05 / 07 / 2024

Esenyurtta termal şifalı su tesisi kuruluyor

Esenyurtta termal şifalı su tesisi kuruluyor

İstanbullular termal şifa için artık Yalova’ya Bolu’ya Kızılcahamam’a ya da Afyon’a gitmek zorunda kalmayacak. Çok katlı binalarıyla Manhattan’a dönüşen Esenyurt şimdi de şifalı sularıyla adını duyuracak....

Pamukkale’nin termal otelleri kapılarını açtı!

Pamukkale’nin şifalı kırmızı suyuyla büyük ün kazanan Karahayıt Mahallesi’nde bulunan termal oteller, kapılarını açtı. Turizm tesisleri, normalleşme süreciyle birlikte yeniden ziyaretçilerini ağırlıyor.

Bursa'da 10 ilçeye yeni termal tesis!

Bursa’nın şifalı suları, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla turizme kazandırılacak. Bursa'da 10 ilçeye yeni termal tesis inşa edilecek.

Uşak termal tesis yatırımında marka olacak!

Ege Bölgesi’nde Afyonkarahisar, Denizli, Manisa ve Kütahya gibi termal sular açısından Türkiye’nin en zengin illerinin ortasında yer alan Uşak, komşularını geçmek için atağa kalktı. Uşak’ın şifalı suları, belediyenin tesislerinde hastalara umut oluyor

Yalova Termal Palace'ın ilk etabı açıldı!

Termal sağlık kaynakları denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Yalova’nın şifalı suları konfor ve saraylara layık lüks bir hizmetle birleşti.

Yalova Termal Palace'ın ilk etabı teslim edildi!

Termal sağlık kaynakları denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Yalova'nın şifalı suları konfor ve saraylara layık lüks bir hizmetle birleşti. Yalova Termal Palace Otel, Yalova'yı Ortadoğu'nun yeni gözdesi yaptı.

Yalova Termal Palace ilk etabını hizmete açtı!

Termal sağlık kaynakları denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Yalova’nın şifalı suları konfor ve saraylara layık lüks bir hizmetle birleşti. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenen yapı görkemli bir duruşa sahip.

Hitit Ayaş Termal'de tapular dağıtıldı!

Dünyanın en zengin şifalı sularından birine sahip olan Hitit Ayaş Termal'de tapu sevinci yaşandı. Tatil köyü konseptini bir arada barındıran Hitit Ayaş Termal'de hak sahiplerine tapuları törenle dağıtıldı.

Erzin Termal Otel'de tapular dağıtıldı!

Amanos Dağları 'nın Akdeniz 'e uzanan eteklerindeki şifalı su cennetinde kurulan Erzin Termal Otel 'de tapu sevinci yaşandı. Tapular düzenlenen törenle dağıtıldı.

Termal otellerde sömestir canlılığı!

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, yaptığı açıklamada, Kozaklı'nın şifalı suyu ve modern termal tesisleri ile tercih edilen bir merkez haline geldiğini, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle ilçedeki otellere ilginin arttığını söyledi

Afyon’un termal sularına yabancı turist ilgisi artıyor!

Termal ile lüksü buluşturarak termal turizme yepyeni bir anlayış kazandıran NG Afyon Wellness & Convention, şifalı termal suları ve 9500 metrekarelik spa merkezi ile son dönemde özellikle Alman turistlerden büyük ilgi görüyor.

Narven Termal'ın ilk etabı 2015'te teslim edilecek!

Narveıı Termal'in hedefi 2 milyon kişi Doğası ve şifalı sularıyla turizmin yükselen değeri olan Bolu'da 250 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Narven Termal, yılda 2 milyon turist ağırlamayı hedefliyor

Narven Termal Kasaba 450 bin metrekare alan üzerinde kuruluyor!

450 bin metrekare alanda, 7 bin 200 yatak kapasitesi ile kurulacak kasaba Bolu turizmini iki katma çıkaracak. Doğası, şifalı sulan ve mutfağı ile Türkiye turizminin yükselen değeri Bolu'da, Narven Termal Kasaba adından dev yatırımla bir tesis kurulacak.

Denizli'de termal yatırımlar artıyor!

Dünyada, yılda 100 milyon kişinin faydalandığı termal sağlık hizmetlerinde Türkiye'nin payını arttırma yönünde çalışmalar sürerken, antik çağlardan bu yana şifalı sularıyla dikkati çeken Denizli de gözde merkezler arasında yer alıyor.

Esenyurtta termal şifalı su tesisi kuruluyor Haberi

Esenyurtta termal şifalı su tesisi kuruluyor

Çok katlı binalarıyla Manhattan’a dönüşen Esenyurt şimdi de şifalı sularıyla adını duyuracak. Geçtiğimiz yıl Saadetdere’de sondaj çalışması yapan İSKİ, yerin 750 metre altında termal su buldu.  Bulunan suyun 49.5 derecede hipertermal olduğu anlaşıldı. Esenyurt Belediyesi hemen harekete geçti. Enerji ve ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve İstanbul İl Özel İdaresi’ne yapılan başvuruların ardından bölgeye termal tesisler için izin çıktı. Belediyenin hazırladığı projelerin ardından temel atma töreni bugün yapılacak.


Türkiye'nin en şifalı suyu


Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Esenyurt’taki hipertermal su mineral seviyesiyle de Türkiye’nin en zengin şifalı suyudur. Daha anlaşılır olması açısından söylenecek olursa; buradaki suyun mineral seviyesi Ankara Kızılcahamam termal suyundan yaklaşık 15 kat daha yüksektir. Esenyurt’taki hipertermal su bu özelliğiyle dünyada sayılı şifalı sular arasına girmiştir. Artık Esenyurt termal turizmle...