02 / 05 / 2024

eş ölürse miras kime kalır

eş ölürse miras kime kalır

Miras hukukuna göre ölen kişinin çocuğu yoksa mirası kime kalır? Sorunuzun yanıtı ile miras sırası ve miras paylaşımı ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Kurban Bayramı’nda tatile çıkacaklara Tatilsepeti'nden yüzde 50 indirim fırsatı!

Yoğun bir iş temposu ve uzun kış günlerinin ardından keyifli bir tatili hak ettik. Ancak otel ve uçak fiyatlarındaki astronomik fiyat artışları düşünülürse tatil hayalini gerçekleştirmek o kadar da kolay değil. Tatilsepeti ise tatilcilere çeşitli otellerde yüzde 50 indirim fırsatı sunuyor.

Hisseli tapuda kiracı nasıl çıkarılır? Mirasçılardan biri evi kiralayabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri bazı hususları merak etmektedir. Hisseli tapulu bir eve kiracı alınır ise onu çıkarabilmek mümkün müdür? İşte detaylar!

Ev sahibi vefat ederse kira sözleşmesi ne olur?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bir kira sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme resmi bir belgedir ve iki tarafı bağlar. Peki evin maliki ölürse sözleşmeye ne olur? İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl satılır? Hisseli tapu nasıl ayrılır? Miras payının diğer mirasçıya devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu sahipleri bu tapu üzerinden yapabilecekleri işlemlere dair detaylı bilgi almak istiyor. Bundan dolayı da pek çok soru yöneltmektedirler. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Baba ölürse miras anneye geçer mi?

Miras paylaşımı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle miras payları bilinmek isteniyor. İşte bu konudaki detaylar!

Annem kendi hissesini bana devredebilir mi? Çocuğu olmayan biri ölünce mirası kime kalır?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan ve bu konuda birtakım soruların sorulmasına neden olmaktadır. Mirasın geçiş konusunda sorulan sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadardır?

Tapuda miras sorgulama işlemine dair detaylar pek çok kişi tarafından sorgulanmaktadır. İşte bu konuda sorulan sorular!

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Miras kalan ev nasıl satılır? Miras kalan ev satılır mı?

Miras kalan ev satılır mı, nasıl satılır? soruları kendilerine miras kalan kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

TikTok kullanıcıları dikkat! Hesabınızı kontrol edin Çalınmış olabilir

Söz konusu 2 milyar civarı TikTok kullanıcısı hesabı... TikTok uygulamasını kullanan kişi sayısının 2 milyar kişiden fazla olduğu düşünülürse paniğin neden bu kadar arttığını anlamak hiç de zor değil. Önerimiz hemen hesabınızı kontrol etmeniz yönünde...

eş ölürse miras kime kalır Haberi

eş ölürse miras kime kalır

Ölen kişinin çocuğu yoksa mirası kime kalır?

Bir vefat durumunda, vefat eden kimsenin geride miras bırakması durumunda mirasın kime ne kadar ve nasıl kalacağı akıllarda soru işareti bırakıyor. "Ölen kişinin çocuğu yoksa mirası kime kalır?", "Ölen kişinin çocuğu ve eşi yoksa miras kime kalır?", "Ölen kişinin kimsesi yoksa miras kime kalır?" gibi..


Miras paylaşımı ile ilgili tüm sorularınızın yanıtına "Ölen kişinin çocuğu yoksa mirası kime kalır?" sorusu ile başlayalım.


- Eğer vefat eden bir kimsenin çocuğu yoksa; miras eşine ve ölen kişinin anne ile babasının sağ olması halinde hem eşine hem anne ve babasına kalıyor.


- Ölen kişinin anne ve babası yoksa; ancak büyükanne ve büyükbabası varsa miras bu sefer de eşi ile büyükanne ve büyükbaba arasında paylaşılıyor.


- Bu demek oluyor ki; vefat...