirdi.

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

Denizli’de inşaat sektörü büyümesini devam ettirecek!

Güney Ege Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şenel, Denizli’de inşaat alanında büyümenin devam edeceğini kaydetti. Yerel yönetimlere düşen görevler olduğunu kaydeden Şenel, yeni göreve gelecek yönetimlerin hızla çalışacağını belirtti.

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İngiltere’de inşaat sektörü Haziran'da daraldı: Son 5 ayın en düşük seviyesi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de inşaat sektörünün Haziran ayında daraldığı kaydedildi.

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

S-P Global/CIPS tarafından açıklanan son dakika verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyelerine geriledi.

ABD'de inşaat harcamaları Ocak ayında yüzde 1,3 arttı!

Miyonlarca kişi tarafından merak beklenen ABD'de inşaat harcamaları, Ocak 2022'de aylık bazda yüzde 1,3 artış gösterdi.

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık'ta tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 varyantı Omicron endişesiyle 54,3’e geriledi.

ABD'de inşaat harcamaları Kasım'da beklenenden az arttı!

Merakla beklenen resmi rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Kasım ayında aylık bazda yüzde 0,4 arttı.

İngiltere'de inşaat sektörü Kasım'da son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de inşaat sektörü, Kasım ayında son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti.

ABD'de inşaat harcamaları Ekim'de yüzde 0,2 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 0,2 artış gösterdi.

ABD'de inşaat harcamaları Eylül ayında düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Eylül 2021'de aylık bazda yüzde 0,5 azaldı.

erüde inşaat buluşları Haberi

erüde inşaat buluşları

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü doktora öğrencisi Hüseyin Özdemir, inşaatlarda betonu sağlamlaştırmak için kullanılan demir ve çelik çubukların yerine karbon, cam ve bazalt lifleri kullanarak "daha dayanıklı" beton panel geliştirdi. Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kadir Bilişik, doktora öğrencisi Hüseyin Özdemir'in 4 yıl süren çalışmasıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Bu çalışma sonucunda, inşaat sektöründe beton yapımında çelik ya da demir yerine kullanılabilecek karbon, cam ve bazalt lifinden beton panel geliştirdik. Bu panellere performanslarının belirlenebilmesi için eğme, basma ve çekme testi uyguladık. Karbon, cam ve bazalt lifli beton panel yapıların enerjiyi absorbe etme değerleri, çelik tel ya da çelik çubuklu yapılara kıyasla daha yüksek çıktı. Bunlar, hasar toleransı yüksek yapılardır. Hasar toleransı yüksek beton paneller, havaalanı,...