06 / 05 / 2024

esenyurt ruhsat iptali

esenyurt ruhsat iptali

Esenyurt’ta yaklaşık 40 bin kişinin mağduriyetine sebep olan imar sorununda mutlu sona gelindi. İmar planına uygun yapılmadığı gerekçesiyle inşaatı durdurulan projelere ruhsat verilmeye başlandı….

Esenyurt'ta 25 müteahhit iki belediye arasında kaldı!

Esenyurt'ta iki belediye arasında kalan 25 müteahhite ait çalışmalar durunca, kentsel dönüşüm projesine balta vuruldu...

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin yapı ruhsatı iptali davalarında son durum ne? 

Kızılbük GYO, Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin yapı ruhsatı iptali davasındaki son durumu açıkladı. Peki dava sonuçlandı mı? 

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

Yeşil GYO Innovia 4 projesinin ruhsat başvurusu onaylandı!

Yeşil GYO Innovia 4 projesinin ruhsat başvurusu Esenyurt Belediyesi tarafından resmen onaylandı. İşte ayrıntılar...

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi iptali!

Yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık yapamayacak. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl iptal edilir? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi iptali...

Esenyurt'ta 20 kattan 37 kata yükseltilen izinsiz binaya 17.3 milyon TL ceza!

İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Turgut Özal Mahallesi'nde D-100 karayolu üzerinde bulunan Empire İstanbul projesine 21 kat için ruhsat verildi. 3 ay sonra 29 Eylül 2017’de kat sayısı önce 27’ye aynı gün yapılan ikinci başvuruyla 37 kata çıkarıldı. Usulsüzlükler üzerine bina sahibine 17.3 mil

İzmir'deki 45 katlı gökdelen için yapı ruhsatı davası!

İzmir'in Pasaport'ta tütün depoları ve alışveriş merkezinin olduğu alana yapılacak, 45 katlı, 250 metre yüksekliğindeki gökdelene Konak Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatının iptali için dava açıldı.

Esenyurt’ta yüzde 20 harç indirimine devam!

Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nda imar, iskan ve yeni işyeri ruhsat harçlarına yüzde 20 oranında indirim yapılması kabul edildi. 

Reysaş GYO Esenyurt'ta depo inşa ediyor!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Esenyurt'ta inşa edilecek 41 bin 865 metrekarelik lojistik deponun yapımı için inşaat yapı ruhsatını aldı.

İzmir'deki ruhsat iptali yatırımcıyı kaçırıyor!

Mavişehir'de imar planı iptalinin ardından, inşaat ruhsatı için de ilk 'iptal' kararı çıktı. İnşaat sektörünün önde gelen isimleri, dava açma ve plan iptaline tepki göstererek, "Yatırımcılar, kente gelmek istemiyor" dedi.

Maslak 1453 projesinin inşaat ruhsatının iptali istendi!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına karşın devam eden Maslak 1453 projesine ilişkin inşaat ruhsatının iptalini istedi.

Bina ruhsatı iptali!

Bir arsa üzerinde binanın inşa edilebilmesi için müteahhitin belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat, binanın mimari projesine veriliyor. Peki, bina ruhsatı iptali nasıl ve neden olur?

Maden Kanunu'yla ruhsat iptali yerine idari para cezası geliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak için ağır işleyen bürokratik işlemlere yeni düzenleme getiriyor.

Müteahhit yetki belgesi iptali!

Yapı ruhsatına tâbi bütün yapıların bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa edilmesi, her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması gerekiyor. Peki, müteahhit yetki belgesi iptali ne zaman söz konusu olur?

esenyurt ruhsat iptali Haberi

esenyurt ruhsat iptali

Esenyurt’ta imar planına uygun yapılmadığı gerekçesiyle inşaatı durdurulan projelere ruhsat verilmeye başlandı. Firmalar yeni plana göre projelerini revize ederek inşaatlarına kaldıkları yerden devam edebilecekler.


Geçtiğimiz aylarda Esenyurt’ta 4 etap askıya çıkmıştı. 1 aylık askı sürecinden sonra askıdan inen 4 etap sınırları içinde yer alan projeler için ruhsatlar verilmeye başlandı. Bölgede şu anda 3 etabın askı süreci devam ediyor. 3 etap sınırlarında yer alan projelerin de ruhsat işlemleri başlatıldı. 


Esenyurt’ta şu an itibariyle sadece 5.etabın askıya çıkması bekleniyor. 10 gün içerisinde 5.etabın da askıya çıkması planlanıyor. Esenyurt Belediyesi bundan sonraki süreçlerde mağduriyetlerin yaşanmaması için ilçede adeta sıkı denetim başlattı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yeni dönemde projesini imar planına göre yapmaya ruhsat yok dedi. 


Şengül...