18 / 05 / 2024

eski binalar depreme dayanıksız mı

eski binalar depreme dayanıksız mı

İhsan Görgöz, “1999 Marmara Depremi’ni milat yılı olarak kabul edebiliriz. Bu depremden sonra hükümetimiz ciddi tedbirler aldı. Depremden sonra yapılan binalarda sorun yok. Ancak bu tarihten önceki yapılar için aynı şeyi söyleyemeyiz” dedi.

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Çelikten yapılan binalar depreme 8 kat daha dirençli!

Dünyada bilinen tüm depremlerde, çelik yapılar diğerlerine kıyasla çok daha az hasar aldığı belirtiliyor. Fakat Türkiye’deki yapıların çok azı çelikten meydana geliyor. Buna karşın, çelikten inşa edilen yapıların depreme 8 kat daha dayanıklı olduğu ifade ediliyor.

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.

Prof. Dr. Bilge Siyahi'den 'Eski binalara depreme dayanıklılık testi yaptırın' önerisi!

Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi, ortalama binaların 50 yıl ömrü olduğunu belirterek, "Betonun sağlamlığı, demirlerin çapları, sıklığı bunların çok iyi araştırılması gerekiyor. Bunu belediyeler ve üniversitelerin ilgili laboratuvarlarıyla tespit etmek mümkün." dedi.

Kayseri Kocasinan'da eski binalar ortadan kaldırılıyor!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde eski yapılar yıkılarak yerine modern binalar inşa ediliyor.

İstanbul'daki kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi! 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya son 15 yılda İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi ile İstanbul genelinde çok sayıda kamu binasının depreme karşı dayanıklı hale getirildiğini dile getirdi. 

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Ytong binaları depreme karşı güçlendiriyor!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketleri arasında yer alan Türk Ytong, binaların depreme karşı güçlendirme çalışmalarını daha hafif ve daha yalıtımlı duvar malzemesi Ytong 0,09 ile desteklemeye devam ediyor.

Aile Sağlığı Merkezi binaları depreme dayanıklı mı?

TTB Aile Hekimliği Kolu Yürütme Kurulu, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) ve mobil çalışma birimlerinde yetersiz ve uygunsuz binalara dikkat çekti. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, depreme karşı dayanıksız binalarda hizmet veren ASM'ler olduğu belirtildi.

Depreme karşı daha güvenli şehirler için kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor!

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, ülkede deprem hasar görebilirlik riskinin azaltılmasında eski ve depreme dayanıksız yapı stokundan kurtulmak amacıyla kentsel dönüşümün önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

eski binalar depreme dayanıksız mı Haberi

eski binalar depreme dayanıksız mı

Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürü İhsan Görgöz, deprem ile ilgili bilgiler verirken, halkın deprem konusunda afet gönüllüsü olmalarını söyledi. Görgöz, Elazığ AFAD olarak her yıl yaklaşık 25 bin kişiyi bilgilendirdiklerini belirterek, "Deprem anında nasıl davranmaları gerektiği, binalarını sağlam yapmaları, oturdukları binaların depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda eğitimler veriyoruz" dedi. 


Görgöz'ün sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle: 


Bilindiği üzere 1-7 Mart tarihleri arası Deprem Haftası'yılı. Bu nedenle İl AFAD olarak Elazığ'da ne gibi çalışmalar gerçekleştirdiniz? 

Deprem, sel, heyelan, çığ gibi afet olaylarında son dönemlerde önemli bir artış görülmektedir. Bu afet olayları aynı zamanda can, mal ve ekonomik kayıplara da neden olmaktadır. 28 Şubat Sivil Savunma Günü, 1-7 Mart tarihleri ise Deprem Haftası olarak kutlanmaktadır. Biz de Elazığ AFAD olarak birtakım çalışmalar gerçekleştirdik. Park23...