09 / 05 / 2024

Eşim Boşanmadan Önce Üstündeki Malları Devretti

Eşim Boşanmadan Önce Üstündeki Malları Devretti

Boşanma sürecinde her iki taraf da edinilmiş mallarda hak sahibi olabiliyor. Peki, "Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Maltepe'de toprak kayması nedeniyle 5 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul Maltepe'de, kentsel dönüşüm sebebiyle yıkılarak yeniden inşa edilen binanın temelinde toprak kayması yaşandı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bu esnada yan taraftaki binanın bahçe duvarı da çökünce, tedbir amaçlı 5 katlı binada kalanlar boşaltıldı.

Rings Grup Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Rings Grup Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye’de 50.000,00 TL sermaye bedeli ile Ayşe Şimşek tarafından Kuruldu.

Kahramanmaraş’ta peş peşe deprem!

6 Şubat deprem felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta peş peşe depremler meydana geldi. Önce akşam 19.25’te yaşanan 4.2 şiddetindeki depremin ardından gece 03.29’da da 3.1 şiddetinde deprem oldu.

A101’e rafları boşaltacak indirimler geliyor! Çift kişilik nevresim seti 289 TL’ye, 2’li paspas seti 189 TL’ye düştü!

Yarından itibaren A101’e dev indirimler gelecek. Bu kapsamda, çift kişilik pamuk nevresim seti 289 TL’ye, 2’li paspas seti 189 TL’ye düşecek. İşte A101 fiyat listesi 14 Eylül 2023...

E devlet'te müthiş bir özellik var. Daha kimse fark etmedi. Paranızı oraya koyuyorsunuz

E devlet üzerinden daha önce para biriktireceğinizi herhalde bilmiyordunuz. Ancak e devlette böyle bir özellik var. İşte o özelliğin ayrıntıları.

Kia Picanto’ya üst üste iki zam birden geldi! Zamlar sonra Picanto’nun fiyatı resmen rekor kırdı!

Kia Picanto’ya bu ay peş peşe iki zam geldi. Önce 64 bin TL ve daha sonra ise 13 bin 87 TL zam gelen Picanto’nun yeni fiyatı görenleri resmen şoke etti. Peki, gelen zamların ardından Picanto’nun yeni fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Dr. Ayşe Botan Berker kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu?

OdeaBank Yönetim Kurulu Üyesi ve Risk Komitesi Başkanı Ayşe Botan Berker kimdir? Türk Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ayşe Botan Berker daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte ayrıntılar... 

SON DAKİKA: Malatya ve Adıyaman'da peş peşe deprem oldu! Az önce deprem mi oldu? Son depremler!

Son dakika: Malatya ve Adıyaman'da hafif şiddette depremler meydana geldi. Malatya'nın Doğanşehir ilçesi ile Adıyaman'ın Sincik ilçesinde gerçekleşen depremler birbirine benze özellikler gösterdi.

Araç kiralayacaklar dikkat! Erken rezervasyon yapın, yüzde 50 indirim fırsatını kaçırmayın!

Tatil planlarını kiralık araç ile yapacaklar için inanılmaz bir fırsat var. Eğer tatile çıkmadan önce erken rezervasyon yaparsanız ödeyeceğiniz fatura yarı yarıya azalıyor. Nasıl mı ? İşte detaylar.

Yatırımcılara flaş uyarı! Bu tarihten önce alan zengin olacak! Hemen bakmayan, bin pişman!

Selçuk Geçer yatırımcılara önemli bir tarih işaret etti ve uyarılar yaparak altın yatırımı yapmak isteyenleri bu tarihten önce harekete geçmeye davet etti. Eğer bu tarihten önce altın yatırımı yapanlar, önemli bir kar elde edebilecekler.

KKM faizleri ikiye katlandı! Yüzde 11,2 olan faiz oranı yüzde 25’e fırladı! Faizler daha da yükselecek!

Kur Korumalı Mevduat hesaplarında faiz ve vade sınırının kaldırılmasının ardından faiz oranları da hızla yükselişe geçti. Daha önce yüzde 11,2 seviyelerinde olan KKM faiz oranları yüzde 25’lere fırladı. Uzmanlara göre, faizlerdeki yükseliş devam edecek.

Sosyal yardımlara yeni zam var mı? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı peş peşe açıklandı! Şimdi bakın!

Geçtiğimiz hafta emekliler için peş peşe müjdeler verildi. Önce maaşlar ardından da bayram ikramiyeleri yükseltildi. Peki sosyal yardımlara ne kadar zam var? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı bu yıl ne kadar? 

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Onur Çeçim ve Ömer Adıman ortaklığında kuruldu. 

Eşim Boşanmadan Önce Üstündeki Malları Devretti Haberi

Eşim Boşanmadan Önce Üstündeki Malları Devretti

Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti ne yapmalıyım?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor. edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleri oluyor.


Çalışmasının karşılığı olan edinimler; Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler; Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar; Kişisel mallarının gelirleri ile Edinilmiş malların yerine geçen değerler, edinilmiş mal olarak kabul ediliyor.


Boşanma sürecinde her iki taraf da edinilmiş mallarda hak sahibi olabiliyor. Peki, "Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Boşanmadan önce eşim malları başkasına devrederse?

Henüz boşanma davası açılmadan, malların kaçırılmasının tespiti durumunda; eşlerin tasarruf yetkisi kısıtlanabiliyor. 


Bu hususta, mahkemeye dava...