05 / 05 / 2024

Erzurum mantolama sorunu

Erzurum mantolama sorunu

Erzurum’da yapı tarihi 20 yılı geçmiş binalarda maliyet yüksekliği sebebiyle mantolama sorunu yaşanıyor. Vatandaşlar mantolama sorunun giderilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’i çare olarak görüyor.

Erzurum'daki 33 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'daki 33 yıllık tapu sorununu çözüme kavuşturdu.

Erzurum'daki deprem konutlarına ilişkin 8 sorun mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Erzurum'un Hınıs ilçesinde yapılan deprem konutları ile ilgili 8 sorunu meclis gündemine taşıdı..

Erzurum Katı Atık Depolama Tesisi’nin 2. etabı tamamlandı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin ikinci etabını da tamamladı. Yapılan bu yatırımla şehrin 12 yıllık katı atık depolama sorunu çözüldü.

Erzurum Aziziye'de 30 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Aziziye’de kuruluşundan beri süregelen tapu karışıklıkları tarih oldu. Vatandaşların tapu devirlerinde ve satışlarda yaşanan sorunu ortadan kaldıran Başkan Orhan, ilçe halkının yüzünü güldürdü.

Erzurum Karayazı'nın yol sorunu çözülüyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Karayazı kırsalında yıllardan beri çözüm bekleyen yol sorununu çözüyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü kırsalda yol bakım, onarım ve genişletme çalışması yapıyor.

Erzurum'daki konut sorunu kentsel dönüşümle başladı!

Yenigün Gazetesi köşe yazarı olan Samet Özünal bugünkü yazısında Erzurum'daki konut sorununu anlattı. Özünal, ''İnşaat sektörü bu şehirde hiç kimsenin umurunda değil'' dedi.

Erzurum'daki konut açığını TOKİ kapatacak!

Erzurum’da konut açığı bulunduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Tahminen 25 binin üzerinde gecekondu konumu arz eden konut sorunu var. Şu an TOKİ tarafından 2 bin konut inşa ediliyor." dedi.

Erzurum'da eski binalarda mantolama sorunu yaşanıyor.

Erzurum’da yapı tarihi 20 yılı geçmiş binalarda maliyet yüksekliği sebebiyle mantolama sorunu yaşanıyor. Vatandaşlar mantolama sorunun giderilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’i çare olarak görüyor.

Erzurum'da 3 milyon 537 bin TL'ye satılık arsa!

Erzurum Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı, Soğukçermik Mahallesi'nde yer alan 21 bin 437 metrekare alana sahip arsayı satışa sunuyor

Erzurum'da 2 milyon 340 bin TL'ye satılık arsa ve bina!

Erzurum 1. Satış Memurluğu, Erzurum İli, Palandöken İlçesi, Osmanbektaş Mahallesi, Hanımlar kerhiz mevkii, 6062 ada, pafta 17 L2 11 parselde yer alan 1.592 metrekare arsa vasıflı taşınmaz ile üzerindeki 6 katlı binayı satışa sunuyor

Xanadu Snow White Oteli'den Erzurum ekonomisine destek!

Türkiye'nin en yüksek rakımlı şehri Erzurum'da ismini Kubilay Han'ın düşünde görüp yaptırdığı saraydan alan bir otel kuruldu. Xanadu Snow White, muhteşem bir otel olmanın yanı sıra Erzurum ve bölge ekonomisine vaatleriyle sosyal bir olgu da aynı zamanda..

İstanbul'un kentleşme sorunu büyümeye devam ediyor!

İstanbul'un kentleşme sorunu, dipsiz bir kuyu gibi büyüdükçe büyüyor. Bu sorunun ardında da Cumhuriyet'in estetiği sevmemesi yatıyor...

Erzurum'da 1 milyon TL'ye fabrika binası ve arsası!

T.C. Erzurum 2. İcra Müdürlüğü, Erzurum Organize sanayi bölgesi sınırları içerisindeki tek katlı fabrika binasını ve arsasını toplam 1 milyon 14 bin 98,61 TL'den satışa çıkardı. İlk satış, 13 Ocak 2012 Cuma günü 15:00-15:10 saatleri arasında yapılacak

Erzurum mantolama sorunu Haberi

Erzurum mantolama sorunu

Erzurum’da yapı tarihi 20 yılı geçmiş binalarda maliyet yüksekliği sebebiyle mantolama sorunu yaşanıyor. Mantolama giderinin yüksek olması, dar gelirli ve asgari ücretli kesimlerin yüksek olduğu yerleşim alanlarında ciddi bir problem oluşturuyor. Vatandaşlar mantolama sorunun giderilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’i çare olarak görüyor.


DAİRE BAŞINA 5 BİN TL

Ortalama 40 daireli site veya apartmanlarda mantolama gideri daire başına 5 bin TL’ye ulaşıyor. Asgari ücretli, emekli ve dar gelirli kesimin bu gideri karşılaması ise imkansız. Binalarını mantolamayla yenilemek isteyenler, gider yüksekliği sebebiyle çaresiz. Bu durumdaki vatandaşlar Büyükşehir Belediyesinin kuruma bağlı şirketleriyle mantolama projesi uygulamasını, giderlerin ise uzun vadeye yayılarak alınmasını bekliyor.


VATANDAŞ ÇARESİZ

Dar gelirli, emekli ve asgari ücretli kesim, bir çırpıda 5 bin TL gibi yüksek bir tutarı karşılayamayacaklarını, bu gideri karşılamanın yılın tamamını...