23 / 07 / 2024

Esenler Dede-Torun Merkezi ne zaman açılacak

Esenler Dede-Torun Merkezi ne zaman açılacak

Türkiye'de ilk "Dede-Torun Merkezi" için geri sayım başladı. Esenler Belediyesi tarafından Havaalanı Mahallesi'nde inşa edilen ve dedeleri torunlarıyla buluşturacak merkezde, dedeler torunlarına gelenek ve görenekleri aktaracak.

İstanbul Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Arge Merkezi Şubesi kuruldu! 

İstanbul Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Arge Merkezi Şubesi Esenler'de 16 milyon TL sermaye bedeli ile Macit Tanyol tarafından kuruldu.

İstanbul Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Arge Merkezi 1 Şubesi açıldı!

İstanbul Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Arge Merkezi 1 Şubesi Esenler'de 16 milyon TL sermaye bedeli ile Macit Tanyol tarafından açıldı.

İstanbul Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Arge Merkezi 2 Şubesi açıldı!

İstanbul Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Arge Merkezi 2 Şubesi Esenler'de 16 milyon TL sermaye bedeli ile Macit Tanyol tarafından açıldı.

Esenler, Oruçreis aile sağlığı merkezi için gün sayıyor!

Esenler Belediyesi tarafından Oruçreis Mahallesi'nde inşa edilen yeni aile sağlığı merkezi için inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Esenler'de aylık 50 bin TL'ye kiralık kültür merkezi! 

Esenler Belediye Başkanlığı Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü, Tuna Mahallesi'nde yer alan kültür merkezini kiraya verecek.

Akıllı şehir rol modeli Esenler!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Esenler’de kurulacak ilk akıllı şehir ve mobilite test merkezi için bugün işbirliği yapılacağını dile getirdi. Varank, bu projenin rol model olacağını da ifade etti. 

Saraydüzü Esenler Kültür Merkezi açıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Esenler Belediyesi Sinop-Saraydüzü’nde hayata geçirilen Saraydüzü Esenler Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Pendik Esenler Aile Çocuk Eğitim Merkezi açıldı!

Pendik Belediyesi, 4 yaş ve üstü çocuklar için okul öncesi eğitim imkanı sunan Aile Çocuk Eğitim Merkezlerine bir yenisinidaha ekledi. Pendik'teki 6. AÇEM Esenler’de hizmete açıldı.

Esenler'in imar sorununa kalıcı çözüm!

Esenler'in tarihi ve talihini değiştirecek askeri alandaki "İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı" projesine ait çalışmaların yürütüleceği "2023 Yeni Esenler Proje Merkezi"nin yapımı tamamlandı.

Giyimkent Tekstilya Daimi Fuar Merkezi açıldı!

Esenler'de bulunan Giyimkent Tekstilya Daimi Fuar Merkezi açıldı. Açılış, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, tekstil ve hazır giyim sektörü temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Esenler'e modern pazar yeri!

Esenler'de yapımı tamamlanan Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'ndeki modern pazar yeri, Esenlerlilerin hizmetine açıldı.

Esenler'e modern pazar yeri kazandırıldı!

Esenler Belediyesi, yaptığı yatırımlarla ilçeye modern semt pazarları kazandırmaya devam ediyor. İlçede yapımı tamamlanan Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'ndeki modern pazar yeri, Esenlerlilerin hizmetine açıldı.

Şanlıurfa Abdurrahman Dede Camii ve Türbesi restore ediliyor!

Kent merkezi ve ilçelerde sürdürülen restore çalışmaları kapsamında tarihi tekrar gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesinde yer alan Abdurrahman Dede Camii ve Türbesindeki restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Esenler Dede-Torun Merkezi ne zaman açılacak Haberi

Esenler Dede-Torun Merkezi ne zaman açılacak


Esenler Belediyesi, İkinci Bahar Kıraathanesi'nin ardından yaşlılar için yeni bir yaşam alanını daha hizmete sunuyor. Kuşaklar arasındaki bağı güçlendirip, çocukların dedeleriyle vakit geçirmesine imkan sağlayacak Dede-Torun Merkezi'nde hazırlıklar son aşamaya geldi. 


Toplam bin 23 metrekare alan üzerine inşa edilen merkez, iki kattan oluşuyor. Merkezde dedeler torunlarına gelenek ve görenekleri aktaracak. Zemin katında 3 etkinlik salonu, yemekhane bulunan merkezin giriş katında ise satranç salonu, müzik odası, el işi atölyesi, kafeterya ve berber salonu yer alıyor. 


Merkezde, dedelerin yanı sıra ninelere de "Filizden Çınara" sloganıyla hizmet verilecek. 


- Dedeler torunlarıyla birlikte bitki yetiştirecek 

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AA muhabirine merkezle ilgili bilgi verdi. 


Dede ile torunu bir araya getirmeyi amaçlayan Dede Torun Merkezi'nin gelecek günlerde hizmete açılacağını belirten Göksu, şehrin sosyal dokusunda hangi katmanlar varsa...