06 / 05 / 2024

esenyurt ruhsat problemi

esenyurt ruhsat problemi

Esenyurt’ta yaklaşık 40 bin kişinin mağduriyetine sebep olan imar sorununda mutlu sona gelindi. İmar planına uygun yapılmadığı gerekçesiyle inşaatı durdurulan projelere ruhsat verilmeye başlandı….

Yeşil GYO Innovia 4 projesinin ruhsat başvurusu onaylandı!

Yeşil GYO Innovia 4 projesinin ruhsat başvurusu Esenyurt Belediyesi tarafından resmen onaylandı. İşte ayrıntılar...

Esenyurt'ta 20 kattan 37 kata yükseltilen izinsiz binaya 17.3 milyon TL ceza!

İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Turgut Özal Mahallesi'nde D-100 karayolu üzerinde bulunan Empire İstanbul projesine 21 kat için ruhsat verildi. 3 ay sonra 29 Eylül 2017’de kat sayısı önce 27’ye aynı gün yapılan ikinci başvuruyla 37 kata çıkarıldı. Usulsüzlükler üzerine bina sahibine 17.3 mil

Esenyurt’ta yüzde 20 harç indirimine devam!

Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nda imar, iskan ve yeni işyeri ruhsat harçlarına yüzde 20 oranında indirim yapılması kabul edildi. 

İmar barışının sağlayacağı faydalar neler?

İmar barışı ile imar ve ruhsat problemi olan yapılar kayıt altına alınıyor. Peki kentsel dönüşüme ciddi bir kaynak yaratan İmar barışının sağlayacağı faydalar neler?

Reysaş GYO Esenyurt'ta depo inşa ediyor!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Esenyurt'ta inşa edilecek 41 bin 865 metrekarelik lojistik deponun yapımı için inşaat yapı ruhsatını aldı.

Esenyurt Belediyesi'nden Bağımsızlık Köyü Projesi!

Esenyurt Belediyesi, bağımlılık problemi olan gençlere konaklama, gıda ve mesleki eğitim hizmetleri verilecek merkez kuruyor. Eğitim sonunda, Esenyurt’tak işyerlerinde istihdam sağlanacak.

Örnekköy Sanayi Sitesi'ndeki dükkanlara ruhsat müjdesi!

Parselasyon problemi ve çeşitli gerekçelerle 20 yıldır ruhsat alamayan Örnekköy Sanayi Sitesi'ndeki dükkan sahipleri, çalışmalar sonucunda, yasal prosedürlerin ve teknik eksiklerin de tamamlanmasının ardından tek tek ruhsatlarına kavuşmaya başladı.

Esenyurt su kesintisi 9 Aralık 2014 saatleri!

İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt ilçesinin bazı mahallelerinde enerji kesintisi problemi nedeni ile 9 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor...

Esenyurt su kesintisi 7 Kasım 2014!

İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt ilçesinin bazı mahallelerinde enerji kesintisi problemi nedeni ile 7 Kasım tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 10:00 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Erzurum'da 'ruhsat iptali' protestosu sürüyor!

Ev almak için ödeme yaptıkları inşaat firmasının ruhsat problemi nedeniyle faaliyetinin durdurulması nedeniyle ödeme yapanlar ile firma çalışanları arasında arbede yaşandı. Grup, güçlükle ikna edildi.

Esenyurt su kesintisi 27 Ekim 2014!

İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt ilçesinin bazı mahallelerinde enerji kesintisi problemi nedeni ile 27 Ekim 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 16:00 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Esenyurt Kulvar Residence iletişim!

Esenyurt Kulvar Residence iletişim bilgileri kapsamında telefon numarası 0 212 855 54 24 olarak belirlendi. ruhsat çalışmaları devam eden Kulvar Residence'ta toplam 203 adet daire bulunuyor...

Newcity projesine 3 ay gecikmeli olarak yeniden başlandı!

Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ruhsat problemi olan inşaatların faaliyetlerini durdurmuştu. Yaklaşık 100 gündür ruhsat problemleri nedeniyle durdurulan Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük konut projesi Newcity'ye yeniden başlanacak...

esenyurt ruhsat problemi Haberi

esenyurt ruhsat problemi

Esenyurt’ta imar planına uygun yapılmadığı gerekçesiyle inşaatı durdurulan projelere ruhsat verilmeye başlandı. Firmalar yeni plana göre projelerini revize ederek inşaatlarına kaldıkları yerden devam edebilecekler.


Geçtiğimiz aylarda Esenyurt’ta 4 etap askıya çıkmıştı. 1 aylık askı sürecinden sonra askıdan inen 4 etap sınırları içinde yer alan projeler için ruhsatlar verilmeye başlandı. Bölgede şu anda 3 etabın askı süreci devam ediyor. 3 etap sınırlarında yer alan projelerin de ruhsat işlemleri başlatıldı. 


Esenyurt’ta şu an itibariyle sadece 5.etabın askıya çıkması bekleniyor. 10 gün içerisinde 5.etabın da askıya çıkması planlanıyor. Esenyurt Belediyesi bundan sonraki süreçlerde mağduriyetlerin yaşanmaması için ilçede adeta sıkı denetim başlattı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yeni dönemde projesini imar planına göre yapmaya ruhsat yok dedi. 


Şengül...