28 / 04 / 2024

eski evlere ısı yalıtımı yaptırılması zorunluluğu

eski evlere ısı yalıtımı yaptırılması zorunluluğu

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama işlemi yapılıyor. Bu sayede ısı enerjisinden tasarruf edilebiliyor. Peki, eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Yüksek faiz oranları nedeniyle krediye ulaşamayan konut alıcıları 1 ila 3 milyon TL'lik ucuz konutlara yöneldi. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada her 100 konuttan sadece 7-8 tanesi kredi ile alınabildiğini kaydetti.

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Kiraya yüzde 25 zam sınırı piyasayı hareketlendirdi! Ev sahipleri yüksek kira almak için yeni yollar arıyor! 

Konutunu yeni kiraya verecekler ‘İleride istediğim artışı yapamam’ diyerek zammı yolun başında yapmaya başladı. Boş dairesi olan kimi mülk sahipleri bu dönemde kiraları yükseltti, eski kiracısı olanlar da düşük fiyat sebebiyle evini satışa sundu. 

Android 14'ün bu özelliğini kimse bilmiyordu! O uygulmaların yüklenmesini engelleyecek

Google ,  kullanıcıların gizliliğini ve verilerini korumak için her geçen yıl Android'in güvenliğini artırmaktadır. Görünüşe göre Android 14, eski Android sürümlerine yönelik uygulamaların yüklenmesini engelleyecek.

Eski ehliyetlerini yenilemeyenler yandı!  Yüklü cezası var!

Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022'de bitiyor. Sene sonuna kadar yenilenmeyen eski sürücü ehliyetleri geçerliliğini yitirecek.

Ehliyeti olanlar için son dakika uyarısı! Eğer şimdi bunu yapmazsanız idari para cezası kesilecek!

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Eski tip sürücü belgesine sahip vatandaşlar eğer resmi olarak belirlenen tarihe kadar yenileme işlemini yapmazlarsa para cezası kesilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Prefabrik ev için ruhsat gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

Prefabrik evler günden güne popülerleşmeye devam ediyor. Küçük bir arsa veya arazisi bulunan vatandaşlar, şehrin kalabalığından kaçmak için kendi yaptıkları prefabrik evlere sığınıyor. Peki, Prefabrik ev için ruhsat gerekir mi? İşte prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin bilmesi gereken detaylar…

Türkiye lüks evlerde büyük potansiyele sahip!

YouTube’ta lüks ev videoları yayınlayan eski milli sörfçü Enes Yılmazer, Türkiye'nin lüks ev konusunda büyük potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. 

Artvin Yusufeli'de 21 binada 52 konut inşa edilecek!

Artvin Yusufeli'nin 176 haneli, 400 nüfuslu Dereiçi köyünde, 17 Mart günü bir evde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak bitişikteki evlere sıçramıştı. Bölgede 21 binada 52 konut inşa edilecek...

Çamlıca'da 40 yıllık TRT verici kulesi de sökülüyor!

Küçük Çamlıca TV-Radyo kulesinin devreye alınmasından sonra görüntü kirliliğine yol açan eski antenlerin sökümünde sona yaklaşıldı. 166 metre yüksekliğindeki TRT verici kulesinde de söküm çalışmalarına geçildi.

Dakar'ın tarihi çarşısı Sandaga yenilenecek!

Senegal'in başkenti Dakar'ın en eski çarşısı kabul edilen Sandaga Çarşısı yenilenecek...

Bill Gates Kaliforniya'dan 43 milyon dolara ev aldı! 

Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş adamı Bill Gates, Teksaslı milyarder T. Boone Pickens'in eski karısı Madeleine Pickens'ın evini satın aldı. Gates, eve 43 milyon dolar ödedi...

3 yıl kuralına uymayan ev sahibi tazminat ödemek zorunda!

Türk Borçlar Kanunu'na göre, ev sahibi eğer 3 yıl kuralına uymamışsa, eski kiracısının son kira döneminde ödemiş olduğu 1 yıllık kira bedelinden az olmamak üzere tazminat ödemek zorunda...

eski evlere ısı yalıtımı yaptırılması zorunluluğu Haberi

eski evlere ısı yalıtımı yaptırılması zorunluluğu

Eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?


5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak çıkartılan Binalarda Enerji Performansı yönetmeliğine göre  1 Ocak 2011'tarihi itibari ile 50 metrekare  üzeri inşaat alanına sahip tüm binalarda Enerji Kimlik Belgesi çıkarılması zorunlu olmuştur. Enerji Kimlik Belgesinin çıkartılmaması da yeni pek çok yaptırım ve maddi külfeti beraberinde getirerek, ısı yalıtımını zorunlu hale getirmiştir. 


5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu Madde 7 F/1/d) Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak yönetmeliğe göre hazırlanan yapı projeleri kapsamında enerji kimlik belgesi düzenlenir. Enerji kimlik belgesinde binanın enerji ihtiyacı, yalıtım özellikleri, ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ve binanın enerji tüketim sınıflandırması ile ilgili bilgiler asgarî olarak bulundurulur. Belgede bulundurulması gereken diğer bilgiler ile belgenin yenilenmesine ve mevcut binalar da...