06 / 05 / 2024

eski evlere mantolama zorunlu mu

eski evlere mantolama zorunlu mu

Yeni binalarda zorunlu olan mantolama işlemi eski binalarda da geçerli mi? Hangi şartlarda mantolama yapılması gerekir? Mantolama yaptırmanın avantajları neler? Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Yüksek faiz oranları nedeniyle krediye ulaşamayan konut alıcıları 1 ila 3 milyon TL'lik ucuz konutlara yöneldi. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada her 100 konuttan sadece 7-8 tanesi kredi ile alınabildiğini kaydetti.

Ankara Keçiören’de eski evlere rağbet arttı!

Kentsel Dönüşüm ve Emlak Uzmanı Ahmet Yeşilbağ, Ankara Keçiören’deki Kamil Ocak ve Güçlükaya Mahalleleri'nin kentsel dönüşümün en çok yaşandığı mahalleler olduğunu söyledi. Yeşilbağ, eski binalardan daire alanların sayısının artığını söyledi.

Prefabrik evlere ilgi arttı!

Depreme dayanıklılığı ve maliyet düşüklüğü nedeniyle tercih edilen prefabrik evlere ilgi arttı. Eskişehir'de prefabrik ev satışı yapan firmanın sahibi Ender Aktı, konuyla ilgili detayları paylaştı.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm başladı!

Kayseri'nin merkez Kocasinan Belediyesi, Seyrani Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesini başlattı. Proje çerçevesinde yıkılacak olan eski evlere ilk balyozu, Belediye Başkanı Ahmlet Çolakbayrakdar vurdu.

İzmir Cumbalı'daki eski evlere restorasyon yapılacak mı?

İzmir'de sahipleri tarafından kaderine terk edilen cumbalı eski İzmir evleri restorasyonla hayata dönmeyi beklerken otoparkçıların, esnafın reklam panosu haline geldi.

Erzurum'da eski binalarda mantolama sorunu yaşanıyor.

Erzurum’da yapı tarihi 20 yılı geçmiş binalarda maliyet yüksekliği sebebiyle mantolama sorunu yaşanıyor. Vatandaşlar mantolama sorunun giderilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’i çare olarak görüyor.

Eski binalara mantolama zorunlu mu?

Günümüzde en çok kullanılan ısı yalıtım sistemi olan mantolama Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi. Peki, eski binalara mantolama zorunlu mu?

Mantolama yaptırmak mecburi mi?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için eski yapılarda ve yeni inşa edilen yapılarda mantolama yapılıyor.Peki mantolama yaptırmak mecburi mi?Mantolama yaptırmamanın cezası var mı?

Eskişehir'de şebeke suyu borusu patladı!

Eskişehir'de, henüz bilinmeyen bir nedenden şebeke suyu borusunda patlama meydana geldi. Sokaklar su altında kalırken, evlere ve garajlara su doldu. Olaya belediye ekipleri müdahale etti.

Eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için mantolama işlemi yapılıyor. Bu sayede ısı enerjisinden tasarruf edilebiliyor. Peki, eski binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Mantolama yapılmazsa cezası nedir?

2000 yılında Resmi Gazetede yayınlanan enerji verimliliği yönetmeliğince yeni binalara mantolama zorunlu hale getirildi. Peki, mantolama yapmak eski binalar içinde zorunlu mu? Mantolama yapılmazsa cezası nedir?

Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Yeni binalarda zorunlu olan mantolama işlemi eski binalarda da geçerli mi? Hangi şartlarda mantolama yapılması gerekir? Mantolama yaptırmanın avantajları neler? Eski binalarda mantolama zorunlu mu?

Eski binalarda yalıtım zorunluluğu!

Isı yalıtımı bilindiği üzere, yeni inşa edilen tüm yapılarda zorunlu olarak yapılıyor. Peki eski binalarda yalıtım zorunluluğu nedir? Eski binalarda mantolama yapma zorunluluğu var mı?

eski evlere mantolama zorunlu mu Haberi

eski evlere mantolama zorunlu mu

Eski binalarda mantolama zorunlu mu?


Yalıtım uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor.  Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor.


2000 yılında Resmi Gazetede yayınlanan  Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği hükümlerine göre, yeni binalarda mantolama zorunluluğu yer alıyor. Peki, bu uygulamaya eski binalarda dahil ediliyor mu?


Yönetmeliğe göre, 2017 tarihine kadar eski binaların da mantolama yaptırmaları gerekiyor. Mantolama yaptılmayan yapılara yasal yaptırımlar uygulanıyor.


Mantolama yapılmayan evlere yasal yaptırımlar arasında; alım-satım, kiralama gibi işlemler yapılamıyor. Bunun yanı sıra doğal gaz ve kombi gibi uygulamalar da yaptırılamıyor.


Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak yönetmeliğe göre hazırlanan yapı projeleri kapsamında enerji kimlik belgesi düzenleniyor. Enerji kimlik belgesinde binanın enerji ihtiyacı, yalıtım özellikleri, ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ve binanın enerji...