26 / 07 / 2024

Erzurum Tekmanda göçük mü oluştu

Erzurum Tekmanda göçük mü oluştu

Erzurum'un Tekman ilçesinde, toprak damlı evde meydana gelen göçükte 3 çocuk hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Tekman Kaymakamı Lütfullah Ün, "Aileye barınma imkanı sağlayacak şekilde konteyner ev oluşturacağız. " dedi.

Erzurum Büyükşehir'den esnafa kira desteği!

Kovid-19 salgını sebebiyle zor günler yaşayan esnafa Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yardım destek paketi geldi. Belediyeye ait tüm iş yerlerinde meclis kararı ile indirim yapılmasına karar verildi.

İşte Nusret Gökçe'nin doğduğu ev!

Et imparatoru olan Nusret Gökçe, memleketi Erzurum'a gitti. Dünya çapında üne kavuşan Nusret, doğduğu evi ziyaret etti.

Erzurum Büyükşehir gölet yapılımında rekor kırdı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 4.5 yılda yaptığı 225 göletle Türkiye rekoru kırdı. 

Erzurum Büyükşehir bir ayda 2 gölet yaptı!

3 yılda 89 gölet yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü ekipleri, Başkan Mehmet Sekmen’in talimatıyla 2017'nin ilk iki ayında 2 gölet inşa etti

Erzurum Büyükşehir 2016'da 54 gölet inşa etti!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi il genelinde yaptığı göletlerle çiftçilerin hem yüzünü güldürdü hem de hayır duasını aldı.

Erzurum Tebrizcik Göleti'nin inşaatı başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kar yağışı ve soğuk havaya rağmen kırsalda gölet yapımını sürdürüyor.

Kültür Yolu projesiyle Erzurum Kalesi gün yüzüne çıkacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kültür Yolu Projesi’ni yerinde inceledi. Projenin uygulandığı inşaat alanını gezen Başkan Sekmen, mühendis ve mimarlardan projeyle ilgili brifing aldı.

Erzurum Büyükşehir'den 400 noktada çalışma!

Prestij Cadde uygulamaları, cephe sağlıklaştırma, alt ve üstyapı hizmetleri, göletler, ulaşım, asfalt ve kırsal gibi yerel hizmetlerin bütün branşlarında şehri ihya ve inşa çalışmalarını yürüten Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Mühendis ve ekipleri ilçelerde 7/24 görev yapıyor.

Erzurum Tortum Gölü’nün koruma imar planı tamamlandı!

Erzurum Tortum Gölü’nün korunmasına yönelik hazırlanan imar planı tamamlandı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, imar planının her yönüyle bölgeye büyük katkılar sunacağını ifade etti.

Erzurum Büyükşehir'den 2 bin 447 ton asfalt!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinin yanı sıra ilçelere de aynı anda hizmet götürüyor. Mevsim şartlarının elverdiği esnada asfalt çalışmasına yoğunluk veren Büyükşehir’in ekipleri, Olur ilçesinde de yol bakım ve onarımı yaptı.

Erzurum Tortum Gölü için imar planı çalışması yapılıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Gölü ve Şelalesi’nde Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması yapıyor.

Erzurum Tortum Gölü'ne imar planı hazırlanıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Gölü ve Şelalesi’nde Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması yapıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Güvenli Hizmet Ödülü'nün sahibi oldu!

İBB ve İETT işbirliğiyle 19 - 20 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Transist 2014 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyum ve Fuarı`nda Erzurum Büyükşehir Belediyesi ‘Güvenli Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Erzurum Tekmanda göçük mü oluştu Haberi

Erzurum Tekmanda göçük mü oluştu

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kayaboğazı köyündeki Turan Kaçtı'ya ait toprak damlı evde, gece saatlerinde sağanak nedeniyle göçük meydana geldi.


Kaçtı ailesinin çocuklarının bulunduğu odanın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 40 günlük bebek Gülsüm ve 3 yaşındaki Ramazan ile 5 yaşındaki Ayetullah Kaçtı hayatını kaybetti. Olayda aile fertlerinden 4 kişi de yaralandı. 


"Aileye konteyner ev kurulacak"


Tekman Kaymakamı Lütfullah Ün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Kayaboğazı köyünde gece saatlerinde toprak damlı evde göçük meydana geldiğini söyledi.


Göçüğün, çocukların yattığı odada meydana geldiğini ifade eden Ün, "Çocuklardan 3'ü olay yerinde hayatını kaybetti, aile fertlerinden 4 kişi ise yaralandı. Yaralıların durumu iyi. Aileye barınma imkanı sağlayacak şekilde konteyner ev oluşturacağız. Konteyner ev bugün kurulacak. Kaymakamlık ve Erzurum Valiliği olarak ailenin barınma sorununu çözdük." 


AA



Haber Sözcü...