08 / 05 / 2024

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı

İpek yolunun yerini hızlı trenlere ve gemilere bıraktığını anlatan Binali Yıldırım, liman yatırımları, tren hattı ve İstanbul-İzmir otoyolunun Ege'yi bir üs haline getireceğini vurguladı

Ulaştırma eski bakanı Haluk Necdet Arık vefat etti!

26 Mart 1971 - 29 Eylül 1971 tarihleri arasında görev yapan Ulaştırma eski bakanı Haluk Necdet Arık hayatını kaybetti.

18 yılda 910 milyar TL'lik ulaştırma ve altyapı yatırımı yaptık!

İNTES'in konuğu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin 18 yılda ulaştırma ve altyapıya 910 milyar TL'lik yatırım yaptığını belirtti ve önümüzdeki dönemde yatırımlarda karayolu ile demiryolunun payının eşitleneceğini söyledi.

Bu yıl 42,5 milyar TL'lik ulaştırma yatırımı yapılacak!

2021 Yatırım Programı'na göre ulaştırma sektöründe demir yolları için, 17 milyar 812 milyon lira, kara yolları için 12 milyar 237 milyon lira, hava yolu için ise 2 milyar 149 milyon lira tahsis edildi.

2020'de yapılan 8 ulaştırma ihalesinin sonucu ne oldu?

2020'de ulaştırma alanında yapılan 12 ihalenin 8'inin sonuçlarının hala açıklanmadığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, ihaleler için şeffaflık çağrısında bulundu. 

2021 için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na 15,1 milyar TL ödenek sağlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan Yatırım Programı'nda yer alan 3 bin 91 projeye 138,3 milyar TL ödenek tahsis edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na 15,1 milyar TL ödenek sağlandı.

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

Kovid-19'a rağmen ulaştırma yatırımları hız kesmedi!

Türkiye, küresel boyutta iz bırakan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşın, bu yıl ulaştırma, haberleşme ve altyapıda attığı adımlarla stratejik önemdeki projeleri tamamlayıp, hizmete sundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Antalya'daki Tramvay Hattı iddialarına cevap!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Tramvay Hattı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

Ulaştırma ve Haberleşme Şurası 6-7-8 Ekim 2021'de düzenlenecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası, 6-7-8 Ekim 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Yerleşkesi'nde düzenlenecek." diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Çukurova Havalimanı altyapı yapım çalışmalarının durduğu, üstyapı tesisleri ihale bedelinin 300 milyon avro olduğu ve 12 milyon yolcu garantisi verildiği ifadelerinin tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı yapıların deprem kriterleri belirlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yeni yapılacak ve yapılmış olan kara yolları, demir yolları tünelleri, hava meydanları ve diğer zemin yapıları, kıyı ve liman yapıları, köprü ile viyadüklerinin deprem etkisi altındaki değerlendirme ve tasarımına yönelik kriterler düzenlendi. 

Kovid-19 salgını sürecinde hangi ulaştırma yatırımları yapıldı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını başta olmak üzere olağanüstü dönemlerden geçerken, olağanüstü çabayla Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak ulaşım projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiğini duyurdu. Karaismailoğlu, "Projede şu an fiziki gerçekleşme yaklaşık yüzde 47'ler seviyesinde" dedi...

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Haberi

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Modern İpek Yolunda Stratejik Üs: İzmir" konulu panelde yaptığı konuşmada, İzmir'in stratejik konumuyla batıdan doğuya yeniden hareketlenen İpek Yolu üzerinde tarihteki işlevini yeniden yerine getirmesi için alt ve üst yapı yatırımlarının önemine işaret etti. Yıldırım, İzmir'deki liman yatırımlarıyla Ege Bölgesi'nin başlı başına bir lojistik üs haline geldiğini dile getirdi. Yıldırım, "Eskiden Çin'den Avrupa'ya develerle ipek götürülen ve ticaretin geçiş hattı olan İpekyolu, günümüzde yerini hızlı trenlere ve gemilere bıraktı. İzmir- Ankara hızlı tren hattı ve İstanbulİzmir otoyolunun bitmesiyle İzmir bu ticarette yeni üs olacak. Böylece önümüzdeki yıl açılması planlanan Bakü- Tiflis-Kars tren hattına bağlanacak olan İzmir-Ankara yüksek hızlı treni ile İzmir aktarma merkezi haline gelecek" dedi. Demiryolu ve otoyol projelerinin tamamlanmasıyla...