16 / 05 / 2024

eşin tapuya ortak edilmesi

eşin tapuya ortak edilmesi

Gayrimenkul satın aldıktan sonra tapuyu eşine devretmek isteyenler, tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim? sorusunun yanıtını araştırıyorlar. Konu hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

İkinci eşin miras hakkı nedir?

İkinci eşin miras hakkı nedir? İkinci eşin miras hakkı nelerdir? şeklindeki sorular yanıtlarını arıyor. İşte o yanıtlar!

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Boşanan eşin mirasta hakkı olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde boşanan eşin mirasçı olup olmayacağını kaleme aldı. 

Gayrimenkul hissedarları nasıl öğrenilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, hissedarı olduğu gayrimenkulün hissedarlarını öğrenmek için tapuya başvurduğunu belirten okuyucu kimlerle ortak olduğunu öğrenemediğini aktardı. Okuyucu bunun bir yolu olup olmadığını sordu. 

Ev satarken eşin rızası şart mı?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ev satışında eşin rızasının şart olup olmadığını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Cezayir’den AB Grup Holding’e inşaat yatırımı için çağrı!

Cezayir Türkiye Büyükelçisi Mourad Adjabi, AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak’a yaptığı ziyarette, Cezayir'e inşaat yatırımları yapılması yönünde çağrıda bulundu.

Güven Güleşçe: İnşaat ve doğalgaz sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerim var!

Fenerbahçe İş Adamları Derneği (FBİAD) Başkanı Güven Güleşçe, derneğe ilişkin ve kendisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güven Güleşçe, makine mühendisi olduğunu ancak inşaat, doğalgaz ve sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri olduğunu söyledi.

İkinci eşin mirası çocuklara kalır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yakınım olan dört kardeşin babaları vefat etmişti, anneleri yeniden evlendi, ikinci kocasından çocuğu olmadı. İkinci eşin adına kayıtlı evi var. Bunun vefatı halinde, yakınım olan dört kardeşin bu ev üzerinde miras payı olacak mı?' sorusunu cevapladı.

Kirada eşin hakları nelerdir?

Kira ilişkisi içinde eşin hakları da var. Ancak bu konu çok fazla bilinmiyor. Peki kirada eşin hakları nelerdir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Aile konutu hukuken tamamen koruma altında. Eşlerden, aile konutunun maliki olmayan taraf, bu konut için şerh isteyebilir. Peki Aile konutu olan taşınmazlar için tapuya şerh konulabilir mi?

Eşin rızası yoksa ev satışı da yok!

Medeni Kanunu aile konutu olarak belirlenen evi özel koruma altına aldı. Aile konutu ise artık eşin rızası olmadan satılamıyor.

eşin tapuya ortak edilmesi Haberi

eşin tapuya ortak edilmesi

Ortak tapu, bir gayrimenkule ait tapunun birden fazla kişiye ait olmasını ifade ediliyor. Kişilerin payı eşit olabileceği gibi birbirinden farklı da olabiliyor. Evli çiftler de konut kredisi kullanarak ortak tapulu gayrimenkul sahibi olabiliyorlar ancak bu zorunluluk değildir. 

Konut satın almak için konut kredisi başvurularında hane halkının toplam geliri ele alındığında, doğrudan eşin geliri de verilecek kredi tutarını etkiliyor. Bunun yanı sıra Türk Medeni Hukuku'na göre evli çiftlerin evlendikten sonra edindikleri mallar ortak mal olarak kabul ediliyor ve eşlerden biri bu malların üzerinde tek başına yetki sahibi olamıyor. 

Ancak evlenmeden önceden alınan bir gayrimenkulü eşin üzerine devrebilmek için tapu dairelerinde standart tapu devir işlemi uygulaması yapılıyor. Eşin dokunulamaz payı olması sebebi ile eşten miras kalma durumlarında da yüzde 50 oran alınıyor. 

Ayrıca,...