05 / 07 / 2024

ESOGÜ

ESOGÜ

İNŞAAT Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversiteleri İnşaat Mühendisliği bölümlerinden mezun olan öğrenciler için 'Mezuniyet' ve 'Rozet Takma' töreni düzenledi.

Eskişehir'deki 75'inci Yıl-Sultandere-ESOGÜ Tramvay Hattı emlak fiyatlarını yükseltecek!

Eskişehir'de yapımına uzun süre önce başlanan 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı bugün açıldı. Söz konusu hattın emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor.

Hipoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezine konaklama tesisi yapılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eskişehir'in Mahmudiye ilçesindeki ESOGÜ Atçılık Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti ve okul bünyesindeki Hipoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi aldı

Eskişehir Kadın Sağlığı Danışma Merkezi açıldı!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü ve Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından inşa edilen Kadın Sağlığı Danışma Merkezi hizmete açıldı.

Eskişehir Diş Sağlığı Hastanesi 2018'de tamamlanacak!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde Eskişehir, Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ile Bilecik'ten gelecek hastalara hizmet verecek Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 2018 yılında tamamlanacak.

Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Öğrencileri Sergisi açıldı!

11. Mimarlık Öğrencileri Sergisi, ESOGÜ Sanat Galerisinde açıldı. Sergide öğrencilerin tasarıma giriş dersi kapsamında yaptığı çalışmalar yer alıyor.

Eskişehir için korkutan deprem uyarısı!

ESOGÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) iş birliğiyle 2013 yılından beri yürüttüğü çalışmada, Eskişehir Fay Zonu'nun hala aktif olduğu ve 7'nin üzerinde deprem üretme potansiyelinin bulunduğu tespit edildi...

Eskişehir'de 7 şiddetinde deprem bekleniyor!

ESOGÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürüttüğü çalışmada, Eskişehir Fay Zonu'nun hala aktif olduğu ve 7'nin üzerinde deprem üretme potansiyelinin bulunduğu tespit edildi.

Eskişehir için korkutan uyarı! 7 şiddetinde deprem!

ESOGÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) iş birliğiyle 2013 yılından beri yürüttüğü çalışmada, Eskişehir Fay Zonu'nun hala aktif olduğu ve 7'nin üzerinde deprem üretme potansiyelinin bulunduğu tespit edildi.

Özgür Emiroğlu: HES'leri Akım Gözlem İstasyonları takip edecek!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Emiroğlu, "Hidro Elektrik Santralleri (HES) için Akım Gözlem İstasyonları isteniyor" dedi...

Osmangazi Üniversitesi mimarlık fakültesine doçent alacak!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü, çeşitli birimlerde görevlendirilmek üzere 4 profesör, 12 doçent, 12 yardımcı doçent alacak. Başvurular şahsen ESOGÜye yapılacak. Adayların posta ile yaptığı başvurular kabul edilmeyecek

Öğrencilerin tercihi apart konutlar, yatırımcının yeni gözdesi!

Eskişehirdeki Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesindeki (ESOGÜ) öğrencilerin yurtlarda kalmak yerine 1+1 apart konutları kiralamayı tercih etmesi, yatırımcıları bu konutları almaya teşvik etti

ESOGÜ Haberi

ESOGÜ

İNŞAAT Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Anadolu ve Eskişehir  Osmangazi Üniversiteleri (ESOGÜ) İnşaat Mühendisliği bölümlerinden mezun olan öğrenciler için 'Mezuniyet'  ve 'Rozet Takma'  töreni düzenledi. 

Törende İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan 200 öğrenciye Mühendislik yemini ettirilerek, öğrencilere rozet ve baret hediye edildi. Törene Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversiteleri İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanları, öğretim üyeleri ile diğer meslek odalarının yöneticileri katıldı.

Açılış konuşması yapan İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Bülent Erkul,  inşaat mühendisliğinin insan yaşamını ve güvenliğini doğrudan ilgilendiren önemli bir meslek dalı olduğunu ancak; İnşaat sektöründe çok önemli sorunlar olduğunu belirtti. Çalışarak, etik kurallara uyarak, bilgileri güncelleyerek ve örgüt mücadeleyle sorunların üstesinden gelineceğini söyledi. Erkul ayrıca; mühendisliğin yanı sıra yaşamda kültür, sanat, spor gibi başka kavramların da olduğunun unutulmaması gerektiğini...