11 / 05 / 2024

eskişehir Süleyman Çakır Lisesi yıkım

eskişehir Süleyman Çakır Lisesi yıkım

Süleyman Çakır Lisesi’nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınmıştı. 6 Ocakta yapılan yıkım ihalesi ile 15’inde yıkımına başlanacağı öğrenildi. Yıkım tamamlandıktan sonra yeni yapılacak okulun inşaatına başlanması bekleniyor.

CHP'den üniversite öğrencileri için kira yardımı önerisi! 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, üniversite öğrencileri için kira yardımı önerisini Meclis'e taşıdı. İşte ayrıntılar...

Vakıf arazilerindeki astronomik kira bedelleri vatandaşları evlerinden edecek! Yüzde 1.000 artış!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis'te vakıf arazilerindeki astronomik kira bedelleri ile ilgili konuştu ve rakamları paylaştı. İşte Çakırözer'in o açıklaması...

Eskişehir TOKİ'de KDV yüzde 10'a, taksitler 894 TL'den 8 bin TL'ye çıktı! 'Mağduriyet çözülsün' talebi geldi!

2019 Aralık'ta Eskişehir'de 2 bin 450 konut için kura çekilişi yapıldı. TOKİ 100 bin konut projesi kapsamında hayata geçirilecek projede, ödeme koşulları değiştirildi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini açıkladı. 

'Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı' Eskişehir'de ev fiyatları çakıldı! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarını mercek altına aldı. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı diyerek vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. 

Eskişehir'de fabrika yatırımları için gaza basıldı! 2030 yılında toplam bin 250 fabrika olacak!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir'e yapılan sanayi yatırımlarının devam ettiğini söyleyerek, hedeflerinin 2030 yılına kadar bin 250 fabrika olduğunu açıkladı.

Easta Yapı Dekorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Easta Yapı Dekorasyon Limited Şirketi Ataşehir'de Süleyman Çakır tarafından kuruldu.

Eskişehir'de emlak sektörünü neler bekliyor?

Eskişehir'de emlak sektörüne dair açıklama yapan müteahhitler kentte ev fiyatlarının düşmesinin mümkün olmadığını dile getiriyor.

Eskişehir OSB'de yatırımcıya 1 günde arsa tahsisi!

Son 4 yılda 93 yeni yatırımcıya 1,8 milyon metrekare arsa tahsis ettiklerini vurgulayan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, "Yatırımcılara bir gün içinde 10 bin metrekareden 300 bin metrekareye kadar arsayı, altyapısı hazır bir şekilde hemen teslim ediyoruz" dedi.

Esnafa kira desteği ve borç ertelenmesi yapılmalı!

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, esnafın ve girişimcilerin acil desteğe ihtiyacı olduğunu dile getirerek, "Birçok işletme kiralarını ödeyemez durumda. Kira desteği, borç ertelemesi lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi paylaşımı!

Yarım asra yakındır şifa dağıtan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, şehir hastanesi statüsüne kavuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün açılışı yapılan Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi ile ilgili paylaşımda bulundu.

Eskişehir Millet Bahçesi'nde sona geliniyor!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Türk Dünyası Kültür Ajansı olarak stadyum yerine yapılaşmaya açmadan büyük bir rekreasyon alanı millet bahçesi yapacağımızı 2014 yılında söylediğimizde pek inandırıcı gelmemişti ama bugün eser ortaya çıkıyor" dedi. 

Gloria Jean's Coffees 80'nci şubesini Eskişehir'de açtı!

Günün her saatinde kahve keyfini artırmak isteyen Gloria Jean’s Coffees şube sayısını artırıyor. Yeni yılda Antalya ve Eskişehir’de açtığı yeni mağazalarıyla birlikte şube sayısını 80'e çıkardı...

Eskişehir Çarşı'nın zemini için risk uyarısı!

Eskişehir'de çarşı bölgesinin zemininin yumuşak zemin olduğunu söyleyen TMMOB Mimarlar Odası Şube Başkanı Didar Duygu Altuntaş, “Çarşı bölgesinin zemini ciddi riskli. Sıvılaşma riski yüksek. Zemin yumuşak olduğu için tehlikeli” dedi.

eskişehir Süleyman Çakır Lisesi yıkım Haberi

eskişehir Süleyman Çakır Lisesi yıkım


Süleyman Çakır Lisesi’nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınmıştı. 6 Ocakta yapılan yıkım ihalesi ile 15’inde yıkımına başlanacağı öğrenildi. Yıkım tamamlandıktan sonra yeni yapılacak okulun inşaatına başlanması bekleniyor. 


Süleyman Çakır Lisesi’nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınmıştı. Milli Eğitim tarafından planlanan bir projede Süleyman Çakır Lisesi ile yanında bulunan Adalet İlköğretim Okulu ile birleştirilip tek bir okul yapılması planını Büyükşehir Belediyesi reddetmişti. Milli Eğitim, Adalet’i yıkmaktan vazgeçip sadece Süleyman Çakır binasının yıkılıp yerine 21 derslikli yeni okul yapılacağı söylenmişti.

Edinilen bilgiye göre 6 Ocakta yapılan yıkım ihalesi ile 15 Ocakta Süleyman Çakır Lisesi binası yıkılacak. Yıkım tamamlandıktan sonra ise yeni yapılacak olan okulun inşaatına başlanması bekleniyor.


Eskişehir'in...