05 / 05 / 2024

Eskişehire yapılacak teleferik ne zaman açılacak

Eskişehire yapılacak teleferik ne zaman açılacak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentte ulaşımı rahatlatacak aynı zamanda turizmi de olumlu etkileyecek teleferik projesini hayata geçiriyor.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

5 soruda TOKİ Eskişehir Sosyal Konut Projesi 2022! Eskişehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Eskişehir konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Eskişehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Bursa Yunuseli Havaalanı arazisinde ne yapılacak?

Bursa halkı son günlerde Yunuseli'ndeki eski havalimanı arazisinde ne yapılacağını merak ediyor. Peki Yunuseli arazisinde ne yapılacak? Bursalılar arazide ne istiyor?

Osmangazi Lisesi yıkılacak, kent meydanı yapılacak!

Bursa'nın Yenişehir ilçe merkezinde yer alan Osmangazi Lisesi'nin eski binası yıkılıp, yerine kent meydanı yapılacak.

Ayder’e teleferik hattı yapılacak!

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayan Ayder Yaylası’nın da yer aldığı Kaçkar Dağları Milli Parkı’na 37 kilometrelik teleferik hattıyla kayak tesisi yapılacak. 

Eskişehir'de enerji nakil hattı için acele kamulaştırma yapılacak!

Eskişehir'de Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla bazı gayrimenkuller için acele kamulaştırma yapılacak...

Büyükçekmece Sahili-TÜYAP teleferik hattı için düğmeye basıldı!

Yıllardır İstanbul’un gündeminde olan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın teleferik projelerinden biri hayata geçiriliyor. Büyükçekmece Sahili ile TÜYAP arasında yapılacak teleferik hattı projesinin ihalesi yapıldı. 

Çekmeköy Ulus Pazarı'nın yerine okul yapılacak!

Çekmeköy’de cumartesi günleri kurulan Çekmeköy Ulus Pazarı, 21 Ocak tarihinden itibaren kendi gününde yeni adresinde açılacak. Eski pazar alanının yerine ise okul yapılacak.

Manisa Spil Milli Parkı'na iki otel ve teleferik yapılacak!

Manisa'nın eteklerine kurulduğu Spil Dağı ve Milli Parkında geceyi geçiren ve Spil Milli Parkı'na yapılacak iki otel ve teleferik projesinin bilgilendirme toplantısına katılan Eroğlu, Spil'in tam anlamıyla bir şifa kaynağı olduğunu söyledi.

Antalya Ulu Camisi'ne Türk-İslam Sanatları Müzesi yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "En önemli eserim olacak" dediği Otogar karşısında eski Köy Hizmetleri alanına yapılacak 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanına sahip

Konya'daki Kipa Alışveriş Merkezi yıkılıp yerine AVM yapılacak!

Dedeman Konya Otel karşısında, Sille Yolu üzerinde bulunan eski ismiyle Kipa Alışveriş Merkezi, Ramazan ayında tamamen kapanıyor. AVM binası yıkılıp yeniden yapılacak.

Trabzon Boztepe'ye yapılacak teleferik için yeni proje belirlendi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu teleferik konusunda daha önce benimsenmeyen Boztepe’ye yapılacak proje yerine sahilden Zağnos Vadisi boyunca Çamoba’ya doğru uzanan proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Eskişehire yapılacak teleferik ne zaman açılacak Haberi

Eskişehire yapılacak teleferik ne zaman açılacak

Eskişehir Çankaya Mahallesi ve Odunpazarı arasında 2 bin 100 metre mesafeyle kurulacak olan yeni teleferik sistemi, iki bölge arasında hızlı ulaşım sağlayacak. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, teleferik projesi ile Eskişehir'de toplu ulaşıma yeni bir halka ekleneceğini söyledi. 

Büyükerşen, "Tarihi bir bölge olan Odunpazarın'da ulaşım sorunlarını çözmek için dar sokakları genişletmemiz söz konusu değil. Ancak teleferikle sorunu çözebileceğiz" diyerek, şunları kaydetti: "Biletlendirme standart tarife üzerinden Eskart ile yapılacak. 2 durak arası mesafe 6 dakika olacak. Saatlik 2 bin 500 yolcu kapasitesine sahip sistemde 8 kişilik 36 vagon sürekli çalışacak. Yaklaşık 7 milyon euro maliyete sahip projede, hatları germek için 14 direk dikilecek. Projenin 2016 sonunda işletmeye alınmasını planlıyoruz. Turizme büyük katkı...