09 / 05 / 2024

esnafın stopaj vergisi kaldırıldı mı

esnafın stopaj vergisi kaldırıldı mı

Devletin dükkanını kapatan esnafa destek sağlaması gerektiğini dile getirdiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu esnafın kiralarının devlet tarafından karşılanmadığını, aslında gayrimenkul sahibinin sorumluluğunda olan stopaj vergisinin kaldırılmadığını söyledi.

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halk otobüslerinin her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı ile ilgili konuştu, "Esnafımızın mağduriyetini göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine ilişkin artış ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemelerinde son dakika! Tapusu olanlar hemen bakın! Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 

Milyonlarca tapu sahibi 'Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi ne zaman?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2'nci taksit ödeme tarihi...

Avrupa Birliği yatırım çekmek için stopaj kurallarını değiştiriyor!

Avrupa Birliği (AB), yatırımları artırmak ve sermaye piyasasını geliştirmek amacıyla stopaj vergisi sisteminde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Esnaf, Babalar Günü'nde 20 milyar lira ciro bekliyor!

Babalar Günü'nün gelmesiyle alışveriş hareketliği başladı. Esnafın bu kapsamda beklediği ciro ise 20 milyar lira.

Anneler Günü'nde esnafın beklentisi 25 milyar lira ciro!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Palandöken, esnafın bu sene Anneler Günü alışverişlerinden 25 milyar lira ciro beklentisi olduğunu ifade etti.

Pazar esnafının omuzlarındaki vergi yükü azaltılıyor! Bu haber vatandaşa da yarayacak! Fiyatlar düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu. Böylece esnafın omuzlarındaki vergi yükü azaltılmış olacak. Peki pazar fiyatları düşecek mi?

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

Deprem bölgesinde ekmek aslanın ağzında! Esnaf feryat etmeye başladı

Zelzelenin ardından harabeye dönen bölge de esnaf en çok etkilenenler arasındaydı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2023'ün Ocak ve Şubat aylarında 23 bin 592 esnafın iflas ettiğini belirtti.

Depremzede esnafın kredi borcuna faizsiz 6 ay erteleme kararı! İşte detaylar

Deprem bölgesindeki esnafın Halk Bankası'na olan kredi borçlarının 6 ay ertelendiği açıklandı. Ertelemeden kaynaklı faizi Hazine karşılamış olacak.

Kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi?

Kira stopajı, ticari gayrimenkul amacıyla kiraya verilen alanların brüt kira bedelleri üzerinden alınan vergi türü olarak biliniyor. Peki, kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi? İşte konu hakkında tüm detaylar...

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Esnafın yüzünü güldürecek 35 milyarlık kredi fırsatı! Başvurular başladı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ve daha sonra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin detaylarını açıkladığı 60 milyar liralık KGF destek paketleri için başvurular alınmaya başlandı. Destek paketleri sayesinde esnafın yüzü gülecek...

İzmirli esnafın kira tepkisi!

Tarım, turizm ve ticaretiyle Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti olan İzmir, Kovid-19 salgını sürecinde zor günler yaşarken birçok sektörde önemli değişiklikler meydana geldi. Çok sayıda dükkan ve iş yeri sahibi kepenk indirdi. Esnaf, kiralardan şikayetçi oldu.

esnafın stopaj vergisi kaldırıldı mı Haberi

esnafın stopaj vergisi kaldırıldı mı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sorunların demokrasi içinde çözüleceğini, demokrasinin kendileri için vazgeçilmez olduğunu ve güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

- "Esnaf, devletin orta direği"

Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın, devletin orta direği olduğunu dile getirerek, esnafın aynı zamanda Ahi Evran geleneğinden geldiğini ve Ahilik Ocağı'nı yaşattığını dile getirdi.

Hükümetin pandemi başladığında esnafın dükkanlarını kapatmasını istediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu süreçte 700 bine yakın dükkanın kapatıldığını dile getirdi.

O dönemde düzenlediği basın toplantısında bu kararın doğru olduğunu ancak sosyal devletin dükkanını kapatan esnafa destek sağlaması gerektiğini dile getirdiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Kişinin yaşamını korurken, yaşamını sürdürebilecek mali imkanları ona sağlamak zorundasın. Yoksa sosyal devlet olmaz." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "önerilerinin yerine getirilmediğini; esnafa yönelik bir sicil affının çıkarılmadığını, kiralarının devlet tarafından karşılanmadığını, aslında gayrimenkul sahibinin...