30 / 04 / 2024

Eskişehir 2015 turizm sezonu

Eskişehir 2015 turizm sezonu

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı tamamlandı!

2015'te temeli atılan Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı tamamlandı. 1 milyar 678 milyon liraya mal olan hastane açılış için gün sayıyor. 

Eskişehir Vadisi'nde imar planları tamamlandı!

Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir ilçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen planlama çalışmalarında son aşamaya doğru gelindi.

Malatya'daki Eskişehir Vadisi turizme kazandırılıyor!

Malatya’nın önemli turizm alanları arasında yer alan Arapgir İlçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak yapılan planlama çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı 30 Kasım'da bitecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, yapımı devam eden Eskişehir Şehir Hastanesi'ni inceledi. Hastane hakkında bilgi veren Avcı, inşaatın 30 Kasım'da biteceği müjdesini verdi.

Eskişehir'de yeni stadın parasını TDV bütçesi karşıladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Türk Dünyası Vakfı 2016 Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Eskişehir'de Türk Dünyası Vakfı Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle eski stat alanının yapılaşmaya açılmaması için yeni stadın parasını Türk Dünyası Vakfı bütçesinden karşıladık." diye kon

Eskişehir'de Ekim ayında 2 bin 489 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; Eskişehir genelinde konut satışları 2016 Ekim ayında, 2015 Ekim ayına göre yüzde 39,5 oranında artarak 2 bin 489 adet oldu.

Eskişehir'in Emlak Vergisi rekortmenleri açıklandı!

Eskişehir'in 2015 yılı 'Emlak Vergisi' rekortmenleri açıklandı. Sıralamaya Kanatlı Ailesi damgasını vurdu. Listede yine ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı ve Kurucusu Firuz Kanatlı ikinci, Yönetim Kurulu üyelerinden Aydan Kanatlı üçüncü ve Gülden Kanatlı Derbil dördüncü oldu.

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

Eskişehir'de konut satışları yüzde 5 azaldı!

TÜİK verilerine göre; Eskişehir'de geçen ayki konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5 oranında azaldı. Eskişehir genelinde konut satışları 2016 Şubat ayında, 2015 Şubat ayına göre yüzde 5 oranında azalarak bin 585 adet oldu.

Eskişehir Kızılinler Termal Turizm Merkezi'nde tahsis ihale süreci başladı!

Eskişehir’de yapılması planlanan Kızılinler Bölgesi Termal Turizm Merkezi İmar Planları ortaya çıkan proje ile ilgili olarak tahsis süreci başlatıldı.

Eskişehir’de 2015 yılında 22 bin 234 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, Eskişehir’de 2015 yılında satış sonucu el değiştiren konut sayısının 22 bin 234 olduğunu açıkladı. Eskişehir genelinde konut satışları 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,6 oranında arttı.

Eskişehir'de akıllı kentsel dönüşümün 2015 yılı değerlendirildi!

Eskişehir'de geleceğin yaşanabilir kentini kurmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi'nde "Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli" (REMOURBAN) Projesi, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Eskişehir Panorama Plus ve Referans Bakırköy değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Eskişehir Panorama Plus projesinin ve Referans Bakırköy projesinin 2015 sonu değerleme raporlarını yayınladı. İşte değerleme raporları..

Eskişehir 2015 turizm sezonu Haberi

Eskişehir 2015 turizm sezonu

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak Turizm Haftası dolayısı ile açıklamalarda bulunan Billor, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında Eskişehir’e gelen turist sayısının arttığına işaret etti. Türk Kültür Sanat Sen Eskişehir İl Temsilcisi Şaban Billor, 2015 yılının Eskişehir için turizm açısından oldukça verimli geçtiğini, buna karşılık 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığının altını çizdi. Billor, “Ancak yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde havaların ısınması ve turizm çalışmalarının da aktif hale gelmesi ile bu durgunluğun yerini hareketliliğe bırakmasını bekliyoruz” dedi. 


KONAKLAMA SÜRELERİ ÇOK KISA 


Eskişehir turizminin en büyük sıkıntısının şehre gelen turistlerin günü birlik turlarla dönüş yapmaları ve konaklama sürelerinin kısa olması olduğunu söyleyen Bilor, “Bu sorunun da uzun...