16 / 05 / 2024

eski binalarda asansör zorunluluğu

eski binalarda asansör zorunluluğu

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni imar yönetmeliği kapsamında binalarda asansör uygulaması yeniden düzenlendi. İşte yönetmelikte yer alan asansör hükümleri..

Çok katlı binalarda akıllı asansör entegrasyonu ile verimlilik!

Sensormatic’in sağladığı entegrasyon çözümü ile çok katlı binalarda çalışanların, şirketlerin ve bina yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan asansör kapasitesi ve güvenliği sorunu tarihe karışıyor.

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

Asansör zorunluluğu 2017!

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni imar yönetmeliği kapsamında binalarda asansör uygulaması yeniden düzenlendi. İşte yönetmelikte yer alan asansör hükümleri..

Şişli Torun Center asansör kazası davasında son durum!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili eski TOKİ çalışanı 6 sanığın, "görevi ihmal" suçundan ikişer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılanmasına devam edildi

Şişli'deki asansör kazası davası başladı!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 25 sanığın yargılandığı dava haricinde, haklarında dava açılan 6 eski TOKİ çalışanının yargı süreci başladı.

Yapılarda asansör sayısı 500 bine dayandı!

Fikri Işık, yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 asansör bulunduğunu, bakanlıkça yetkilendirilen 25 A tipi muayene kuruluşunca, her asansöre yönelik yılda bir defa periyodik kontrol yapıldığını bildirdi.

Ankara'da asansör riski tavan yaptı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 adet asansör var. Bakanlıkça yetkilendirilen 25 adet A tipi muayene kuruluşunca her asansöre yönelik olarak yılda bir defa periyodik kontrol yapılıyor" dedi.

Binalara 10 kişilik asansör zorunluluğu geliyor!

Asansörler, 1 Ocak 2017 tarihinden sonra yapılacak tüm binalarda engelli erişimine uygun olarak tasarlanacak. Her binada en az 10 kişilik bir asansör olacak.

Eski binalarda enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Enerji kimlik belgesi, asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belge oluyor. Peki, eski binalarda enerji kimlik belgesi nasıl a

Reza Zarrab'ın yalısında asansör ve kaçak kat yıkılacak!

İş adamı Reza Zarrab ile eşi Ebru Gündeş’e ait Kanlıca’daki yalılar, kaçak kat ve aradaki asansör yıkılarak eski haline getirilecek.

Eski binaya asansör yapılır mı?

Bina giriş katından itibaren bu kat ile birlikte 4’den fazla olan konut binalarında, bodrumda iskan edilen katlar dahil tüm katlara hizmet veren asansör yapılması zorunlu oluyor. Peki, eski binaya asansör yapılır mı?

eski binalarda asansör zorunluluğu Haberi

eski binalarda asansör zorunluluğu

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek yeni imar yönetmeliği kapsamında asansör zorunluluğu yeniden düzenlendi. Yönetmelik gereğince kat adedi 3 olan binalarda asansör yeri bırakılması, 4 ve daha fazla olanlarda ise asansör tesisi zorunlu oldu.


Mevzuat değişikliği veya yapıdaki kat veya alan artışları nedeniyle asansör yapılması zorunlu hale gelen mevcut yapılara ilişkin ilave veya tadilat ruhsatı taleplerinde; bina içinde yapılacak tadilatlarla asansör tesis edilememesi halinde, engellilerin de erişiminin sağlanabilmesi için ön, yan ve arka bahçe mesafeleri içinde parsel sınırına en az 1.50 metre mesafe bırakılmak kaydıyla asgari ölçülerde panoramik asansör veya ulaşılacak katın yüksekliğinin uygun olması halinde 634 sayılı Kanun uyarınca muvafakat alınarak mekanik kaldırma iletme platformu yapılabilecek.


Eksik katlı binalara imar planına aykırı olmamak koşuluyla kat ilavesi yapılabilmesi için;...