05 / 05 / 2024

Eski emlak vergisi borcunu kim öder

Eski emlak vergisi borcunu kim öder

Geçmiş dönemlere ait ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu hakkındaki özelgede yer alan esaslara göre eski emlak vergisi borcunu kim öder? İşte yanıtı...

Emlak vergisi için yeni öneri!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu, 1999’dan önce eski yönetmeliğe göre yapılmış ve deprem riski taşıyan binalardan daha fazla emlak vergisi alınması yönünde öneride bulundu. Alınacak vergi ödemeleri kentsel dönüşümde kullanılacak. 

5 soruda sıfır evin emlak vergisi!

Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yeni inşa edilen binaların vergisi, eski binalara göre farklı hesaplanıyor. Peki, sıfır ev alanlar ne kadar vergi öder? İşte 5 soruda sıfır evin emlak vergisi..

Eskişehir'in Emlak Vergisi rekortmenleri açıklandı!

Eskişehir'in 2015 yılı 'Emlak Vergisi' rekortmenleri açıklandı. Sıralamaya Kanatlı Ailesi damgasını vurdu. Listede yine ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı ve Kurucusu Firuz Kanatlı ikinci, Yönetim Kurulu üyelerinden Aydan Kanatlı üçüncü ve Gülden Kanatlı Derbil dördüncü oldu.

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2016!

Satışın yapıldığı seneye ait emlak vergisini eski taşınmaz mal sahibi ödüyor. Bu sene içerisinde yeni malikin belediyeye emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2016..

Emlak vergisi beyannamesi bina formu!

Emlak vergisi, arsa, arazi ve binalar için ödeniyor. Taşınmazın satın alındığı sene vergiden eski malik sorumlu olurken, yeni malikin belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi bina formu..

Arsa emlak vergisi borç sorgulama!

Emlak vergisinde malın satın alımın gerçekleştiği senenin vergi borcu eski malik tarafından ödeniyor. Peki, eski malikin emlak vergisi borçlarını ödeyip ödemediği nasıl öğrenilir? Arsa emlak vergisi borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Emlak vergisi ödenmeden tapu devri!

Gayrimenkul için emlak vergisi mükellefiyetiniz satın alımın gerçekleştiği seneyi takip eden yıl başlıyor. Peki, eski malikin emlak vergisi ödemeden tapu devri yapması halinde yeni malik eski borçlardan sorumlu olur mu?

Emlak vergisi ve uygulamada yaşanan sıkıntılar!

Bilindiği gibi, emlak vergisi, servet üzerinden alınan vergilerin en eski ve hemen hemen her ülkede uygulanan örneğidir. Kişilerin vergi ödeme gücünün göstergelerinden olan bina ve arazi gibi taşınmaz servet unsurları vergilendirilir...

Eski emlak vergisi borcunu kim öder?

Geçmiş dönemlere ait ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu hakkındaki özelgede yer alan esaslara göre eski emlak vergisi borcunu kim öder? İşte yanıtı...

Emlak vergisi ikiye mi katlanacak?

İstanbul ve Kocaeli hariç eski büyükşehir belediyelerinin metropol dışındaki ilçelerinde 2014'ten itibaren emlak vergisi normalin iki katı alınacak ve daha yüksek çevre temizlik vergisi ödenecek.

Emlak vergisi ikiye katlanacak!

stanbul ve Kocaeli hariç eski büyükşehir belediyelerinin metropol dışındaki ilçelerinde 2014’ten itibaren emlak vergisi normalin iki katı alınacak ve daha yüksek çevre temizlik vergisi ödenecek...

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Eski emlak vergisi borcunu kim öder Haberi

Eski emlak vergisi borcunu kim öder

Eski emlak vergisi borcunu kim öder?

Geçmiş dönemlere ait ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu hakkındaki B.07.1.GİB.4.35.17.02-175.01[30-2012/1]-759 sayılı özelge gereğince satışın  yapıldığı yıl ile geçmiş yıllara ait ödenmemiş emlak vergisinin ödenmesinden alıcı ve satıcılar müteselsilen (birlikte) sorumlu oluyor.


14/08/2012

B.07.1.GİB.4.35.17.02-175.01[30-2012/1]-759


İlgide kayıtlı özelge talep formunda, İlimiz ... sok. No:... Alsancak adresindeki meskeni, 14/10/2011 tarihinde satın aldığınız ve  ... Belediye Başkanlığına değişiklik bildirimi verdiğiniz, ancak taşınmazın önceki sahipleri tarafından işyeri olarak kiraya verilmesine rağmen verginin meskene ait değerler üzerinden ödenmesi nedeniyle emlak vergisi fark tahakkuku yapıldığı ve tarafınızdan ödenmesinin talep edildiği belirtilerek konu hakkında Başkanlığımız görüşü sorulmaktadır.

            

Konuya ilişkin olarak ... Belediye Başkanlığının  ... tarihli ve ... sayılı yazısı ekinde alınan ve tarafınıza hitaben düzenlenen ... tarih ve...