28 / 04 / 2024

eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu

eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu

Isı yalıtımı uygulaması, imar ve yalıtım mevzuatı gereğince yeni yapılan tüm yapılarda zorunlu oluyor. Peki, eski binaların ısı yalıtımı zorunluluğu var mı? İşte Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği esasları..

Eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama işlemi yapılıyor. Bu sayede ısı enerjisinden tasarruf edilebiliyor. Peki, eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda mantolama zorunlu mu?

2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre eski binalarda mantolama zorunlu mu? Sorunuzun yanıtı ve mantolama ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

Eski saray, ev, köşk ve binaların kapıları günümüzdeki yapılara göre daha yüksekti. Peki, Eski binalarda kapılar niçin yüksekti? 

Kiraya yüzde 25 zam sınırı piyasayı hareketlendirdi! Ev sahipleri yüksek kira almak için yeni yollar arıyor! 

Konutunu yeni kiraya verecekler ‘İleride istediğim artışı yapamam’ diyerek zammı yolun başında yapmaya başladı. Boş dairesi olan kimi mülk sahipleri bu dönemde kiraları yükseltti, eski kiracısı olanlar da düşük fiyat sebebiyle evini satışa sundu. 

Android 14'ün bu özelliğini kimse bilmiyordu! O uygulmaların yüklenmesini engelleyecek

Google ,  kullanıcıların gizliliğini ve verilerini korumak için her geçen yıl Android'in güvenliğini artırmaktadır. Görünüşe göre Android 14, eski Android sürümlerine yönelik uygulamaların yüklenmesini engelleyecek.

Eski ehliyetlerini yenilemeyenler yandı!  Yüklü cezası var!

Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022'de bitiyor. Sene sonuna kadar yenilenmeyen eski sürücü ehliyetleri geçerliliğini yitirecek.

Ehliyeti olanlar için son dakika uyarısı! Eğer şimdi bunu yapmazsanız idari para cezası kesilecek!

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Eski tip sürücü belgesine sahip vatandaşlar eğer resmi olarak belirlenen tarihe kadar yenileme işlemini yapmazlarsa para cezası kesilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Evi ısınmayanlar dikkat! Siz de yapabilirsiniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda ısıtmadan yararlanamayan daireler için mantolamanın talep edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Binalarda ısı yalıtımı neden önemli?

Dalmaçyalı - Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, binaların karbon salınımının yüzde 40'ından sorumlu olduğunu belirtti. Tayfun Küçükoğlu, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye lüks evlerde büyük potansiyele sahip!

YouTube’ta lüks ev videoları yayınlayan eski milli sörfçü Enes Yılmazer, Türkiye'nin lüks ev konusunda büyük potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. 

Mikdat Kadıoğlu'ndan binalarda sıfır giriş uyarısı!

Karadeniz'de meydana gelen şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev sel felaketiyle karşılaştı. Prof. Mikdat Kadıoğlu yeni inşa edilen konutlarda sıfır giriş yapılmamasını dile getirdi. 

Mersin'de asbestli binalarda çalışma başladı!

Mersin Yenişehir Belediyesi, ilçe genelinde asbest olan binalarda söküm çalışmalarına başladı.

Levent Gökçe: Doğru yalıtım, doğru yatırımdır!

Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımının gerekli olduğunu söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ''Doğru yalıtım, binaya sağladığı tasarruf ve verimlilikle maliyetini geri ödemektedir.  Doğru yalıtım; doğru yatırımdır'' dedi.

Eski binalarda oturanlar dikkat!

Yaşanan depremler sonrasında eski ve riskli binalarda oturanlar tarafından evlerinin kentsel dönüşüm kapsamına nasıl gireceği araştırılıyor. Peki kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm için nereye başvurulur, kentsel dönüşüm için hangi evraklar gerekli?

eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu Haberi

eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu

Eski binaların ısı yalıtımı zorunluluğu!

Isı yalıtımı uygulaması, imar ve yalıtım mevzuatı gereğince yeni yapılan tüm yapılarda zorunlu oluyor. Yapılar, yalıtım da yapılarak inşa ediliyor.


Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasına ve uygulamaya dair usul ve esasları düzenliyor. Isı yalıtımı mevzuatı gereğince eski binaların ısı yalıtımı zorunluluğu da bulunuyor.


2017 tarihine kadar eski binaların da ısı yalıtımı yaptırmaları gerekiyor. Aksi takdirde yalıtım yaptırmayan yapılar için yasal yaptırımlar söz konusu oluyor. 


Yalıtım yapıldıktan sonra da Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ne göre asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belge olan "Binalarda enerji kimlik belgesi" nin alınması gerekiyor. 


Yine bu Binalarda enerji kimlik belgesinin de 2017 yılına kadar...