14 / 05 / 2024

Eskişehir Antalya yht

Eskişehir Antalya yht

Lütfi Elvan: "Önümüzdeki günlerde İstanbul için yeni ve mega diyebileceğimiz projeyi açıklayacağız. Güzel bir proje. Büyük ses getirecek. İstanbullu vatandaşların özlem duyacağı, bir an evvel gerçekleşmesini isteyeceği proje olacak" dedi..

Eskişehir ile Antalya arası demiryolu hattı geliyor!

Antalya'nın 100 yıllık demiryolu hayali startı verilen Eskişehir- Antalya hattı ile gerçek oluyor. Bölge iş dünyası komşu illerdeki OSB'lerin yüklerinin Antalya Limanı'na ulaştırılması için "Baladız-Keçiborlu" hattının öncelikle bitirilmesini istiyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-Eskişehir YHT ile 20 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Eskişehir hattının Türkiye'nin "gözbebeği" olduğunu kaydederek, "Ankara-Eskişehir hattında açılışından bu yana 5 Nisan 2024'e kadar 20 milyon 419 bin 448 yolcu taşındı." dedi.

Gloria Jean's Coffees 80'nci şubesini Eskişehir'de açtı!

Günün her saatinde kahve keyfini artırmak isteyen Gloria Jean’s Coffees şube sayısını artırıyor. Yeni yılda Antalya ve Eskişehir’de açtığı yeni mağazalarıyla birlikte şube sayısını 80'e çıkardı...

Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar YHT projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, projenin ne zaman tamamlanacağını Bakan Turhan'a sordu...

YHT ile Eskişehir Antalya’ya bağlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i ziyaret etti. Arslan, ziyereti sırasında ''Eskişehir’i Afyonkarahisar üzerinden Antalya’ya yani Akdeniz’e bağlayacağız'' dedi.

Eyüp Sabri Tuncer Eskişehir ve Antalya'da mağaza açtı!

Ankara ve İstanbul'dan sonra Eskişehir'de, Espark Alışveriş Merkezi'nde mağazasını açan Türkiye'nin koku duayeni Eyüp Sabri Tuncer, mağaza zincirine Antalya'da üç mağaza daha ekledi.

Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinde öğrenci sayısı arttı!

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinin,öğrenci sayısında ciddi artış sağladığını söyledi.

Antalya-Eskişehir YHT hattının temeli 2016'da atılacak!

Ülkemizin turizm ve tarım merkezlerinden Antalya, hızlı demiryolu hatlarıyla ulusal demiryolu ağına bağlanıyor. Bu kapsamda Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri arasında da saatte 200 km hıza uygun olarak, hızlı demiryolu yapılıyor.

Eskişehir-Antalya hızlı tren hattı geliyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Eskişehir- Afyon- Isparta- Burdur ve Antalya hızlı tren hattının yapımına 2016'da başlanacağını söyledi.

İstanbul ve Antalya YHT ile bağlanacak!

Erzincan - Erzurum - Kars, Eskişehir - Antalya, Antalya - Kayseri ve Kırıkkale - Samsun arasında hızlı tren hattı için çalışmalar başlıyor.

Ankara-Eskişehir-İstanbul YHT fizibilite çalışmaları tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-Eskişehir-İstanbul YHT hattını açtıklarını, seyahat süresinin 3,5 saate düştüğünü anımsattı...

Ankara-Eskişehir YHT’de içki servisi kalktı!

Yüksek hızlı trenin (YHT) Ankara-Eskişehir hattında da alkol satışı kalktı. Böylece YHT’nin hiçbir hattında artık alkol servisi kalmadı. Beşler Şirket yetkilileri talep eksikliği nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirttiler.

Eskişehir ile Antalya arası demiryolu hattı geliyor!

Antalya'nın 100 yıllık demiryolu hayali startı verilen Eskişehir- Antalya hattı ile gerçek oluyor. Bölge iş dünyası komşu illerdeki OSB'lerin yüklerinin Antalya Limanı'na ulaştırılması için "Baladız-Keçiborlu" hattının öncelikle bitirilmesini istiyor.

Eskişehir-Antalya Hızlı Demiryolu Projesi'ne başlanacak!

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'nın Antalya'yı, İstanbul ve Kapadokya'ya bağlaması planlanan Eskişehir-Antalya Hızlı Demiryolu Projesi'ne start vermesi Antalya iş dünyasında sevinçle karşılandı.

Eskişehir Antalya yht Haberi

Eskişehir Antalya yht

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul için yeni ve mega diyebilecekleri proje açıklayacaklarını bildirdi. 


Belek Turizm Bölgesi'nde Batı Antalya'daki belediye başkanlarıyla basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elvan, 2016 yılında gerçekleştirilecek EXPO kapsamında altyapı yatırımlarını hızlandırdıklarını söyledi.


Antalya'ya yeni yatırımlar yaptıklarını anlatan Elvan, bunlardan birisinin 18 kilometrelik merkezden havalimanına, oradan da EXPO 2016 alanına ulaşacak tramvay hattı olduğunu ifade etti. Elvan, projeyi Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüklerini kaydetti. 


Antalya'yı, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri'ye bağlayan bir turizm hızlı tren hattını inşa etmeyi planladıklarını belirten Elvan, "Turizm hızlı tren hattı projesiyle Antalya'daki turistlerin Ürgüp, Nevşehir, Kayseri ve Konya'ya uzanmalarını sağlayacağız. Bir aylık süre içerisinde uygulama projesinin ihalesine çıkıyoruz. Hedefimiz 2015 yılı sonu itibarıyla bu hattın inşaatına başlamak" dedi.


Elvan, Eskişehir...