29 / 04 / 2024

esenyrutta kça konut el değiştirdi

esenyrutta kça konut el değiştirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye genelinde 2014 yılının son 10 ayında toplam 993 bin 168 konut el değiştirdiğini açıkladı. Bakan Güllüce; 2014 Yılında İstanbul’da en çok konut Esenyurt’ta el değiştirdiğini ifade etti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor!

İlk kez konut alacak vatandaşlar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve düşük faizli konut kredisinin ne zaman hayata geçirileceğini merakla araştırıyor. Söz konusu kredi ile ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapması bekleniyor. İşte düşük faizli konut kredisi ile ilgili bilinenler...

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

Ziraat Bankası’nın önceki dönemlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şenol Babuşcu, düşük faizli konut kredisi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yaparak, “Öyle bir kredi gelmez” dedi.

Düşük faizli konut kredisinden kimler yararlanacak? Tek tek sıralandı!

TOKİ sonrasında orta ve dar gelirliler için düşük faizli konut kredisi kampanyası başlıyor. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın konuya ilişkin açıklaması bekleniyor.

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 14 yılın en sert düşüşü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları, geçen ay yıllık bazda yüzde 4,6 gerileme göstererek, son 14 senenin en sert düşüşünü kaydetti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacaklarını söyledi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin temeli yarın atılıyor! 4 milyon 560 bin oldu!

Eylül ayında açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi TOKİ’nin ilk temel atma töreni yarın gerçekleşecek. Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’dan başlatacak. İşte detaylar…

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Financial Times'ta!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi İngiliz Financial Times gazetesinde yer aldı.

6 soruda TOKİ Karabük Sosyal Konut Projesi 2022! Karabük ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, heyecanla ve merakla beklenen yüzyılın projesini sonunda halk ile paylaştı. TOKİ Sosyal Konut 2022 projesinin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Peki, TOKİ 2022 Karabük'te kaç konut inşa edecek? İşte TOKİ 2022 Karabük Sosyal Konut projesi detayları...

esenyrutta kça konut el değiştirdi Haberi

esenyrutta kça konut el değiştirdi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Ocak-Ekim ayları içerisinde 205 bin 422 satış ile en çok İstanbul alım satımda en üst sırada yer alırken, en az gayrimenkul alım satımının gerçekleştiği il ise 295 konut ile Ardahan oldu.


Yılın son 10 ayında İstanbul’dan sonra Ankara’da 112 bin 502, İzmir’de 60 bin 64, Antalya’da 50 bin 632 ve Bursa’da 37 bin 677 konut el değiştirdi.


En az gayrimenkul alım satımının gerçekleştiği il olan Ardahan’ı takip eden diğer iller ise şöyle: Muş 451, Hakkari 329, Bayburt 308.


Esenyurt alım satımda en önde

Bakan Güllüce; 2014 Yılında İstanbul’da en çok konut Esenyurt’ta el değiştirdiğini açıkladı. Esenyurt’u ise Küçükçekmece ve Pendik takip ediyor. Dağılımları ise şöyle: Esenyurt 30 bin 542, Küçükçekmece 9 bin 938, Pendik 9 bin...