05 / 05 / 2024

eski hükümet konağı yaşayan kültür ve sanat merkezi oluyor

eski hükümet konağı yaşayan kültür ve sanat merkezi oluyor

Daha önce ‘ Mimarlık Fakültesi ’ olarak kullanılmak üzere Gaziantep Üniversitesi’ ne verilmesi düşünülen Eski Hükümet Konağı “ Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi ” olarak restore edilecek...

Yozgat'ta eski hükümet konağı yıkılıyor!

Yozgat Belediyesi tarafından eski hükümet konağı yıkılıyor. Belediye ekipleri, binanın etrafında genişletme çalışmalarına başladı.

Bayburt Hükümet Konağı için yıkım çalışmaları başladı!

Bayburt’ta Polis Meslek Yüksek Okulu ve yanında bulunan Halı Sahası'nda yıkım çalışmaları başladı. Yıkım çalışmalarının yapıldığı alana Yeni Hükümet Konağı inşa edilecek. 

TOKİ Ardahan Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ardahan Hükümet Konağı'nın ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ Adana Çukurova Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Adana İli Çukurova İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Tarsus Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Mersin İli Tarsus İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Mersin Hükümet Konağı ihalesi Pazartesi yapılacak!

TOKİ Mersin Tarsus Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Eylül 2018 Pazartesi günü yapılacak...

Bingöl Merkez Hükümet Konağı'nın ihalesi bugün!

İhalesi iki kere ertelenen Bingöl İli Merkez İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi yeniden ihale edilecek. İhalesi bugün gerçekleşecek.

TOKİ Bingöl Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Bingöl İli Merkez Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Elazığ Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Elazığ Baskil Hükümet Konağı projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Mersin Mezitli Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Mersin İli Mezitli İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saaat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Aydın ve Çanakkale hükümet konağı ihaleleri yarın!

TOKİ Aydın'ın Çine ile Çanakkale'nin Eceabat ilçelerinde hükümet konağı inşa edecek...

TOKİ Aydın ve Çanakkale'de yeni hükümet konağı yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Aydın ve Çanakkale'de yeni hükümet konağı inşa etmek için 27 Ağustos'ta ihaleye çıkacak...

TOKİ'den Mersin Mezitli ve Tarsus'a hükümet konağı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Mersin'in Mezitli ve Tarsus ilçesinde hükümet konağı inşa edilecek...

eski hükümet konağı yaşayan kültür ve sanat merkezi oluyor Haberi

eski hükümet konağı yaşayan kültür ve sanat merkezi oluyor

Daha önce ‘Mimarlık Fakültesi’ olarak kullanılmak üzere Gaziantep Üniversitesi’ne verilmesi düşünülen Eski Hükümet Konağı “Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi” olarak restore edilecek.


Adına ‘Eski Adliye Binası’ deniyor ama aslında bir yarışma sonucu mimari projesi kabul edilen bu muhteşem bina, 5 yıl süren inşaatından sonra 1955 yılında hizmete girdi.


O zaman adına ‘Hükümet Konağı’ denilen bu taş yapıda valiliğin bütün daireleri, defterdarlık, emniyet ve adliyenin tüm birimleri yer aldı.


Gaziantep’in yerel taş mimarisine uygun olarak bu güzel binayı mimar Halil Aksu ile Maraşlı bacanağı inşaat mühendisi Ayhan Bey yaptılar.



Eski Vilayet Binası, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek ‘Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi’ olarak Gaziantep’e hizmetine devam edecek. 

2013 yılında Gaziantep Valisi Erdal Ata yaptığı bir açıklamada Hürriyet Caddesi Maarif Kavşağı’nda bulunan Eski Vilayet Binasının Gaziantep...