30 / 04 / 2024

erzurum DASK Anadolu Buluşmaları

erzurum DASK Anadolu Buluşmaları

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye ’yi şehir şehir gezerek deprem riski ve de zorunlu deprem sigortası bilincinin arttırılması gerekliliğini DASK Anadolu Buluşmaları kapsamında anlatıyor.

Prof. Dr. Bektaş: Kuzey Anadolu Fayı tetiklenmiş olabilir! Deprem uzmanından ürküten açıklama!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, dün yaşanan 4,5 büyüklüğündeki Erzurum-Aşkale depreminin altını çizdi ve korkutan bir uyarı da bulundu. Bektaş, Kuzey Anadolu Fayı'nın tetiklenmiş olabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

Mehmet Sekmen: Erzurum'u yeniden inşa ediyoruz!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Doğu Anadolu Belediyeler Birliği toplantısında Erzurum'u yeniden inşa edecek projelerin hayata geçeceğini açıkladı. 

Doğu Anadolu Gözlemevi inşaatı 2021'de tamamlanacak!

Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) bünyesindeki Doğu Anadolu Gözlemevi’nin inşaatının 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Prof. Dr. Yeşilyaprak, ‘DAG’ın teleskobu Avrupa’da konumlanmış en büyük teleskoplardan biri olacak’ diye konuştu...

Erzurum İnşaat Fuarı kentte yeni iş alanları oluşturdu!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş.’nin işbirliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum İnşaat, Gayrimenkul ve Kent Fuarları kentte yeni iş alanları oluşturdu.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması'nda Erzurum Teknik Üniversitesi 1. oldu!

2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın birincisi belli oldu. Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmanın galibi Erzurum Teknik Üniversitesi ilan edildi.

Levent Pelesen: Erzurum'da yalıtım hayati öneme sahip!

İZODER, yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak ve vatandaşlara çözüm önerileri sunmak amacıyla Anadolu’da ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ düzenlemeye devam ediyor. İZODER, 2019’un ilk seminerini Erzurum’da gerçekleştirecek.

Doğu Anadolu Gözlemevi ne zaman açılacak?

Türkiye’nin en büyük yatırım araştırma projeleri arasında yer alan Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Doğu Anadolu Gözlemevi 2020'de hizmete açılacak.

Doğu Anadolu'ya 7 dev ulaşım projesi müjdesi!

Kara yolları 12’nci Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum sınırları içerisinde yapımı süren 7 tünelle Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlanacak.

İşte Doğu Anadolu'daki 6 dev ulaşım projesi!

Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum sınırları içerisinde 6 tünel projesi devam ediyor. Projelerle, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlanacak.

Doğu Anadolu Gözlemevi’nin inşaatının yüzde 80’i tamamlandı!

Erzurum’da yapımına 2012 yılında başlanan, Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne (ATASAM) bağlı çalışacak Doğu Anadolu Gözlemevi’nin inşaatının yüzde 80’i tamamlandı

Erzurum konut kredisi kullanımında 2. sırada!

Doğu Anadolu Bölgesi kentleri bireysel bankacılık verilerine göre, Erzurum taşıt kredisinde 1, konut ve diğer tüketici kredilerinde de Malatya’nın ardından 2. sırada yer aldı.

Doğu Anadolu Gözlemevi 2020'de açılacak!

Dünyanın beklediği Doğu Anadolu Gözlemevi'nin 2020'de faaliyete girecek. Erzurum Valisi Azizoğlu: "İleriyi görmek, çağın ötesine geçmek böyle bir şey. Belki kimse bunu hayal etmiyordu ama bu gerçekleşmek üzere. Bir buçuk sene sonra buradan uzayı gözlemlemeye başlayacağız" dedi.

erzurum DASK Anadolu Buluşmaları Haberi

erzurum DASK Anadolu Buluşmaları

DASK Anadolu Buluşmaları’nın ikinci durağı birinci ve ikinci derece deprem risk bölgesinde bulunan Erzurum. 15 Ekim Çarşamba günü saat 09.45’de Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek deprem paneline tüm Erzurum halkı davetlidir. Etkinlik, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, , Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı’nın açılış konuşmalarıyla başlayacak. Hürriyet yazarı Noyan Doğan’ın moderatörlüğünde yapılacak panelde DASK Koordinatörü İsmet Güngör, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak konuşacak. Panelin ardından İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu ilk ve ortaöğretim öğrencilerine deprem ve zorunlu deprem sigortası eğitimi verecek. Etkinlik Erzurum AFAD etkinliği tarafından düzenlenecek deprem tatbikatıyla sona...