04 / 05 / 2024

eskişehir imar planı

eskişehir imar planı

Eskişehir'in gelecek 30 yılını planlayacak olan 1/25 binlik imar planları geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. En çok merak edilen ise planın ayrıntılarıydı. Yeni plana göre hangi alanlar ne olarak belirlendi. İşte detayları...

Eskişehir'in planı için sivil toplum kuruluşlarının da görüşü alındı!

Ak Parti İl Başkanı Dündar Ünlü Büyükşehir Meclisi'nde önceki akşam oy birliği ile alınan kararı değerlendirirken, kentin yararına olan işlerin arkasında duracaklarını söyledi.

Eskişehir'in 1/25 binlik imar planı onaylandı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 1/25 binlik planlar büyük çoğunluğunu AK Parti’nin talep ettiği değişikliklerin yapılması sonrasında oybirliği ile kabul edildi.

Eskişehir'de imar planları yenilecek!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen 1/25 binlik nazım imar planının, Kurban Bayramı sonrasında 20 Eylül’de yapılacak toplantıda görüşülmesine karar verildi.

Eskişehir'in 1/25 binlik imar planı Meclis'e sunulacak!

Eskişehir'in gelecek 50 yılını etkileyecek olan ve yaklaşık 8 aydır imar komisyonunda bekleyen 1/25 binlik planlar bu ay içinde komisyon tarafından Meclis'e sunulacak.

1/25 binlik planlar, 50 yıllık planlama anlamına geliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 1/25 binlik planları en yetkili kurumlardan olan İTÜ'nün 2,5 yılda hazırladığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Planı yapanlara 'Bana bile sormayın, bilimin gereğini yapın' dedim"

Ali Safa Şen: Kapalı pazarlar için imar planları düzenlensin!

Yeniden gündeme gelen kapalı pazar ihtiyacı ile ilgili konuşan Seyyar Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen, kapalı pazarların yapımının önündeki engelin imar planları olduğunu ifade etti.

Eskişehir’in imar sorunları mercek altında! 1.500 adet sosyal konut projesi yapılacak!

Eskişehir’de hayata geçirmeyi planladığı çalışmalar hakkında açıklama yapan ve bilgi veren CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, şehirdeki imar sorunun çözmekte kararlı olduklarını özellikte belirtti. 

Ataşehir'de imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalle için son dakika müjdesi!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı değişikliği bekleyen 7 mahalleye son dakika müjdesi verdi. İşte o gelişme... 

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

TOKİ'den Eskişehir'deki imar planına ilişin açıklama!

TOKİ'den Eskişehir'de bazı basın yayın organlarında yer alan "Eskişehir Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap Projesiyle ilgili belediye meclisi kararına TOKİ'nin itiraz etmesi"ne ilişkin yapılan haberlere dair açıklama yapıldı.

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

Yatırımcı için 'imar planı' fırsatı!

İstanbul Arnavutköy, Esenyurt; İzmir Salhane; Ankara Gölbaşı ve Mamak; Aydın Didim; Muğla Bodrum Gökçebel ile Eskişehir Odunpazarı’nda mülkiyeti Hazine’ye ait arsalarda yapılan imar planı değişiklikleri onaylanarak yatırımcılar için cazip hale getirildi.

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı kabul edildi!

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin imar planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne imar planı çağrısı!

Ankara Boztepe Mahalle muhtarı Ali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen imar planı için çağrıda bulundu. Muhtar Yıldırım; “Bizi bu manzaradan kurtarın” dedi.

Başakşehir Başak Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Başakşehir ilçesi, Başak Mahallesi, 3945 parsel, 1288 ada, 4 parsel ve 1284 ada, 2 parsel ile bitişiğinde bulunan tescil harici alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Pendik Yenişehir nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol Kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişikleri gündeme alınacak!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 9 Aralık Pazartesi günü toplanacak. Toplantıda imar planı değişikleri, ilçe belediye meclis kararları ve komisyon raporlarından oluşan 54 maddelik gündem değerlendirilecek...

eskişehir imar planı Haberi

eskişehir imar planı

Uzun yıllardır Eskişehir'in gündeminde olan plan mecliste onaylandı ve Eskişehir'in de geleceği belirlendi. Hazırlanan planda, merkez iş alanları, ticaret alanları, kamu hizmet alanları, küçük sanayi ve sanayi alanları, konut alanları, üniversite alanları gibi yerlerin hangi bölgelere yapılacağı gösteriliyor.


Sanayi Odunpazarı'nda

Yeni plana göre sanayi alanları Odunpazarı bölgesinde şekillendi. Yeni Sanayi alanları Ankara yolu üzerine kuruluyor. İmişehir bölgesinde planlara göre İmişehir Organize Sanayi Bölgesi yer alıyor. Yeni planlarda Kuzey ve Güney çevre yolu da net bir şekilde görülüyor. Yeni planda Muttalıp bölgesi de turizm-ticaret ve konut alanı olarak görülüyor.


Yeni üniversite alanları

1/25 binlik plana göre Eskişehir'e ilave 5 yeni üniversite alanı planlandı. Yeni üniveriste alanlarının 3'ü Odunpazarı, 2'si Tepebaşı bölgesinde yer alıyor. Odunpazarı'ndaki alanlar, Kocakır'da 2, Mamuca mevkiinde 1 adet olarak tespit edilmiş...