04 / 05 / 2024

Erzurum Çifte Minareli Medrese inşaatı

Erzurum Çifte Minareli Medrese inşaatı

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Anadolu’nun en önemli simgelerinden olan Erzurum Çifte Minareli Medresesi restore etmeye başladı. Çalışmalar için 7 milyon liralık dev bütçe ayrıldı.

Gazi̇osmanpaşa Belediyesi'nden cami açıklaması!

Gazi̇osmanpaşa Beledi̇ye Başkanlığı: "Çifte Minareli Cami'nin bulunduğu alan şahıs mülkiyetidir ve kamuya ait bir yer değildir" dedi.

Sivas Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese’nin restorasyonuna tepki!

Anadolu’nun ilk camilerinden olan Sivas’taki Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese’de yapılan restorasyon büyük tepki topladı.

Çifte Minareli Medrese hizmete açıldı!

Anadolu’daki en önemli Selçuklu eserleri arasında yer alan Çifte Minareli Medrese, yaklaşık 5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ziyaretçilere kapılarını açtı.

Erzurum Çifte Minareli Medrese'nin restorasyonuna 7 milyon TL harcandı!

Erzurum Çifte Minareli Medrese'nin restorasyon çalışmaları 5 yıldır devam ediyor. En son su borularıyla gündeme gelen tarihî yapıdaki çalışmalar 10 kez uzatıldı. Restorasyona bugüne kadar 7 milyon TL harcandı.

Erzurum Çifte Minareli Medresesi restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Anadolu’nun en önemli simgelerinden olan Erzurum Çifte Minareli Medresesi restore etmeye başladı. Çalışmalar için 7 milyon liralık dev bütçe ayrıldı.

Ahmet Altıparmak'tan Erzurum Çifte Minareli Medrese talimatı!

Erzurum Çifte Minareli Medrese’ye döşenen borular İl Koordinasyon Kurul Toplantısı’nda yeniden gündeme geldi. Vali Ahmet Altıparmak, “SİT kanununa uygun olabilir, ama göze uygun değil. Olukların görünmemesi lazım” dedi.

Adnan Ertem'den Erzurum Çifte Minareli Medrese açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, Çifte Minareli Medrese'deki restorasyonun, ilgili koruma kurulu ve bilim heyetinin kararları doğrultusunda gerçekleştirildiğini bildirdi. Ertem, çatının orijinal halinin değiştiğine dikkati çekti.

Erzurum Çifte Minareli Medrese'nin restorasyonunda sona gelindi!

Erzurum’un simgesi olan Anadolu’daki en önemli Selçuklu eserlerinden Çifte Minareli Medrese’de yaklaşık 4.5 yıl süren restorasyonda sona gelindi. Aslına uygun şekilde restore edilen medrese Mayıs ayında turizme açılacak.

Amerika Diyanet Merkezi açılış için gün sayıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi açılışını yapacağı Amerika Diyanet Merkezi, çifte minareli camisi ve külliye hüviyetindeki yapısıyla klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini ABD'ye taşıyor.

Erzurum Çifte Minareli Medrese'de son durum!

Anadolu Selçukluları döneminden kalma önemli tarihi yapılar arasında yer alan Erzurum Çifte Minareli Medrese, 2011 yılında başlayan restorasyon çalışmaları, 4 yıllık süreçte her aşamada ortaya çıkan zorunluluklara rağmen sürüyor.

Adana Çifte Minare Camisi yüksek binaların arasında kayboldu!

Adana’nın ilk çifte minareli camisi artık hiçir yerden görünmüyor. Mehmet Nuri Sabuncu tarafından yaptırılan Adana’daki cumhuriyet döneminin en önemli eserlerinden Çifte Minare Camisi, etrafını çevreleyen yüksek binaların arasında adeta boğulmuş durumda.

Kuşu'daki çifte minareli cami inşaatı devam ediyor!

Kütahya 'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu Mahalles i'nde hayırsever vatandaşların desteği ile yaptırılan 9 şiddetinde depreme dayanıklı çifte minareli cami inşaatı hız kesmeden devam ediyor

Çifte Minareli Medrese Vakıf Eserleri Müzesi olacak!

Hüdavent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılan, Erzurum'un tarihi simgelerinden Çifte Minareli Medrese'nin, yıl içerisinde restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Vakıf Eserleri Müzesi olarak hizmet vereceği bildirildi.

Erzurum Çifte Minareli Medrese inşaatı Haberi

Erzurum Çifte Minareli Medrese inşaatı

Anadolu Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat'ın kızı Hüdâvent Hatun tarafından 1253 yılında yaptırılan ve o günden bugüne kadar zamana direnen Erzurum Çifte Minareli Medresesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmeye başlandı.


Çalışmalar için 7 milyon liralık dev bütçe ayrılan Vakıflar Genel Müdürlüğü, Anadolu’nun en eski simgelerinden olan 800 yıllık medreseyi aslına uygun olması için İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuar Müdür yardımcısı ve Çini Uzmanı Şenay Onuk ile birlikte beş kişilik bir bilimsel kurul oluşturdu. Yapının bütün detaylarını bu bilimsel ekip tarafından yürütülürken Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Tuğrul Tankut ta yapının minarelerin statik durumları incelenerek rapor hale getirdi.


Restorasyon çalışmalarının önümüzdeki Mayıs ayına kadar bitmesi beklenen Çifte Minareli Medresesinin yeniden turizme açılması ve müze olarak hizmet...