15 / 05 / 2024

eski hastane höyüğü

eski hastane höyüğü

Akhisar Belediyesi önderliğinde Adnan Menderes Üniversitesi ve Kültür Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü kazı çalışmalarının üçüncü yılı başladı. Eski Hastane höyüğü adı verilen alanda başlayan çalışmalarda ilk bulgular yeryüzüne çıktı.

Eskişehir Büyükşehir'den 23 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Dairesi Başkanlığı, Merkez Işıklar Mahallesi'nde bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 23 milyon 50 bin TL olarak belirlendi.

TOKİ Yalıhöyük konutları 2021'de teslim edilecek! 

Yalıhüyük Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç ve Belediye Başkanı Hasan Koçer, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut inşaatında incelemelerde bulundu. 59 konutun 2021 yılının başında teslim edileceği belirtildi...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi konuk evini sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, konuk evini de sağlık çalışanlarına tahsis etti.

TOKİ Konya Hüyük 142 konut ihalesi yarın!

Konya İli Hüyük İlçesi 142 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Hüyük 142 konut ihalesi 24 Mart'ta!

Konya İli Hüyük İlçesi 142 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 24 Mart 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Adana Seyhan'da eski binanın yıkılma tehlikesine karşı önlem alındı!

Adana Seyhan'da sit alanındaki üç katlı eski binanın yıkılma tehlikesine karşı polis bölgede önlem aldı...

Sugören Höyüktepe’de kaçak yapılaşma!

Yalova ile Düzce arasında kalan Sugören köyüne bağlı Höyüktepe’deki kaçak yapılaşma devam ediyor.

TOKİ Konya Hüyük 2. Etap 2019 projesi 28 soruda tüm detaylarıyla!    

TOKİ Konya Hüyük 2. Etap 2019 nerede? TOKİ Konya Hüyük 2. Etap 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Konya Hüyük 2. Etap 2019 ödeme planı nasıl? TOKİ Konya Hüyük 2. Etap 2019 başvuruları ne zaman? İşte TOKİ Konya Hüyük 2. Etap 2019 projesi 28 soruda tüm detaylarıyla...

Eskişehir Büyükşehir'den imar toplantısı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 5 Şubat Salı saat 14.00 ve 6 Şubat Çarşamba günü saat 18.00'de imar toplantısı gerçekleştirecek.

Loca Mahal'de eski fiyat yeni yıl fırsatı!

Loca Mahal'de eski fiyat yeni yıl fırsatı başladı. Projede 20 blokta toplamda 1.262 adet konut bulunuyor.

Eskişehir Büyükşehir'den 20.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Merkez Işıklar Mahallesi'nde yer alan arsayı ihale ile satıyor. İhale 31 Ekim'de yapılacak..

Konya Hüyük Şehir Konağı’nın temeli atıldı!      

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hüyük ilçesine kazandırılan yatırımlarda incelemeler yaparak ilçeye kazandırılacak şehir konağının temel atma törenine katıldı. 

Ankara'daki eski Alman Büyükelçilik binası 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından eski Alman Büyükelçilik binası, Kamu yararı gözeterek çalışan ve kar amacı gütmeyen Dernek ve Vakıflara kiralanıyor..

eski hastane höyüğü Haberi

eski hastane höyüğü
Akhisar Belediyesi önderliğinde Adnan Menderes Üniversitesi ve Kültür Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü kazı çalışmalarının üçüncü yılı başladı. Eski Hastane höyüğü adı verilen alanda başlayan çalışmalarda ilk bulgular yeryüzüne çıktı.
Prof. Dr. Engin Akdeniz çalışmalar hakkında kısa bilgiler aktardı. 3 yıl önce başlayan kazı çalışmalarını özetleyen Prof. Dr. Akdeniz, Akhisar'da bulunan eski hastane höyüğünü Kuzey Ege'nin en büyük höyüğü olduğunu söyledi.
Kazı çalışmalarına turizm açısından büyük önem verdiklerini dile getiren Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı da çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı. Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve Latif Çakmak, Meclis Üyesi Zafer Aşkın'ın da katıldığı kazı çalışmaları yerinde incelendi.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran kazı başkanı Prof. Dr.
Engin Akdeniz "Kazılar 22 Temmuz'da başladı. Yaklaşık otuz kişilik bir ekibimiz var başta arkeolog olmak üzere jeolog...